自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

翡翠宮

畀面勳章

wuwucancan 發表於 18-1-22 00:13
拎5到最佳劇集好可惜喔!
當日誇世代大結局搞演員觀眾一齊睇既活動,我就估到一定會係最佳劇集
大製作同小製作既待遇有天地之別。降魔的被犧牲了。
日日是好日

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

Support

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

purple_onion 發表於 18-1-22 08:56
一齊打壓tvb

yes!! 壓返轉頭

大宅

雖然有單打唔係開幾十頁post推就有嘅留言,不過撐降魔的2,希望cast唔好換到整容咁

大宅

回覆樓主

翡翠宮

畀面勳章

hyukwun 發表於 18-1-22 15:14
雖然有單打唔係開幾十頁post推就有嘅留言,不過撐降魔的2,希望cast唔好換到整容咁 ...
如果換左今屆視后入黎,我一定罷睇
日日是好日

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

Pink_Cake 發表於 18-1-22 12:45
要原班人馬~~~
胡鴻鈞
X 2

公爵府

hyukwun 發表於 18-1-22 15:14
雖然有單打唔係開幾十頁post推就有嘅留言,不過撐降魔的2,希望cast唔好換到整容咁 ...

我都睇到! 得啖笑。

公爵府

mother904 發表於 18-1-22 15:16
如果換左今屆視后入黎,我一定罷睇

我諗到點翻生!! 展明個b係魔b, 大得超快, 出世時撐死咗佢阿媽, 跟住啲人以為展明翻生, 其實係佢個魔b大得勁快。

跟住豪仔因為怨念行錯路, 同魔b展明一伙, 馬季都要班馬對付魔b, 然後所有喺第一季死晒嘅精靈都唔去上路而返晒嚟幫馬季。而蔣志光一人分飾n角嘅科學家全部出番晒嚟幫所有精靈加power。跟住原來馬季用石敢當水晶造子彈但用唔晒嚿水晶, 然後晶晶同馬明嘅愛俾咗好多能量佢令佢再可以現身。

最後晶晶用母愛令豪仔改邪歸正!

翡翠宮

畀面勳章

molasses 發表於 18-1-22 16:15
我諗到點翻生!! 展明個b係魔b, 大得超快, 出世時撐死咗佢阿媽, 跟住啲人以為展明翻生, 其實係佢個魔b大得 ...
jm,你勁過TVB編劇
日日是好日

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

其實我無咩心機!下年都唔會再玩投票了!

不過,都衷心希望馬明續集時,一樣咁爆咁受歡迎,到時要進取啲爭取,唔好成日開口埋口話唔在意視帝喇!唉!

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

公爵府

ChingYee123 發表於 18-1-22 16:31
其實我無咩心機!下年都唔會再玩投票了!

不過,都衷心希望馬明續集時,一樣咁爆咁受歡迎,到時要進取啲爭 ...

係, 開到口送個獎俾人。但尋晚我覺得佢開始介意

公爵府

mother904 發表於 18-1-22 16:30
jm,你勁過TVB編劇

其實我諗編劇已經度好晒

男爵府

molasses 發表於 18-1-22 17:14

不過做訪問,馬明仲係咁轄達

轉 HK01
【萬千星輝】馬國明「天然呆」樣不再:我有特別練過

憑TVB劇《降魔的》馬季一角在台慶頒獎禮上拎到「最受歡迎電視男角色」獎項的馬國明,在台上發表得獎感言時就表示多謝珍姐鬧足自己17年,其後馬明在後台接受《香港01》訪問時話珍姐鬧咩內容就唔記得咗,但就自爆份人唔係好聽話並笑言,「因為上次我都加薪幾多,咁佢又肯咪續約。嚟緊又要傾續約,我又要唔聽話喇!」馬明自己講完都忍唔住不停爆笑!

今次拎到「最受歡迎電視男角色」馬明話已經好開心,「作為一個演員,最重要係個角色令人鍾意。」記者提到當時獲獎少咗「天然呆」表情,佢笑言因為自己有練過,「我同自己講無論有無獎,今晚一定唔會俾觀眾見到我天然呆嗰個樣。」咁女友黃心穎有無係後台俾一個(愛的抱抱)佢呢?馬明指,「唔使喇使乜愛的抱抱,一個支持已經好開心!」

提到有不少網友對於馬明失落視帝都替佢不值,馬明就好樂觀咁話,「每一個觀眾心目中嘅視帝都唔同唔係同一個人,有啲唔係投我或者投浩信,係投俾第二個,所以贏輸我又覺得無咩所謂。最緊要大家開心,今晚係一個party。」

翡翠宮

畀面勳章

molasses 發表於 18-1-22 17:14
擺到明俾人睇C走唔甩的感覺唔好受
其實佢應該返內地闖下,兜個圈返黎,身價都唔同

我覺得佢改戲路做奸角更有得發揮,使徒行者遊戲版佢揸槍做殺手都幾型,以前做奸角都很唔錯
日日是好日

公爵府

mother904 發表於 18-1-22 17:21
擺到明俾人睇C走唔甩的感覺唔好受
其實佢應該返內地闖下,兜個圈返黎,身價都唔同

我都覺佢可以試奸, 佢身型擔得起

大宅

其實馬明演得幾自然, 希望原班人馬開拍續集!

首頁

尾頁

跳至