心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

做父母最緊張是小朋友健康啊! 生得靚我會當bonus, 而唔靚我會同佢扮靚d囉~

別墅

唔好咁啦,樣只不過係外表,只要你教得好,佢內心"靚"咁大個左,個人都會自然靚架啦,"相由心生"呀嘛...

大宅

原帖由 脆卜卜 於 10-1-26 19:09 發表
想問你地..如果個囝/個囡好樣衰..樣衰到八兩金咁.......會唔會唔開心?

no
而家我個人仔細細已經話有好多男仔追仲煩

大宅

其實女大十八變, 識打扮就得, 當然相由心生這句話是有它的道理.

大宅

I always tell my boy, his voice is beautiful and I love hearing him to sing. One day he suddenly sang and asked " mommy, is my voice beautiful?"

I think he really believes what I told him. So, you have to tell your kid she is the most kind and lovely child. Tell her that you only love kids whom are kind, polite and humble....regardless of appearance. And explain to her our appearance will change and beauty will fade as we grow older. It is more important to have inner beauty.

And you can always buy some pretty dresses to make her more adorable!

伯爵府

仔女係自己就算佢地幾醜樣都覺得佢地好ok, 不過我都同意細個靚大過未必靚, 心地好重緊要..

男爵府

I like read the book "duck" to my little boy and little girl.
- I told them even they are ugly, I love them very much and forever.

大宅

正所謂女大18變, 唔洗咁擔心喎. 如果係男仔, 俾心機培育佢成才......內在美緊要d!

公爵府

2024勳章

100% agree

原帖由 cubixluk 於 10-1-27 10:39 發表
自己既仔女, 點都係最靚架啦

珍珠宮

原帖由 脆卜卜 於 10-1-26 19:09 發表
想問你地..如果個囝/個囡好樣衰..樣衰到八兩金咁.......會唔會唔開心?

會唔會係你自己覺得好樣衰咋? 定係好多人都覺得?
係咪你同你老公係靚仔靚女, 而你又生左個平凡小朋友出黎, 咁你咪覺得佢樣衰羅

對我黎講, 個個乖既小朋友都咁可愛

民房

我覺得都係內在美緊要d!
但係通常大個左會靚番...

洋房

唔開心就天有d,好過低能丫

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

到佢大時 佢真係唔鍾意可去整整佢架啦 而家都好普通既事 唔好咁擔心 .

別墅

點解要介意自己囝囡個樣靚唔靚呀?連佢父母都介意,咁佢自己又會點諗呢?

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

原帖由 陳+6 於 10-1-30 00:37 發表
睇吓似邊個啦! 如果似我,即係我都係醜啦,咁就冇資格去要求啦! 如果似老公,即係我有得揀,都揀個醜嚟嫁,咁佢實自有優點,所以我咩care.咁生出嚟冇得揀,更加唔應該介意~~做人冇得强求,生仔女第一希望佢健康少病痛,第二智 ...

Totally agree!

禁止發言

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

我同意 : 細個唔靚/好似醜樣果D BB, 大個會變靚(唔醜),我期待我的BB越大越靚仔...
我覺得 D BB個個都咁得意o既
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

男爵府

我個女而家5歲幾,自問個樣生得平凡(醜無佢份),又晤得意 (有d好晤靚,但幾得意),晤係好聰明,記性晤得

我都覺得無問題,而且越大已越順眼....因出世時十足十亞爸咁既樣,勁晤靚

佢居然成日話自己醜樣 ,覺得d同學仔好靚,想變成人地咁樣

我就同佢講,我覺得佢都唔錯,又可愛,對別人又好.......同埋只要個心靚才是最重要,我覺得佢個心好靚

叫她千其不要咁諗,佢係我心乾寶貝

我從來都晤會在佢面前話佢晤好既說話

伯爵府

原帖由 shirley62604 於 10-3-10 02:11 發表
我個女而家5歲幾,自問個樣生得平凡(醜無佢份),又晤得意 (有d好晤靚,但幾得意),晤係好聰明,記性晤得

我都覺得無問題,而且越大已越順眼....因出世時十足十亞爸咁既樣,勁晤靚

佢居然成日話自己醜樣 ,覺得d同 ...

我女愈大愈唔靚.

男爵府

我會幫佢儲定錢大個去整容

首頁

尾頁

跳至