心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 打完仔未呀?住正佢隔離真係煩到嘔!

以前我同姑奶一齊住(佢係單親媽咪),每朝晨早6點幾,我同老公仲好夢正甜時,佢就會開行喉嚨鬧女,打女...佢個女嗰時未夠2歲,姑奶乜都鬧,係又鬧,唔係又鬧,由朝鬧到晚,日日都係咁鬧,未停過!!嗰時我地未有能力搬開自住,唯有忍佢,唯有成日去街避開佢....好好彩,喺5年前捱過左呢段最跟苦既歲月!!!!
oceandeep</i>

大宅

august19 寫道:
我屋企唔知樓下樓上左右定隔離有個女人真係晚晚都聽倒佢鬧仔(個細路又必定喊), 有時可以11-12點都大大聲鬧, 大佬呀, 你自己唔瞓都唔好騷擾人呀, 但第二朝返工時間7:30am又聽倒佢鬧,個細路又喊架喎.........呢2母子好似唔駛瞓咁......

同我屋企隔離果個女人一樣,晚晚都要大大聲咁鬧d仔女
有陣時直頭赶個女出來門口,個女都係十零歲度.

男爵府

比你地講講下又幾岩喎!我樓上個女人又係生仔喎,成日鬧仔鬧到我心都煩,而家到我生咗個女出嚟,我喺度諗唔知我個女大咗係咪又係咁鬧佢呢

複式洋房

我都成日鬧我仔仔,佢真係唔鬧唔得,有一次仲比樓上個男人落黎叫我唔好咁大聲,我有時都覺得好"肉酸".

複式洋房

現在鬧仔是沒有用呀,我以前都是日日鬧,但開始發覺是沒有用,她只是當妳唱歌
所以現在日日說道理和鵝他,這樣好在好多.
:-)

大宅

聽你地咁講, 多數都係鬧仔, 唔通仔真係百厭好多??

複式洋房

唔好話咁細小朋友打啦... 我樓上隔離單位, 個女廿歲每星期一次同阿媽嘈, 都唔知係鬧定乜... 仲大聲過我電視....

男爵府

我家姐d仔女咪係囉,成日鬧佢地 ,細個鬧就有用,大到4-5年班真係好似撞咗聾咁,乜都聽唔到,見到家姐同姐夫好似傻婆咁自己同自己講嘢,所以鬧到咁上下年紀要當佢地係friend,佢地至聽呀

大宅

我屋企唔知樓下樓上左右定隔離有個女人真係晚晚都聽倒佢鬧仔(個細路又必定喊), 有時可以11-12點都大大聲鬧, 大佬呀, 你自己唔瞓都唔好騷擾人呀, 但第二朝返工時間7:30am又聽倒佢鬧,個細路又喊架喎.........呢2母子好似唔駛瞓咁......

hi august19
我初頭睇以為你話我tim :tongue: ......因我都係晚晚都鬧仔. 不過就一定吾會11-12點同朝早7:30law
其實宜家d細路真係好激氣嫁 對佢地吾發火吾得嫁. 可能你未到需要咁樣ca時候. 不過佢係果d時間鬧就真係過份d. 你可以試下打去管理處投訢啦.

複式洋房

我老公話佢好怕靜...他有幾次話,唉,隔離好靜,聽唔到個媽媽鬧佢三個大仔(包括佢老公),真係有d唔慣.....他說他愛吵鬧播....自己個屋企都嫌唔夠吵...唉......我要加把勁鬧阿仔同埋佢先至得喇﹗
我是天空裡的一片雲,偶爾投影在你的波心,你不必訝異,更無須歡喜,在轉瞬間消滅了蹤影。....... 我像一片落葉,在盲目的流浪,偶而停駐,卻無法停留

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

D小朋友比人鬧,打,咪越喊得勁,
慢慢教仲好喇

男爵府

我讀書時有個鄰居...有3個仔女,個女人成日又打又鬧,仲大聲嗌到通巷都知....嘩,我住正佢隔離,真係一種折磨!!!!
我試過對住幅牆,大聲問佢"你嘈夠未呀"

複式洋房

返工的媽咪通常都係唔會打仔架...打女就更不會...
那些發左神經的媽咪通常都係全職又冇人幫個d,仲要生左幾個,仲要老公唔會幫手做家務個d...

仲有有些細路天生氣質係乖寶寶(一出世連睡覺吃東西都乖過人)....仲駛乜打...錫都黎唔切...

talkative 寫道:
如果我見到有d家長打仔打得好過份既話,我會報警架,我都試過幾次,所以好多人知道我放工後都唔會打仔的.
我是天空裡的一片雲,偶爾投影在你的波心,你不必訝異,更無須歡喜,在轉瞬間消滅了蹤影。....... 我像一片落葉,在盲目的流浪,偶而停駐,卻無法停留

別墅

我隔離個女人(約50),中氣十足.有兩個外孫(大既升小一;細既差吾多兩歲).佢幫個女湊平日係佢度,佢個女放假就湊返屋企,個女人日日係咁閙兩個外孫,早上8:00開始閙,因為大孫要返學,閙到出門口.仲要係成層樓震晒個隻.下午放學至最慘,佢吾知係咪有燥狂症,可以日日閙起馬6個鍾以上.個細孫女就日日 俾佢閙同打,仲要閙到佢喊晒至收手.超煩!!係每晚佢個女同女婿都會返佢度睇下仔女,個段時間就從來吾會有勁大既閙人聲同細路喊聲.但係當個女同女婿走左,吾洗五分鐘就黎噪,大有大閙,細有細喊,直至晚上12:00.我全家都叫去做"大聲",人如其名.起初都登佢個女心痛,但竟然佢個女同佢有得揮,話說早 前佢個女放假,就返左阿媽度幫手湊仔,,有 日佢同個仔吾知溫習定係做功課,個小朋友(k3)吾識個"fire"點讀,嘩佢個女居然可以用勁大既閙人聲不停咁閙,足有2個鍾呀!其實個小朋友平時冇人教佢,個媽咪應該明白小朋友吾識都值得諒解!出年小朋友升小一,到時要測驗,考試,黙書,都吾知個小朋友點算.佢兩母女都係咁,相反佢屋企D男人就吾多出聲.而且都幾有禮貌.呢單料係看更話我知:有次個女人同兩個外孫去街,點知個大孫吾小心撞趺人地個小朋友,人地個家長都冇出聲.佢即刻打個孫,大巴大巴咁車埋去,最慘個孫俾佢打到面都腫晒,D街坊同個看更都睇吾過眼,即刻拉開佢. :tongue:

大宅

柏霖媽咪 寫道:
D小朋友比人鬧,打,咪越喊得勁,
慢慢教仲好喇

柏林媽咪
你囝囝仲細, 未到識駁嘴的年齡, 又 或且你囝囝大個都係好乖. 但有d細路真係 (講得難聽d)犯賤嫁. 好聲好氣同佢講佢吾聽. 係要你大吵大鬧先肯聽你講嫁 邊個媽咪吾想好好教呢

大宅

talkative 寫道:
如果我見到有d家長打仔打得好過份既話,我會報警架,我都試過幾次,所以好多人知道我放工後都唔會打仔的.

哈哈 好彩我吾係住係你隔離 '姐'
不過我都吾會咁過份對我個仔ca

男爵府

call the police lar...maybe this family needs the help from social welfare dept

首頁

尾頁

跳至