自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

QV同澳洲羊脂都成日用,不過佢一樣好痕。。。佢D皮膚真係太乾。。。。

其實我都係睇完BK先識買QV, 可能一般人唔太乾已好夠,係佢真係太乾先唔得。。

原帖由 LoveFamily 於 10-12-6 15:22 發表
甘油要加水先用得.

Or you can try QV or 羊脂澳州出嗰隻!

施比受, 更有福

珍珠宮

熱血金章

c6都係用個樽仔, 將甘油開水, 毎次搖左就搽, 真係無晒白色, 仲好潤咁樣.
剛擦完會有d立, 過後就會吸收晒.

以前佢一到秋冬, 對腿就會落雪.
用過好多lotion & 換過好多梘液, 都冇效.
一枝約$20用足一年.
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

男爵府

我昨日買左枝細(12蚊膠樽裝), 倒左小小出來開水, 再加D水入個樽度, 而家就一得閒同佢搽, 佢而家放緊大假, 希望過放完個假, 佢D皮膚會好返D...

原帖由 toffeetong 於 10-12-6 15:34 發表
c6都係用個樽仔, 將甘油開水, 毎次搖左就搽, 真係無晒白色, 仲好潤咁樣.
剛擦完會有d立, 過後就會吸收晒.

以前佢一到秋冬, 對腿就會落雪.
用過好多lotion & 換過好多梘液, 都冇效.
一枝約$20用足一年. ...

施比受, 更有福

大宅

請問甘油係咪係超市可以買到?

男爵府

係藥房可以買到...

原帖由 藍寶馬 於 10-12-6 17:58 發表
請問甘油係咪係超市可以買到?
施比受, 更有福

珍珠宮

熱血金章

原帖由 77777 於 10-12-6 15:41 發表
我昨日買左枝細(12蚊膠樽裝), 倒左小小出來開水, 再加D水入個樽度, 而家就一得閒同佢搽, 佢而家放緊大假, 希望過放完個假, 佢D皮膚會好返D...

嘩, 好歎喎! 你服侍得真周到. 我真係失禮慚愧.
我c6乜都係自家嚟.

如果你滿意效果, 我建議你下次買d玻璃瓶裝, 會純好多架.
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

請問有冇咩牌子提供?

男爵府

無法, 佢自己真係搽唔倒背脊, 腳背, 其他就順手幫佢搽埋, 費事佢成日"R", 又損晒...鬼叫我見佢"R"我自己都好痕...

不過, 佢都會幫返我洗碗架...

我買個間係膠樽, 睇下第間有無玻璃樽先...

原帖由 toffeetong 於 10-12-6 18:45 發表

嘩, 好歎喎! 你服侍得真周到. 我真係失禮慚愧.
我c6乜都係自家嚟.

如果你滿意效果, 我建議你下次買d玻璃瓶裝, 會純好多架.

施比受, 更有福

男爵府

我而家用緊CROWN(MALAYSIA), 不過係求其買架...

原帖由 CreamyWen 於 10-12-6 19:15 發表
請問有冇咩牌子提供?
施比受, 更有福

珍珠宮

熱血金章

原帖由 CreamyWen 於 10-12-6 19:15 發表
請問有冇咩牌子提供?

牌子:MONA
馬來西亞製造
最update價錢: 430g/$25

我覺得用得玻璃瓶裝, 品質一定會好d. 唔通貪佢重咩.

珍珠宮

熱血金章

原帖由 77777 於 10-12-6 19:28 發表
無法, 佢自己真係搽唔倒背脊, 腳背, 其他就順手幫佢搽埋, 費事佢成日"R", 又損晒...鬼叫我見佢"R"我自己都好痕...

不過, 佢都會幫返我洗碗架...

我買個間係膠樽, 睇下第間有無玻璃樽先...

...

good丫
佢都會幫返你洗碗, 咁又唔同.
等價交換, or以物易物嘛.
同埋, 證明我都唔係好衰啫, 只係你好我少少.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 77777 於 10-12-6 07:40 發表
唔該晒各位.....

我買左甘油啦, 效果麻麻地, 同按摩油差好遠, 按摩油同佢搽完可以幾潤, 最緊要佢可以唔痕唔"r", 甘油唔係真係太潤, 佢d皮膚真係乾倒似蛇皮, 搽完都係痕, 見倒佢損晒, 真係激c人, 佢有時都忍住唔"r" ...

有無試過濕身搽花士令,我覺好得
我D皮膚係勁乾果隻呀!識用花士令之後無痕lu
順順利利 大吉大利       

男爵府

梗係, 我做阿三, 佢係阿四...

原帖由 toffeetong 於 10-12-6 21:49 發表

good丫
佢都會幫返你洗碗, 咁又唔同.
等錢交換, or以物易物嘛.
同埋, 證明我都唔係好衰啫, 只係你好我少少.
施比受, 更有福

男爵府

間中都有就咁搽VASELINE, 不過無加水, 等我又幫佢間住搽下先...

原帖由 charmaine_1 於 10-12-6 22:02 發表

有無試過濕身搽花士令,我覺好得
我D皮膚係勁乾果隻呀!識用花士令之後無痕lu
施比受, 更有福

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 77777 於 10-12-6 22:37 發表
間中都有就咁搽VASELINE, 不過無加水, 等我又幫佢間住搽下先...

洗完白白濕身搽
順順利利 大吉大利       

男爵府

再"MARK"乾身?? 今晚試下先..唔該晒...

原帖由 charmaine_1 於 10-12-6 22:40 發表

洗完白白濕身搽
施比受, 更有福

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都係用呢隻,我入秋開始用,d皮膚好滑,通常我會沖完涼,個身有d水,就用來搽全身,後抹乾再搽cream~
我2個囝都有用~

原帖由 toffeetong 於 10-12-6 21:46 發表

牌子:MONA
馬來西亞製造
最update價錢: 430g/$25

我覺得用得玻璃瓶裝, 品質一定會好d. 唔通貪佢重咩.
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 77777 於 6/12/2010 07:30 PM 發表
我而家用緊CROWN(MALAYSIA), 不過係求其買架...

我都買左呢隻。

我走入藥房求其買隻最平咋, 都算好用。

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

我最近先知原來甘油有得一支咁買,仲要唔貴, 我成日以為只有混響護膚品入面. 係咪真係咁work? 我想潤下對手, 甩晒皮, 搽極handcream都係咁.

首頁

尾頁

跳至