想生BB

跳至

首頁
12345...11

尾頁

別墅

請問要第幾日去睇架?我今日day6係咪太遲喇?
食藥打針大約要幾錢?

別墅

janetgarfield 發表於 16-11-16 22:39
請問要第幾日去睇架?我今日day6係咪太遲喇?
食藥打針大約要幾錢?

我係day 2食到 day 6! 因為我齋食藥,冇再睇醫生照住同打針,藥費5粒100蚊!

別墅

Ellababe 發表於 16-11-16 22:42
我係day 2食到 day 6! 因為我齋食藥,冇再睇醫生照住同打針,藥費5粒100蚊!
...

要等下個cycle添!去普通診所定係婦科睇架?

大宅

janetgarfield 發表於 16-11-16 22:44
要等下個cycle添!去普通診所定係婦科睇架?

去睇婦科,你要等下個cycle, 我係day2睇,day 3-7食藥, day11 or12返去照,day14再打針~如果唔打針,自己用排卵試紙check~

別墅

kimchi0328 發表於 16-11-16 22:58
去睇婦科,你要等下個cycle, 我係day2睇,day 3-7食藥, day11 or12返去照,day14再打針~如果唔打針,自己 ...

我試左5個cycle,其中兩次有去照卵,都係照得1粒17-18mm,可能得1粒所以唔中,見食藥可排多兩粒,都想試下,希望3粒中1粒

大宅

Ellababe 發表於 16-11-16 22:35
我冇呀,只係食左藥,醫生都冇叫我返去!我只係自己用紅d睇幾時排卵咋!不過我中嗰個月係第7同第11日do, ...

明白,醫生叫我day 14,16,21,23 做功課,我估佢都係想我大包圍,我仲叫老公day 12都做一做,希望成功

大宅

回覆 janetgarfield 的帖子

第一次day10睇, Consultancy fee + 陰超大約$9xx (不包藥), 因為我食家計會之前開d藥~第二次day13返去照多次+打破卵針+check排卵紙, 仲開埋黃體素比我, total要$1400, 我唔知算唔算貴, 不過有jm之前介紹話醫生幾細心, 同價錢合理, 近我公司, 所以先去睇!

大宅

回覆 Coolkuyan 的帖子

我之前都係隔日dodo, 今次專登試下禁欲一星期~ day 13照卵子size夠大, 即打排卵針, 醫生叫我day 13 &14 孖day dodo, 即晚返去check排卵紙勁深粗85%, 從未試過咁深色架, 之前都係50-60%, 唔知點解? 哈哈~

大宅

kimchi0328 發表於 16-11-17 09:19

第一次day10睇, Consultancy fee + 陰超大約$9xx (不包藥), 因為我食家計會之 ...
想問係睇邊個醫生?

大宅

個個人體質唔同, 我今次排5粒, 3大2細, 醫生話有人多過我, 有人少過我, 要睇個身體對呢隻藥&份量既反應~

大宅

kimchi0328 發表於 16-11-17 09:27

我之前都係隔日dodo, 今次專登試下禁欲一星期~ day 13照卵子size夠大, 即打排卵針, ...

我都係家計會比既藥

大宅

回覆 gelawla 的帖子

女醫生黎, 尖沙咀區, 可以pm比你~

大宅

haha 咁岩既, 其實早3個月前開比我, 但我冇食, 諗住試多一排先~ 點知而家都係食!

大宅

kimchi0328 發表於 16-11-17 09:44

haha 咁岩既, 其實早3個月前開比我, 但我冇食, 諗住試多一排先~ 點知而家都係食! : ...

我多囊呀,唔食排卵藥好難有,所以我好想食,可惜得6次機會,希望有機啦

大宅

Ellababe 發表於 16-11-16 22:42
...

請問你睇邊個醫生?醫生費幾錢?

大宅

引用:回覆+janetgarfield+的帖子第一次day10睇,+

原帖由 kimchi0328 於 16-11-17 發表

第一次day10睇, Consultancy fee + 陰超大約$9xx (不包藥), 因為我食家計會之 ...
可介紹醫生嗎

大宅

回覆 sanhkchan 的帖子

已PM你

大宅

kimchi0328 發表於 16-11-17 09:40
回覆 gelawla 的帖子

女醫生黎, 尖沙咀區, 可以pm比你~

ok. Please PM me~ thanks

子爵府

畀面勳章

kimchi0328 發表於 16-11-17 09:27

我之前都係隔日dodo, 今次專登試下禁欲一星期~ day 13照卵子size夠大, 即打排卵針, ...

你枝係破卵針
一即打HCG入去,驗紅綠D會勁有反應
要代謝退晒起碼8-10日,所以唔好偷驗,唔信你大可日日驗,包早頭幾日深粗,之後都會有色

你針後14-16日先偷驗,DD 會係針後16日左右,打完都要36-40小時先排+14日

大宅

回覆 kathylala 的帖子

呀, 唔怪得我剛剛驗排卵紙, 有35%深粗啦, 哈哈~計返應該琴日中午排, 所以我仲諗緊今晚好冇補多次??
謝謝你解答, 多口問句你有好消息未?

首頁
12345...11

尾頁

跳至