跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

原帖由 cindychs 於 10-4-29 21:08 發表

第一次睇就知架啦,我今日睇入左小組啦.......今日同我照細B,不過佢"Q"實左對腳SO睇唔到係仔/女呀......

我今日睇o左第一次,無得入小組...
我問醫生有無得照U/S,佢又話無咩事就唔駛照,所以今日見唔到BB,只係聽到佢心跳..

不夠都好彩安排到我照結構... 6月3號到時20weeks 啦..

大宅

原帖由 dick_mui 於 10-4-29 23:41 發表

我問醫生有無得照U/S,佢又話無咩事就唔駛照,所以今日見唔到BB,只係聽到佢心跳..

不夠都好彩安排到我照結構... 6月3號到時20weeks 啦.. ...

mui~不過我就因為係第2胎,so無得照結構,要自己出去照了~

媽咪:cindy~  大女:boey~ 細女:coey~

別墅

今日睇先知原來都有媽咪尋日去廣華產檢...
早知相認下la... 我都係尋日9點半ar...!!

別墅

原帖由 dick_mui 於 10-4-29 23:41 發表

不夠都好彩安排到我照結構... 6月3號到時20weeks 啦.. ...

你就好... book 倒結構....
佢同我講話full 晒lu... 但點解你又冇得照u/s,
又冇得入小組0既...

大宅

畀面勳章

原帖由 SHB999 於 10-4-30 13:56 發表

你就好... book 倒結構....
佢同我講話full 晒lu... 但點解你又冇得照u/s,
又冇得入小組0既...

可能我俾o左兩張之前o係c+醫生o既u/s佢,所以無得照掛,我都有問醫生有無得照,佢話唔需要。我就無俾到照oscar 果張佢,可能咁有得照結構啦~
至於小組呢,我唔知點樣先有得入啊,醫生唔同我提過。 我見我等緊果陣,姑娘有時叫幾個幾個名咁,跟住就一齊行出去o左,係咪果D就有得入小組呢?

大宅

畀面勳章

原帖由 cindychs 於 10-4-30 09:41 發表

mui~不過我就因為係第2胎,so無得照結構,要自己出去照了~

我都book定c+照結構,因為我想要DVD留念。
你之前第一胎都o係廣華生?照結構有無相俾返你o架?

大宅

畀面勳章

原帖由 siulei 於 10-4-28 11:59 發表
我禽日都去咗第一次產檢..啲護士幾nice吖...係我最怕醫生用鴨咀檢查嗟...有啲痛!!
我禽日都無U/S, 但佢哋排到32週可以有一次U/S!! 21週照結構...同16週要飲糖水囉!! ...

我照結構同飲糖水係同一日,20週。
跟住下次見醫生就21週。
點解你咁快可以book 到32週o既?

大宅

我都係11/5去廣華第一次產檢呀....
我都好怕CHECK 陰道呀, 我都聽人講成日搞到流啡架.....不過我係超多黃色分泌..我又想佢幫我驗下喎, 因為我睇C+個邊又係男醫生.所以如果我去廣華係女DR.的話我都想佢幫我CHECK下....!!!!
希望佢到時安排到我照結構, 等我慳番D 錢都好呀,雖然我都BOOK左C+照...又唔算好貴, 但真係想慳得就慳囉...!!!

別墅

原帖由 蔡夫人 於 10-5-2 05:10 發表
我都係11/5去廣華第一次產檢呀....
我都好怕CHECK 陰道呀, 我都聽人講成日搞到流啡架.....不過我係超多黃色分泌..我又想佢幫我驗下喎, 因為我睇C+個邊又係男醫生.所以如果我去廣華係女DR.的話我都想佢幫我CHECK下... ...

其實我想問係咪個個驗0的野都唔同ga??!!
點解我唔駛check 陰道... 淨係禁下個胸...

大宅

畀面勳章

原帖由 SHB999 於 10-5-3 10:03 發表

其實我想問係咪個個驗0的野都唔同ga??!!
點解我唔駛check 陰道... 淨係禁下個胸...

我同你一樣,無check 陰道, 淨係禁下個胸。

複式洋房

我想問o下有冇係生第二胎o既媽咪,o係廣華產檢又有得安排照結構架? 係唔係真係生第二胎就冇得安排照結構架喇?

別墅

我尋日去左廣華初檢啦!係女醫生...佢問完我有冇做過子宫頸抹片檢查,我答無,就要做埋陰道檢查啦!好彩佢手勢都ok....之後都無流啡..又無痛..只係少少唔舒服...
但我係第一胎...佢都無位俾我做結構呀!
但係就入左助產士小組

大宅

入到助產士咪好囉.證明你無乜大問題, 好多人恨入助產士架~~...如果我遇到係女醫生的話我都想佢幫我抽d 分泌check下, 但男dr.就唔係咁想啦....:mrgreen:

首頁

尾頁

跳至