自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原帖由 jamieconnie 於 10-12-17 10:44 發表
好奇呀.....我由初出呢做野,到而家匯豐都唔批比我喎,重有有時係佢地叫我申請都唔批知點解架,其他卡就無問題架,我個file好令仔架,

匯豐都唔批我架
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

佢應該出返封信話你知唔批原因, 有d銀行要你過往12個月都無擁有過佢地既card先批, 會唔會係呢個原因?
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

子爵府

原帖由 Smiile 於 10-12-17 10:47 發表

匯豐都唔批我架

所以我覺得有HSBC咭的人好叻

子爵府

原帖由 newcook 於 10-12-17 10:48 發表
佢應該出返封信話你知唔批原因, 有d銀行要你過往12個月都無擁有過佢地既card先批, 會唔會係呢個原因?

如果沒有信的話,可能未處理或者處理漏左

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咪就係話唔合資格,下次再申請lo:;pppp:
原帖由 newcook 於 10-12-17 10:48 發表

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我先唔要佢架,懶巴敝,
原帖由 Smiile 於 10-12-17 10:48 發表

大宅

畀面勳章

原帖由 Smiile 於 10-12-17 10:48 發表

你用獅子銀行出糧嘅話, 應該會批㗎喎...
又或者用佢做按揭銀行, 又會批
日本の平安を祈ります

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

幾年前岩岩讀完中學,做一份得幾千蚊嘅暑期工,手頭乜都無,佢都照批比我呀!
原帖由 Smiile 於 10-12-17 02:48 發表

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回復 19# Smiile 的帖子

係呀,個人都覺得enjoy咭應該不難申請...
佢無問呀,但我好奇想知有咩原因...

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我相信信內應該唔會寫原因...

雲母殿

回復 8# Smiile 的帖子

點解呢?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

係囉...我聽過唔批既好多都係白金咭
再唔係就你本身已經有佢銀行既咭

男爵府

渣巴前排打來話優先批左張白金卡比我, 只要我補文件就得, 我無理佢, d迎新禮物吾岩用.
但我係hsbc張普通卡信用額得8000 近來加到萬二: 待遇差甘多

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

銀行點先批, 真係無得解, 主動申請就左審右審, 有時又失驚無神寄多張俾你, 我咁多張都係銀行自己批俾我, 唯一個張係以前係銀行做申請落, 離左職都繼續用, 因為有前舊同事話cut 左再申請就唔批:cry:

大宅

不用奇怪係我老公, 獅子銀行打電話俾佢叫申請白金卡(佢本身有張普通卡同埋用佢黎出糧!),又話補文件就ok, 點知最後都唔批!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 ankle 於 10-12-17 10:34 發表
其實都唔奇架, 我有時都無啦啦唔批架,
可能我本身有成十幾廿張卡~~

咁多

我都試過申請卡地唔批, 理想係話我收入少.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 goo_littlebb 於 10-12-17 10:45 發表
幾年前我試過俾東亞reject, 我打去問why, 佢話我資產唔夠喎~
果陣我份工萬零蚊, 無佢銀行戶口, 無樓在手, 但都有少少saving, 有3幾張credit card(大銀行)從無遲還錢, 無欠債.
跟住我問佢係咪要有層樓在手或者負資產 ...

n年前我都比東亞reject,情況同時你相似,我打電話去問點解(因吾忿氣),佢連原因都吾肯講.:;pppp:
但3年前又打電話黎叫我申請,我咪講返前事兼表明而家我無興趣lor.

子爵府

牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

其實真係睇好多嘢, 申請卡同借LOAN一樣睇咁多嘢, 不過申請卡的要求少啲, 如果有層樓借銀行錢仲容易批, 因為有咩事, 有層樓頂

子爵府

有冇n年前申請過d私人貸款,循環貸款

首頁

尾頁

跳至