跳至

首頁
12345...12

尾頁

別墅

有冇上午班嘅媽咪呀?

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

牛年勳章

原帖由 clumsy 於 10-8-13 22:17 發表
書城其實不適合少上深圳或者不太懂大陸文化的香港人,書係簡體,少圖多字或者冇圖齋字,價便知識含量還不錯,但係香港有免費圖書館,上網又有,其實不需要再浪費錢啦,
文具,上水德明都OK啦,深圳的國際名牌文具同 ...

上水明德賣d野太大路,無咩新意,唔好玩的。
我都經常返國內的,深圳曾經係我的工作基地,而家每個月都有一星期要住上海,天津、大連、新疆都短住過,我時時都單人匹馬周圍行架,同祖國都算保持密切連糸掛!

不過,對深圳的感覺,反而冇北面的城市咁好,畢竟深圳人口真係太雜啦!

有d書係要擁有的,以前我唔會係大陸買書,d字又細,紙又薄,而家唔同啦!又平又靚,我好中意呀!

男爵府

dr kong入會只需$30

http://hk.myblog.yahoo.com/virleung2003/article?mid=8029

原帖由 clumsy 於 10-8-13 22:33 發表
好介紹,唔搵笨.
我今天問了DR.Kong,一對349,好似,會員就299,我買4對的話就$1196加入會費100左右就要$1300.
粉嶺中心質量在我眼中合格的都要$179.
旺角的NIKE and ADDS每對都要350-500左右.
新發現,好東西,在 ...

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

牛年勳章

原帖由 clumsy 於 10-8-14 03:05 發表
哇!你現在還要沒一個月上大陸短住一個星期?不過本人覺得深圳算大陸最安全的地方了,我覺得全中國最亂係東莞,但東莞的野最靚最便,其次廣州就係我認為最亂的地方,不過我記得有一年廣州的市長説:廣州係中國最安全的地方,我看完那個報道,張大口差不多半分鐘冇反映.

哈哈!大陸個個地方官都話自己果度係最好、最安全架啦!
廣州我都覺得好亂,不過,幾年都冇機會去一次。
東莞常平我一年都會去幾次,每次住番三五日,不過,果度連個書城都細過人,大熱天時都唔開空調,簡直"趕客"。

今日本來想去睇下鞋仔,返完興趣班竟然落雨,返屋企坐坐坐又唔願出去了。

伯爵府

牛年勳章

原帖由 happyvv 於 10-8-14 01:51 發表
dr kong入會只需$30
http://hk.myblog.yahoo.com/virleung2003/article?mid=8029

睇到你買果兩對鞋仔都幾好!

但波鞋我地都係想買 addidas / nike 之類。
其實 Dr. kong d 波鞋有咩特別架?

男爵府

我在dr kong買埋白波鞋既原因,因為個仔勁唔鍾意試鞋,所以試開黑鞋,順手買埋波鞋咋!

但佢既波鞋既內"龍"又好似厚d,好似保護多d對腳咁呀!

原帖由 virgokaren 於 10-8-14 18:57 發表

睇到你買果兩對鞋仔都幾好!

但波鞋我地都係想買 addidas / nike 之類。
其實 Dr. kong d 波鞋有咩特別架?

禁止訪問

男爵府

我個仔讀上午班呀

原帖由 lamFungFung 於 10-8-13 16:49 發表
有冇上午班嘅媽咪呀?

複式洋房

我個女讀上午班呀!
http://www.rogepost.com/n/9381717974

伯爵府

牛年勳章

2010-2011 K1 Classmates

a.m.
lamFungFung -
smetana - (boy)
jc10910906 - (girl)

p.m.
mangosalad - (girl)
virgokaren - (girl)
clumsy -

禁止訪問

醒目開學勳章

大宅

原帖由 ayaya86 於 10-8-17 11:06 發表
我想問呢間學校有無外藉老師 如果上水警察宿舍個邊有無校車過來 因為囡囡出年9月要讀K1 而家都一間未開始報啊 唔該哂

呢間有一個外藉老師的...上水警察宿舍果邊有校車架...請放心 !! 出年先讀 ? 如果報神召會 or 呂明才未駛咁快啦 ..呢兩間起碼大約 10月同11月左右先開始收生 ....
你係宿舍住架 ? 我都係呀...請多多指教 !!!

伯爵府

牛年勳章

28/8 係咪個個都會出席家長會呀?

伯爵府

牛年勳章

原帖由 ayaya86 於 10-8-17 11:06 發表
我想問呢間學校有無外藉老師 如果上水警察宿舍個邊有無校車過來 因為囡囡出年9月要讀K1 而家都一間未開始報啊 唔該哂

10-12月係 K1 報名、面試高鋒期。
你留意下啦!

禁止訪問

醒目開學勳章

禁止訪問

醒目開學勳章

首頁
12345...12

尾頁

跳至