2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:蝕本貨>

我就同你調番轉,12w,醫生見到可能係仔,6299就係咁講想我生個女,又話女易教、易湊等!又話似我老公細個就死啦,好難湊!之前未知仔定女既時候又話無所謂!我真係好想講99你自己生攞!我引唔住番房喊了>.<

yeeyeey2k  其實我同意你6299講,女係易湊d,之但係,自己生既仔女都一樣係寶, 理佢講咩喎  發表於 11-8-25 14:24

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

乜佢咁架?????女鍚屋企人多d ga~
好似我媽媽有病,個時放假一定係我係屋企照顧我媽媽
同佢沖涼換片,我阿哥咩都冇幫手呀!!!!:;pppp:
女不知幾乖

反而我99恨女,一直叫我一定要生女.
如果生仔....睇怕我都有壓力要再追個女

yeeyeey2k  咪係, d阿哥細佬成日都冇心肝既, 一句話忙就咩都唔使做/唔幫手做!  發表於 11-8-25 14:26
龍馬精神.......

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有幾蝕啊...比著話我,我真係火滾....反面架!咩年代啊重玩重男輕女

子爵府

12w其實都未準,一般都係照結構先會知仔定女

你62係上一代人,你原諒佢無知,男孫女孫咪一樣流佢一樣o既血...
陀bb無緊要keep住自己健康,心情愉快,
同你老公講呢段時間唔想再見到佢老人家
大時大節都咪打搞你

大宅

痴線架! 講d咁野都得既, 你62個阿媽都係女人, 咁佢都係蝕本貨生出黎 俾我話生女最好, 又窩心又顧家, 第日老左都會陪下你呀, 你唔洗埋佢, 你bb最緊要係有你鍚, 洗咩聽d無謂人講野!!

複式洋房

WhyRay 發表於 11-8-25 12:52
今時今日, 生仔先係蝕本貨... 結婚又要比禮金, 個仔又跟老婆番外家多過番自己屋企 ...
非常同意!!!

大宅

咁我會話: 你問下你個仔點解會係女啦? 生男定生女係你個仔條精子決定!

唔好理佢, 亦唔需要為依D人唔開心~

gloria_814  agree !  發表於 11-8-25 17:02

男爵府

回覆 LingIcy 的帖子

唔洗理佢, 最緊要你覺得唔係蝕本貨就得~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

小喇叭!!
佢無老母生石頭爆出黎架?!!!!
樓主, 唔好自己唔開心,
硬淨d, 第時叫佢唔使睇個孫,
無d咁既阿爺!!!:;pppp:
但求順利  

大宅

我同我mum 都like 囡囡呀, 因為你睇我地99%都係chi 媽咪考順媽咪, 邊有新抱會勁錫99??? 唔好理你99既說話啦, 因為到時佢見到個孫女咁cutie, 咩都唔記得lu~

yeeyeey2k  咁又係, 我自問對奶奶都算幾好, 但點好都冇對我媽咁好囉...  發表於 11-8-25 15:08

別墅

我都最憎人地重男輕女,仔定女都係自己既!最緊要係BB可以得到你給她/他的母愛!其他人唔使理佢講咁多拉!

複式洋房

狗嘴巴 ! 唔好理呢d人講既說話! 都唔稀罕呢d 62 !

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Small_i 的帖子

未就係....d阿哥呀.....咩都唔做架....
我地冇左工人之後呀....晚晚收工返去煮飯佢地食!
龍馬精神.......

別墅

你62都好out吓!
我上個月去北京旅行時, 個當地導遊都同我們講, 國內現在都時興說, 生仔係建設銀行, 生女係招商銀行, 建設銀行係幫人建設買樓有排捱, 招商就係招商引資, 所以佢地都好想有個女.

daphaney  超like!  發表於 11-8-26 15:21
LoganL  正呀!!!  發表於 11-8-26 03:05
beatricechan  好搞笑又有point, like x 2~  發表於 11-8-25 16:39
WhyRay  like!  發表於 11-8-25 16:07

別墅

咁既62講多句都嫌晒氣, bb有你同爸爸錫, 其他人講咩都係閒話

我都鍾意女, 撐你!!

大宅

傻嫁!唔好理佢啦!
依家生個女,第時多左半邊仔,如果生個仔,第時就無左個仔呀!

WhyRay  冇錯~ 我老公見我阿媽仲多過見佢阿媽!  發表於 11-8-25 17:02

大宅

回覆:蝕本貨>

我都憎人重男輕女,特別係d女人,自己都係女人都甘講,我會同佢講返,甘你自己都係蝕本貨啦,我99都估我係女,不過佢話無所謂,因為佢知我plan生兩個,但我覺得我62想係男,因為上次檢查返黎,已經問我老公係咪男,不過唔會理佢地,我已經講明生兩胎,不論係男男,女女都係兩胎收工。

別墅

回覆 LingIcy 的帖子

你不用理這些人. (99 都不理; 現在最緊心情好. BB都會容易照顧)
衰個你99都有. 不是安慰你.
我就遇到了. 我之前準備生第二個時, 只是家常話; 講話想生多一個.
她就一句回敬我. 你生了一個, 現在已是負資產. 生多一個就會破產.
到今時今日, 我仍然記得. 最重要到現在都不用她幫忙照顧我的小孩. (不過她都即時講不會幫忙) 我有個衰到冇人有的奶奶. 所以上天給了我一個好好嘅家傭姐姐.
至於生女是不是蝕本貨. 我就唔認同. (雖然我生長於潮州家庭. 所以更加喜歡女. ^^)
故今次有了BB都沒有同她講. 稍後見肚. 再算.
何況生仔或生女是她個仔粒精子決定的. ^^

禁止訪問

別墅

其實我好討厭d人話生女係蝕本貨, 但我都好討厭d人話生仔無心肝第日唔理屋企跟埋個老婆養人地個阿媽, 我覺得係睇我地點教姐, 生仔生女都一樣好, 我地係想要個小朋友, 生多個係為小朋友添個伴, 而唔係為左一定係仔/女而生囉

首頁

尾頁

跳至