自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

回覆:你地做過咩有趣part-time工作?

會考完誤打誤撞去左一間社區中心做半職,負責小學功課託管,暑期興趣班(整小食),帶隊去旅行同參觀

伯爵府

1. 配音, 錄中文教材
2. "dinner lady", 係英國某小學午飯時間睇住D學生, 管理秩序

子爵府

幫名牌Marketing Team做小型Survey, 整埋powerpoint比佢地向management做presentation...

已刪除用户

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

CherryCake 發表於 15-12-16 12:53
我做過:
1)餅店,返星期六日或星期六或星期日,幫麵包師傅手,有得偷師&免費麵包餅拎回家
n年前試過去中央結算做一晚data entry.當年好多新股上市,好多人入表抽,結算公司要9點前入晒client所有資料。
我記得返半夜12點,放早上6-7點,即場出支票,冇記錯好似500蚊一晚。

wcpcelia    發表於 15-12-16 15:48

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

人口普查,上門幫人做普查!

BeBeeBu    發表於 15-12-16 23:17
Charlotte_mom    發表於 15-12-16 22:25
tonghomama    發表於 15-12-16 18:12

男爵府

引用:Quote:sasa0208+發表於+15-12-16+13:28+我

原帖由 ninjarabbit 於 15-12-16 發表
我-一直以為係成個頭盔咁戴上去
Sal

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

未做過part time
我都上揾份星期六/日去接觸下吾同既人

男爵府

核對新股招股書(IPO) ,悶到訓著

珍珠宮

收銀,粥麵店,好玩在於D師傅教我拉腸粉煮艇仔粥淥雲呑麵,好好玩

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:I9528 發表於 15-12-16 13:11 TBB 古

即喺set古裝頭,好勁!
係呀,由細到大都鍾意搵d 公仔頭嚟玩,仲自製頭飾,可以玩成日

果陣時,啱啱有親戚入咗服裝部,於是有個暑假就跟佢出出入入,我親戚介紹我比髮型部亞姐,於是就跟咗一個暑假

natjosejim    發表於 15-12-16 17:47

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:sasa0208 發表於 15-12-16 13:28 我

我-一直以為係成個頭盔咁戴上去
茄喱啡就係,但藝人佢地係要真髮 + 假髮 set 嘅,仲要每個髮型,配飾都要影相,方便連戲

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

I9528 發表於 15-12-16 17:10
係呀,由細到大都鍾意搵d 公仔頭嚟玩,仲自製頭飾,可以玩成日

果陣時,啱啱有親戚入咗服裝部,於是有個暑 ...
好勁,我覺得呢樣真係一門手藝
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

引用:我做過馬拉松定線員既助手,拎住個rolling

我做過馬拉松定線員既助手,拎住個rolling meter行足42.195公里

珍珠宮

引用:茄喱啡,扮囚犯

原帖由 MANGAWONG 於 15-12-16 發表
茄喱啡,扮囚犯

男爵府

引用:我做過馬拉松定線員既助手,拎住個rolling

我做過馬拉松定線員既助手,拎住個rolling meter行足42.195公里

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

方麗娟 發表於 15-12-16 17:39
仲要每公里markpoint影相,由開始幾張好開心興奮到後來越來越無表情
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

珍珠宮

引用:我做過:1)餅店,返星期六日或星期六或星

原帖由 CherryCake 於 15-12-16 發表
我做過:
1)餅店,返星期六日或星期六或星期日,幫麵包師傅手,有得偷師&免費麵包餅拎回家
1.讀大學時搵到份筍工,在屋企附近一間中學帶輔導班,唔駛備課因為只是派past paper比學生做,時薪300港元,每次3小時一星期一堂,夠鐘就收卷,交回給老師改……冇乜嘢做

2.而家都係時薪三百幾,教小學

3.多年前做過freelance化妝師,美甲師,化歌星、明星、model、萬聖節、新娘等,都幾好玩

珍珠宮

引用:Quote:方麗娟 發表於 15-12-16 17:39 仲要

仲要每公里markpoint影相,由開始幾張好開心興奮到後來越來越無表情
做完一日,要抖幾多日

公爵府

讀帶遊學團,見識到怪獸家長與港孩

首頁
12345...6

尾頁

跳至