自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

回覆:去日本旅游係咪一定要住靚酒店?

我通常去都會住一晚一泊二食既溫泉酒店嘆下。其實2位3千都貴得有價值,因為堅正。

同埋我通常留行李係第一間酒店度,只拎個背包去溫泉酒店,去完,再番去第一間酒店再住埋最尾個幾日。

laiyuen    發表於 15-12-12 00:25

伯爵府

有人一定唔坐廉航但接受到平酒店,
有人唔介意坐廉航但要住靚酒店
我會係唔介意廉航, 住要極方便細D唔緊要, 但我食要求好高, 唔介意貴
人人要求唔同, 冇乜好拗

珍珠宮

我下年3月都去京阪神, 可唔可以話我知你book左邊間溫泉酒店日歸plan? thx

男爵府

靚既溫泉酒店包晚餐個啲真係值得去一晚
完全唔同既體驗享受
利申:平時旅行唔駛要住靚野,乾淨方便就得

侯爵府

引用:之前同同事同時book左hke去旅遊,我6月去大

原帖由 Jomancc 於 15-12-10 發表
之前同同事同時book左hke去旅遊,我6月去大阪佢2月去東京,大家筆直都有限,又係2公婆去,book嘅都係商務酒 ...
你心中有答案,係唔順氣比人話啫,啦其實去旅行,你兩公婆開心咪得囉,唔駛佢地俾,佢地講乜都得! 你樣樣都用最好時,又會有人話你嘥錢,有錢都唔係咁洗啊,唔值啊,所以我通常都係當聽唔到,唔搭咀

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 小黑咪 於 15-12-10 發表基本

其實我之前都想book溫泉,不過考慮行李要京都拖去有馬,中間仲穿插吃個神戶牛+行下街就放棄了。同埋溫泉酒 ...
我通常係jalan.net訂酒店,温泉酒店二千已經—泊兩食。三千幾有私人風呂啦!

伯爵府

想生BB熱投 BK Milk勳章

人人要求唔同,無話一定要住靚或平酒店。跟自己所好,有啲人有潔癖咪一定要靚酒店,呢度有JM話去旅行連床單枕頭套都自備。 同埋不能否認年紀大左接受能力係低左,住酒店一定要靚否則渾身不自在,18歲果年去瑞士可以瞓火車站瞓街,宜家,張床差啲都瞓唔著。

伯爵府

其實我從來不會住低過五星期酒店
住過韓國民宿 都比較「靚」一千蚊晚 因為去個區實在冇似樣酒店又不及佢咁近

我去旅行如果不舒服過在家 咁就不是relax或 anything \"vacation / holiday\"

公爵府

我去旅行酒店~要乾淨舒服就OK- -比咁貴住酒店訓完就閃好唔抵~HAHA~~

瑪瑙宮

大廚勳章

回覆:Jomancc 的帖子

我住酒店都有點要求,特別去溫區,吾住返晚加埋一泊兩食,我覺得吾完美。溫泉酒店我一定要食埋個兩餐。

至於其他區,最基本都要幾分鐘就要到jr站。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

引用:我二月去六曰五晚,四晚住八百幾蚊普通酒店

原帖由 koko2000 於 15-12-11 發表
我二月去六曰五晚,四晚住八百幾蚊普通酒店!一晚住溫泉一泊二食包早晚餐,房間有私人露天風呂,二千幾,我 ...
2千幾又幾抵喔,邊度溫泉?有馬閒閒地3千起跳,好少少4千,我唔知係咪一直咁貴。不過我而家又再睇翻溫泉,都想去住翻晚

琥珀宮

引用:之前同同事同時book左hke去旅遊,我6月去大

之前同同事同時book左hke去旅遊,我6月去大阪佢2月去東京,大家筆直都有限,又係2公婆去,book嘅都係商務酒 ...
唔一定要住靚酒店,不過我覺得在日本,安排最少一晚住好少少的溫泉酒店好值得!

我上個月去九州住十晚,也只捨得一晚安排一泊兩由布院溫泉酒店!

男爵府

引用:Quote:原帖由+Jomancc+於+15-12-10+發表其

原帖由 bibi2013 於 15-12-11 發表
我通常係jalan.net訂酒店,温泉酒店二千已經—泊兩食。三千幾有私人風呂啦!

...
咁有馬真係好貴jalan評分有4分都起碼3千,係就係一泊二吃,不過私人風呂一定冇。

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Jomancc 發表於 15-12-11 01:02
咁有馬真係好貴jalan評分有4分都起碼3千,係就係一泊二吃,不過私人風呂一定冇。

...

有馬係名泉,所以貴D。我上年住呢間二千鬆D包早晚餐。 http://www.hyoe.co.jp/traditional/

公爵府

2018復活節勳章

一晚住靚d溫泉酒店都ok 嘅

水晶宮

日本酒店唔駛5星都好乾淨同靚,我屋企人去親日本都係住民宿,更何況你都話budget 有限,緊係慳住啦

子爵府

我會架
去旅行絕對唔會屈就自己

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

睇個人需要,有D人鍾意係酒店HEA,游水,浸溫泉(如果有),食野,咁就要揀間靚酒店

珍珠宮

乾淨係必要條件,另外
市區酒店要方便
溫泉酒店要靚

用戶要求終止服務

個個人既喜好要求都唔同,我個人黎講,去旅行唔會屈就,要屈就我根本唔會去,唔係要住超豪華,但起碼要舒適。

首頁
12345...7

尾頁

跳至