自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章

回覆:mecury1234 的帖子

寶石宮

回覆:自己DIY的迷你八達通😝😝

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

引用:

原帖由 milktealai 於 16-04-04 發表

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

子爵府

引用:Quote:原帖由+mecury1234+於+16-04-04+發表

原帖由 triple3 於 16-04-04 發表
想問下係?頭飾?鎖匙扣?
係鎖匙扣黎
將鎖匙+圈仔再圈落去個鎖匙扣到

大宅

引用:Quote:原帖由 triple3 於 16-04-04 發表想

原帖由 mecury1234 於 16-04-04 發表
係鎖匙扣黎
將鎖匙+圈仔再圈落去個鎖匙扣到
哦!明白唔該哂,好靚丫

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔錯呀

子爵府

回覆:mecury1234 的帖子

子爵府

引用:可否share+steps

原帖由 mvshop8888 於 16-04-04 發表
可否share steps
1. 用針線將第一粒鈕用布包好.
2. 第二粒如是(不過要加埋晶片一齊包)
3. 將其中一粒鈕加上繩(用針線聯好)
4. 將2粒鈕合併用藏針針步聯一個圈,
跟住打結收尾,完成

希望你望得明啦

大宅

咁咪冇得退返按金囉

子爵府

引用:咁咪冇得退返按金囉

原帖由 6_C_9 於 16-04-04 發表
咁咪冇得退返按金囉
迷你八達通本身唔可以退返比地鐵,只有大咭先可以退,所以點玩都得

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:比我拆件後,再搵材料整,就整咗這個樣子了

比我拆件後,再搵材料整,就整咗這個樣子了⋯⋯雖然手工麻麻,但用得到就得

...
嘩!!! 你好叻!!!

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好靚呀!

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

mecury1234 發表於 16-4-4 17:57
迷你八達通本身唔可以退返比地鐵,只有大咭先可以退,所以點玩都得

...

原來係咁既咩

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

勁靚呀

大宅

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

子爵府

引用:Quote:原帖由+mecury1234+於+16-04-04+發表

原帖由 大少拉 於 16-04-04 發表
嘩!!! 你好叻!!!
多謝你!! 呢個都幾簡單易玩
咁就整左佢先再玩拉鍊袋

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 大少拉 於 16-04-04 發表嘩!!

多謝你!! 呢個都幾簡單易玩
咁就整左佢先再玩拉鍊袋
我覺得好難咁。 我一定唔識整。

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

子爵府

原帖由 大少拉 於 16-04-04 發表
我覺得好難咁。 我一定唔識整。
非常易玩,搵齊材料後,由剪裁到完成唔駛兩個鐘就起貨了⋯

首頁

尾頁

跳至