自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 小百合 於 09-12-8 22:46 發表
今晚食完飯返屋企, 見落雨, 就係吉之島度經地下隧道返屋企, 係新城電台對出, 樓梯附近, 見到個唔知係菲傭定印傭 (紮馬尾既, 另將馬尾再束短), 推埋BB (當然係僱主既BB), 係度同個男人攬頭攬頸, 仲係BB面前做埋d"兒童不宜既行為"

有關既媽咪, 小心呀!

9:45PM... It's late. Maybe her mum not at home.

珍珠宮

醒目開學勳章

我都係住黃埔架,其實我成日見到d工人姐姐有好多好多好多都好衰架,帶小朋友落公園又唔會睇住佢地,掛住自己傾計,傾電話,開大食會(絕對冇誇張)佢地會用個凍水壺裝果汁帶去分甘同味,仲有好多野食,學校門口果d仲誇張,好似做sales咁,佢地好多野買賣架,衫褲鞋襪樣樣齊,a貨lv都大把 見到有好多姐姐都對d小朋友好差,唔理佢地都已經算好,有d大聲鬧,有d仲會出手tim...我試過有一次(幾年前)喺公園見到有姐姐打小朋友(大約1y)我出聲話佢,仲比佢地夾埋嚟話番轉頭,我自己個姐姐都唔敢出聲 我姐姐喺我面前唔敢同其他工人傾計架,佢好ok

子爵府

原帖由 LamLamMummy 於 09-12-9 09:45 發表
我都係住黃埔架,其實我成日見到d工人姐姐有好多好多好多都好衰架,帶小朋友落公園又唔會睇住佢地,掛住自己傾計,傾電話,開大食會(絕對冇誇張)佢地會用個凍水壺裝果汁帶去分甘同味,仲有好多野食,學校門口果d仲誇張,好似 ...

佢仲噤惡死

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 LamLamMummy 於 09-12-9 09:45 發表
我試過有一次(幾年前)喺公園見到有姐姐打小朋友(大約1y)我出聲話佢,仲比佢地夾埋嚟話番轉頭 ...

如果我係你,我會部手機出黎影低佢,
如果班賓記夠膽圍我,我實報警舉報佢!:;pppp:

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

我又推!
我之前個工人夠做嘢快夾掂.......最終咪又係私自帶咗我個女出街!好彩有個媽媽話俾我聽咋!

其實有好多TB都係扮TB咋!

侯爵府

好媽媽勳章

攪咩呀~~~~

e家個年代仲係停留在tb=aids

咁, 係咪即是咀下就有bb

bb在(耶)菜出世,

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 哈爾濱 於 09-12-10 00:36 發表
攪咩呀~~~~

e家個年代仲係停留在tb=aids

咁, 係咪即是咀下就有bb

bb在(耶)菜出世,

TB 就真係唔知,但男同志...有aids 真係有上升趨勢 ...i read the news arround 3 mons b4

伯爵府

畀面勳章

子爵府

反而金毛、紋身、萬七咁多個環、就跌嘅褲、咀妙妙、頭岳岳等,做家務點好,就一定唔請;以免教壞細路,仲有比鄰居岐視我

幫手push 個post

洋房

my maid also is TB look. She told that the people may prefer to hire the lady look maid more than TB look .But she remind that the lady look maids also may be the girl friend of TB! There is no different between TB & lady look maids.......

男爵府

畀面勳章

原帖由 MySweetBB 於 09-12-8 23:19 發表
可能我比較保守, 傳統 & 道德標準較嚴謹 & 之前響街見過好多TB 印傭搞搞陣, 所以接受唔到TB, 唔好意思, 大家標準唔同, 打搞哂.

睇到我都忍唔住要回應,
你話TB即係有AIDS同你比較保守, 傳統 & 道德標準較嚴謹有咩關係??!!! 呢個係常識, AIDS主要係濫交而傳染, 同同性戀係冇關係ga wor!!!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 yyp2008 於 09-12-10 07:44 發表
my maid also is TB look. She told that the people may prefer to hire the lady look maid more than TB look .But she remind that the lady look maids also may be the girl friend of TB! There is no differ ...

男爵府

原帖由 bbfish1992 於 09-12-10 05:54 發表
反而金毛、紋身、萬七咁多個環、就跌嘅褲、咀妙妙、頭岳岳等,做家務點好,就一定唔請;以免教壞細路,仲有比鄰居岐視我

我都無法接受這類型的人做工人呀

大宅

好媽媽勳章

好似有少少離題呀!!!

不過都幫手推下先...小心! 小心! 小心!

翡翠宮

好媽媽勳章

bb 媽咪好難認O者...
只知工人 紮馬尾... 唔知咩衣著, 又無咩特徵..
BB 又唔知男定女、咩衫、連架 BB車咩樣都唔知....
點認呀 ???

子爵府

原帖由 bbfish1992 於 09-12-10 05:54 發表

我都唔會請

首頁

尾頁

跳至