0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地好勁⋯我今日第9日⋯已經好努力兩小時一泵⋯但平均一個鐘只有10ml

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

呢D 天賜既禮物, 我就無乜, 盡左自己努力, 行唔到全人奶,臨返工前停埋, 好處多左時間同BB一起

男爵府

回覆樓主

樓上講得啱
我係已復工,6個月bb既泵媽
有時候1日得3個鐘對住bb但仲要用左半個鐘去泵奶,真係好想收皮留番d親子時間!

複式洋房

spe98071 發表於 17-11-27 09:10
bb出世已接近2星期,大家係點樣堅持人奶路?又話要多休息,食多d飯,咩真係有時間休息咩?3,4個鐘食一次奶 ...

堅持埋身喂奶一定會有奶的,之前坐月屋企人都話我不夠奶卑bb飲,而家bb四个幾月大全人奶都ok.

別墅

回覆樓主

第一胎係會覺得辛苦
第一胎我乜都唔洗做,只餵奶都覺得好辛苦,個人渾渾噩噩咁
今次第二胎,如果只湊NB我覺得好輕鬆,但加埋大女就辛苦,佢8:30就起身我無得跟細b訓
但人奶就因為生之前大女仍食緊,所以超快上奶,依家仲餵2件
瘦得好快,Day 14就已經淨翻3kg就到未有b之前了,加油!

別墅

lumokufung 發表於 17-11-27 16:48
我11月14日生,努力密密pump第四五日已經上奶!現在四五個鐘pump 一次平均兩邊加埋都有160ml !

努力密密埋 ...

你日泵幾多次呀?每邊幾耐呀?我都好勤力了,日泵8次,每邊20分鐘,但奶量仲係咁少既

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

回覆樓主:

埋身好啲,泵出黎又要洗又要消毒,邊有精神,試下多啲瞓喺度餵

大宅

畀面勳章 陪月勳章

有冇試下煲上奶湯?不過都係果句.保持愉快心情.太擔心反而會影響奶量!!

大宅

回覆樓主

我阿b由出世到而家個幾月都埋身2-3個鐘一次,準時半夜3點同朝早6點又要食,好在佢唔會食好耐,佢食得好急好快,所以我好小泵出嚟,直接埋身就算,其實真係好累,不過想返工前比多啲佢,所以要堅持住!

大宅

美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

spe98071 發表於 17-11-27 09:10
bb出世已接近2星期,大家係點樣堅持人奶路?又話要多休息,食多d飯,咩真係有時間休息咩?3,4個鐘食一次奶 ...

係好辛苦 不過比到最好嘅野比BB 所以點都堅持住

首頁

尾頁

跳至