自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

幾年冇做過,仲有13次未做成日打黎,我係懶得去
係屋企mask都唔敷,唔揸野,洗面沖涼時用清水。
個個都話我皮膚靚,30+了
感激遇上你~

伯爵府

回覆樓主:

從來冇做過,平時喺萬靈買肌妍美白早晚搽下,面膜長放都少用
中女,正常皮膚

珍珠宮

回覆樓主:

個人認為唔一定要做facial, 最緊要唔好做傷害皮膚嘅事,例如出街唔塗防曬,食太多煎炸熱氣野。
平時做好潔膚,適當護膚,多食水果蔬菜,足夠休息,保持到正常膚質唔難。

ccysj01    發表於 23-7-25 18:47

男爵府

cecelc 發表於 23-7-25 17:29
我幾年無做facial,面膜都幾年無敷,
但日日化妝都算貼,
勤搽精華同面霜,

湯水都幾重要, 疫情前我返娘家食飯, 皮膚好d, 依幾年無咩湯水, 覺得皮膚差d

男爵府

回覆樓主:

我好少做facial, 以前因為工作忙成日ot, 又怕人地sell我....
但有時間都要敷下mask, 都有用

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

冇做過FACIAL,只係做機打斑同美白,久唔久敷吓MASK

BTW,我之前長期冇運動皮膚好易爆粒粒,但行多咗出一身汗之後,發現皮膚好咗,少咗爆粒粒

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

kiko_mami 發表於 23-7-25 17:58
幾年冇做過,仲有13次未做成日打黎,我係懶得去
係屋企mask都唔敷,唔揸野,洗面沖涼時用清水。
...

皮膚靚真係天生,我家姐唔做facial唔用面膜唔用防曬,面霜之類乜都唔搽,清水洗面,但佢又白又無斑無瘡無印。

珊瑚宮

erumic 發表於 23-7-25 17:45
咩係led mask?

Led面罩
唔需要好貴個幾款,肯有恆心用, 係有效果的。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

夕張蜜瓜 發表於 23-7-25 18:06
湯水都幾重要, 疫情前我返娘家食飯, 皮膚好d, 依幾年無咩湯水, 覺得皮膚差d
...

係架,盡量放假煲,無時間煲都可買即飲湯包。

我自己近排天氣熱煲少左,冬天時煲好密。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

rainbow000 發表於 23-7-25 17:12
一直都有做開facial,不過近年開始覺得做facial無以前咁relax,其一係時間問題未必次次揾到同一個美容師, ...

咩叫正常狀態?

珍珠宮

夕張蜜瓜 發表於 23-7-25 18:06
...

咩湯水?

珍珠宮

VickiC 發表於 23-7-25 17:28
bk 9成半人都係喎
仲可以唔化妝但似20歲

但係本人得16歲

男爵府

一直都有做開facial,不過近年開始覺得做facial無以前咁relax,其一係時間問題未必次次揾到同一個美容師, ...
唔係唔想出去做facial, 係啲美容師成日sellsellsell,
又hea做, 近來試過幾次比佢地用完化妝棉抺完皮膚都痛....
怕鬼咗....

子爵府

huilai88 發表於 23-7-25 17:43
我就係從來唔出去做。屋企勤力敷面膜,做機,控制飲食,運動。已經可以keep到了。 ...

有咩好機推介?

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

我幾年前做過下基本facial ,但又唔覺得特別有用,之後自己買啲導入導出機清潔下,無咩特別護理,我感覺係做唔做facial分別唔係好大,分別大可能要做機既療程,不過我有去打斑,斑係少咗,皮膚乾淨啲
平時搽防曬,有時懶無搽cream

大宅

我除了畢業後頭幾年有做facial外,之後已冇做了,我5張幾,應該算係正常樣,即同年齡相符

我有個跟我同年的同事,冇生過,一向keep住做facial, 剛剛她又說買了幾萬蚊course, 她的皮膚的確比我好,冇斑冇毛孔,我覺得facial應該有幫助的

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

cecelc 發表於 23-7-25 17:29
我幾年無做facial,面膜都幾年無敷,
但日日化妝都算貼,
勤搽精華同面霜,
Me 2,我諗緊去唔去打斑,真係好覺眼
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

回覆樓主:

我從來都冇做,ok正常呀,冇黑頭冇瘡,不過曬得多有雀斑,都冇理佢。

大宅

我停左facial 半年,唔覺皮膚差左,即是facial非必要。不過買led mask 在家每天用

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊