夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

擁抱自己, 擁抱囝囝, 擁抱屬於自己的將來! 加油!

男爵府

我諗年代唔同咗,以前啲女人對做人第三者好介意,覺得唔道德,所以較會控制自己,但現在好多女人不單唔覺介入人哋婚姻有損道德,更用愛情兩字做藉口,吓吓都講愛冇分先後,要發生就發生,最離譜係,有好多女人自己都有老公仔女,但都不顧一切咁,自私咁去傷害自己及人哋家庭,仔女.今時今日,愛情係一種最高風險既投資...好多時仲要係高風險低回報.....

珍珠宮

熱血金章

pretty,
頂住呀! 你仲有最最心愛的兒子陪住你.
要活得比佢好.
d垃圾唔要都唔洗可惜.
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

大宅

請問各位離開左既媽咪, 你地搬去邊呀, 如果要自
己養自己同個小朋友, 仲要租樓住, 要好大開支,
加上小朋友要人照顧, 自己出去做野, 都要請個工人湊。

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 twiggyland7 於 09-12-28 04:48 發表
請問各位離開左既媽咪, 你地搬去邊呀, 如果要自
己養自己同個小朋友, 仲要租樓住, 要好大開支,
加上小朋友要人照顧, 自己出去做野, 都要請個工人湊。 ...

我有朋友同另一個單親媽媽一齊租樓, 互相照應.

大宅

加油!.不要氣餒!你這麼勇敢,將來一定會有好日子!現在最緊要減低囝囝的影響,努力!我哋會支持你!

公爵府

醒目開學勳章

重新過新生活,加油啊

複式洋房

原帖由 fairyfloss 於 09-12-28 00:35 發表
我諗年代唔同咗,以前啲女人對做人第三者好介意,覺得唔道德,所以較會控制自己,但現在好多女人不單唔覺介入人哋婚姻有損道德,更用愛情兩字做藉口,吓吓都講愛冇分先後,要發生就發生,最離譜係,有好多女人自己都有老公仔 ...

複式洋房

原帖由 pretty_hill 於 09-12-27 13:42 發表
係...留係度真係有好多回憶, 好辛苦...

妳行出第一步,已很有勇氣的,我還在十字路口(因兩個囡仲細),很辛苦喔 !
我check到c6仲同個靚妹去埋日本旅行呀!!!
佢仲話同我冇晒感情喔 !佢搬出去已大半年,返黎睇囡時,仲話我唔識做人呀媽喎!

男爵府

畀面勳章

希望你快d忘記唔開心既事。好快你會發覺分開即係重生,你會有自己既新生活甚至新感情,可能你會問自己點解咁遲先搬走添。

遇到有困難上嚟bk傾吓,大家都會幫你o架。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

加油呀

大宅

每段感情激情過後總有平淡,他若不明白這個道理而再尋新鮮,是他走寶了。
anyway,祝福你樓主,要加油呀﹗

水晶宮

原帖由 newmum10 於 09-12-28 21:28 發表
每段感情激情過後總有平淡,他若不明白這個道理而再尋新鮮,是他走寶了。
anyway,祝福你樓主,要加油呀﹗

Yeah, exactly! That's why 好多婚外情到最後都係無好結果,好多情況只係當事人比 "愛情" 冲昏頭腦,無先見之明,估計唔到個後果往住唔係自己原先諗既咁美好,亦唔係自己原先想要既。

大宅

樓主:
我都支持你,你要好好同囝囝過生活呀,果d衰男人唔要喇!

我有個朋友都係最近發發佢老公有第三者,我朋友有個仔,1歲半多,但佢為了個仔,仍然忍氣吞聲,同佢老公當冇事發生,佢老公成日不回家訓, 我朋友已經當佢老公死左,因為仔仔現在好細, 所以都不能好像你咁搬走......

唉, d男人真係衰呀, 佢地結婚都不到三年, 竟然有第三者,
老婆, 仔仔都不要.....

所以我支持你的決定,不能忍佢呀......活得太不開心了....

大宅

原帖由 全為愛 於 09-12-27 14:05 發表

啊,原來是這樣的,明白了。
那麼,你加油吧!面對前路,因為有很多未知,所以感到恐懼和害怕是很正常的。然而,離開一個不尊重你和婚姻的人,去開展自己的新生活,重新有機會去再追尋屬於自己的幸福,那也是一種福氣呀!有些人想走,也沒 ...

有些人想走,也沒能力或沒勇氣哩<--講中左我心聲,我都想走,但真係未夠能力亦未夠勇氣。
最愛你的笑容

別墅

加油ar ~ 雖然前路好似好可怕, 咩都未望得見, 但我相信黑暗中會有一線光曙為你照明, 努力生活, 祝你在新一年有一個新開始

大宅

感謝你地每個人嘅祝福, 我一定會好好努力...
但現階段我仲未可以ok, 我都希望以後嘅日子會開開心心~

子爵府

畀面勳章

原帖由 fairyfloss 於 09-12-28 00:35 發表
我諗年代唔同咗,以前啲女人對做人第三者好介意,覺得唔道德,所以較會控制自己,但現在好多女人不單唔覺介入人哋婚姻有損道德,更用愛情兩字做藉口,吓吓都講愛冇分先後,要發生就發生,最離譜係,有好多女人自己都有老公仔女,但都不顧一切咁,自私咁去傷害自己及人哋家庭,仔女.今時今日,愛情係一種最高風險既投資...好多時仲要係高風險低回報.....

大宅

時間可以沖淡一切

複式洋房

原帖由 Mami_may 於 09-12-28 12:02 發表

妳行出第一步,已很有勇氣的,我還在十字路口(因兩個囡仲細),很辛苦喔 !
我check到c6仲同個靚妹去埋日本旅行呀!!!
佢仲話同我冇晒感情喔 !佢搬出去已大半年,返黎睇囡時,仲話我唔識做人呀媽喎! ...

妳地就事先知道, 而我係到佢走果一曰, 果一刻先至知. 係咪好可悲啊? 十字路ロ係mug 都無機會體驗....

加油! 如果有機會cool 煲ge, 就盡量去做啦! 過咗聽日就係新ge 一年. 祝大家好運及幸福快樂!

首頁

尾頁

跳至