網購天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

天貓 發表於 21-2-13 19:01

要留意吓我試了幾次,截單前下單,都未必是當天發出啊⋯⋯暫時 ...

謝謝資料,好有用。

原來未必即日發貨。另外就系到港及之後那段物流信息空白,呢樣我真系唔慣。

珍珠宮

平平常常 發表於 21-2-13 21:01
謝謝資料,好有用。

原來未必即日發貨。另外就系到港及之後那段物流信息空白,呢樣我真系唔慣。

唔駛客氣,我都覺得佢地如果可以俾啲客知道到港同埋派送會清晰好多.....

珍珠宮

天貓 發表於 21-2-13 21:06
唔駛客氣,我都覺得佢地如果可以俾啲客知道到港同埋派送會清晰好多.....
...

見你收曬包裹,我至敢話你聽。

過年前我無意間看到晉越集運FB,話有集運公司因為防疫防控不及格,要暫停服務。

如果之後國內疫情還沒有平靜下來,大家要注意,太新的集運公司,怕他們不懂疫情防控,突然要暫停服務就大件事。

珍珠宮

其實,佢係咪新嘅集運公司我都懷疑緊,因為我Search佢見台灣F B,有人2017年都有提佢.....但香港又好似唔係太多人提佢……

你講嗰單我好似都聽聞過佢係突然之間停....

珍珠宮

天貓 發表於 21-2-13 21:22
其實,佢係咪新嘅集運公司我都懷疑緊,因為我Search佢見台灣F B,有人2017年都有提佢.....但香港又好似唔係 ...

哦,原來佢係主力做臺灣集運。甘可能佢地香港集運生意係順帶一起做。

我看過臺灣人分享網購京東大陸手機,集運返去要填臺灣海關報稅表之類的文件,甘樣可能臺灣集運公司的效率無主力香港業務的集運公司甘有競爭力。不過好處系比較少人用,無甘亂。

我都唔知突然停那間公司係邊間,可能係我無用過的公司掛。

珍珠宮

平平常常 發表於 21-2-15 21:50
哦,原來佢係主力做臺灣集運。甘可能佢地香港集運生意係順帶一起做。

我看過臺灣人分享網購京東大陸手機 ...

所以,佢可能唔係新嘅......我都估停個間可能都係d好細而我無用過嘅公司....

首頁

尾頁

跳至