想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 Helllokitty 的帖子

hellokitty讲得好好!

大宅

引用:Quote:原帖由 belopy 於 16-01-29 發表我am

原帖由 momo01 於 16-01-30 發表
amh唔代表質量架,只係有機會少d,質量都可以好ok架
謝謝妳鼓勵

大宅

引用:我上次同你差唔多,12粒,冇一粒分裂成功,

原帖由 hnfamfam 於 16-01-30 發表
我上次同你差唔多,12粒,冇一粒分裂成功,真係sad 到谷底,朂後醫生轉用長方䅁,控制卵子生長平均啲,機會 ...
黑豆粉 芝麻粉要自製嗎? 定係買現成的?
之前有聽講話黑豆一定要用炒過的,未炒過會涼…

別墅

回覆:belopy 的帖子

我只係買綠盈坊現成的

大宅

引用:我只係買綠盈坊現成的

原帖由 hnfamfam 於 16-01-31 發表
我只係買綠盈坊現成的
我今日去左點點綠買

洋房

Hi, sad to hear about your response.
You may know that the age of a woman is the most important factor affecting a chance of having a successful pregnancy regardless of what method she uses to achieve a pregnancy.
The fertility for a woman drops when she reaches the age of 35 and drop even more at the age of 40. What this means is that the quality of the eggs will drop sharply when a woman gets to the age of 40 mainly because of the poor genetic content of her eggs.
As far as the medical consideration is concerned, there is at present no evidence to suggest any useful supplements, e.g. Coenzyme Q, which are able to improve the egg quality for a woman over the age of 40. However, I have seen some women who can achieve pregnancies through IVF but the number is small.
I hope this may help you to feel less stress about your condition.

大宅

queenie0608 發表於 16-1-29 00:05
做運動同浸腳,血氣行得好d
養卵,要足3個月,Q10, 白藜都幫到你
請問大家位食邊隻Q10 幾多ml?邊隻白藜?

別墅

引用:Quote:queenie0608 發表於 16-1-29 00:05

原帖由 FionIp 於 16-02-24 發表
請問大家位食邊隻Q10 幾多ml?邊隻白藜?
我都想知,邊隻Q10和Dhea 好?

別墅

我都39,而家預備行ivf呢條路,由開針到放胎,需時多久呢

複式洋房

引用:我都39,而家預備行ivf呢條路,由開針到放

原帖由 shanandkui 於 16-02-24 發表
我都39,而家預備行ivf呢條路,由開針到放胎,需時多久呢
視乎你放鮮胎或雪胎。若用鮮胎就day 3開針,day 14抽卵,day 17 放胎。若是雪胎就要隔一個cycle才放胎。不過亦要視乎你對針藥的反應,是否可以順利抽卵。

別墅

其實用鮮胎或雪胎那個機會大D呢?

別墅

回覆:41歲,ivf 抽卵13粒,一個胚胎都成唔到

本人39歲,37歲時去養和Ivf, 只抽到三粒,最後只有一粒放。十萬大元咁就放左一粒完全沒有結果。簡直傷心到爆!然後用咗半年時間去用油改善荷爾蒙,同埋睇中醫針灸同食中藥。已經自己成功bingo4個月。我哋兩公婆都覺得好難以置信!所以我都係覺得要用唔同嘅方法去試吓。

複式洋房

回覆:CTISBebe 的帖子

請問用油是什麼意思?

大宅

momo01 發表於 16-1-29 00:21
想問下你抽卵前有冇驗血?知唔知E2個值?

E2即係驗乜嘢呢?

洋房

各位 jm,
大家好!!
我新加入的, 我見樓主 41 做 IVF, 同我 case 好類近, 所以立刻開新 account。 好想找d同路人傾計! 我都 40 了, plan 四月頭做 ICSI.

樓上有 jm 提到 amh, E2, 我無抽 wor, 咩黎架?

別墅

回覆:hijt 的帖子

用天然精油呀!其實我都只是用咗半年油同中醫,由ivf完全失敗,去到自己bingo,我們都覺得好開心。Ivf時曰日打針,撹到啲hormones 好亂哂!

大宅

第一次39歲抽11粒, 8粒成功分裂, 第二次40歲抽得5粒, 4粒成功分裂, 現在要等多幾個月先可以放胎

大宅

引用:各位 jm, 大家好!! 我新加入的, 我見樓

原帖由 拉布狗 於 16-02-25 發表
各位 jm,
大家好!!
我新加入的, 我見樓主 41 做 IVF, 同我 case 好類近, 所以立刻開新 account。 好 ...
Amh可知卵巢仲有幾多存貨,E2都係知卵當月情況,E2\'你可day2至3去抽血睇下指數,amh幾時抽都可以

大宅

拉布狗 發表於 16-2-25 10:38
各位 jm,
大家好!!
我新加入的, 我見樓主 41 做 IVF, 同我 case 好類近, 所以立刻開新 account。 好 ...
你在HK/TW做???

別墅

我都係39,依家都係諗緊ivf呢條路,請問問icsi 加ivf成功率係咪會大D?
價錢要預算幾多先好?同埋想問如果一次可抽到多粒卵子,是不是可以將其他先雪藏?到時要用時是不是要重新比錢?

首頁

尾頁

跳至