影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我想生三個 發表於 11-9-9 16:45
我覺得佢講野好無分寸

佢會唔會有亞氏保加症?高智能自閉証,唔識同人講通

Bing.Jing   好有可能  發表於 11-9-9 18:06
我想生三個  maybemouth:  發表於 11-9-9 17:40

翡翠宮

mouth:

男爵府

回覆 我想生三個 的帖子

係 YouTube 睇money 同孫先生個interview. 孫生話亞Ken報恩就應該吾收錢!
你無工做,我比份工你。不過你要報恩。所以你要吾收錢!
有冇攪錯呀!要人地報恩吾收錢!上勞工署la.?
重話人忘恩負義?要人一世做奴隸,吾哂比人工呀?
比d 錢傳媒,同佢飲下茶米幫你寫la. 信d 傳媒都死!娛樂圈太黑暗!

eva

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

你講既我全部係報紙到睇過晒...
但實情係點呢...你唔知...我唔知...
你唔認同唔緊要...
我只是支持我自己認為值得支持既人啫...
eva

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

evavong 發表於 11-9-9 14:26
蔡楓華迷你演唱會
日期 :2011年10月21日(星期五)
地點 :柴灣青年廣場

上次去睇佢把聲KEEP得好好WOR

不過上次個老細唔係應承左去紅館架咩 ? 攪咩變左柴灣青年廣場

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

ernestchow 發表於 11-9-9 17:31
好可惜60年代冇人認識亞氏保加,早d 知,佢早d 做training, 佢今日際遇可能好d,因學懂同人相處

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我想生三個 發表於 11-9-9 18:00
我當時在場,聼到個版本完全唔係甘Bor.孫生話開始阿Ken求人地幫佢開演唱會,話只要開得成,唔收錢都做.但搞咗 ...

乜你聽左咁多野呀mouth: 我係咪ZZZ左, 我淨係記得ALAN TAM 果句....

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

男爵府

KEN唔係屈譚校長,只是搞下氣氛啫.
eva

男爵府

回覆 牛精仔 的帖子

唔係唔去紅館,只是紅館今年無晒期,所以要出年四月先有期係紅館開啫....

呢個柴灣青年廣場迷你演唱會其實係ken既歌迷要求ken搞嫁,因為ken既歌迷好想多d見ken同埋聽ken唱歌,
所以提出要求,ken考慮了一段時間才答應.
eva

大宅

牛精仔 發表於 11-9-9 18:26
上次去睇佢把聲KEEP得好好WOR

不過上次個老細唔係應承左去紅館架咩 ? 攪咩變左柴灣青年廣場

大宅

回覆 ada.y 的帖子

我自從睇咗Star Hall All for Ken 演唱會之後, 便很欣賞蔡楓華嘅歌藝, 所以之後佢開演唱會, 除咗溫哥華同多倫多兩場因實在太遠去不到之外, 其他各場我都有捧場, 他真是一個有實力的歌手。同時亦發覺其實蔡楓華真實嘅性格唔係串,而係真和不像一般人那麼圓滑, 其實佢對人是很真誠, 不了解他的人可能是對他誤解了!

大宅

大宅

回覆 我想生三個 的帖子

講得好,忘恩負義!

大宅

香港有部份傳媒,鍾意玩挑撥, 再將事情誇張放大,所以好多藝人都選擇不作回應, 保持沉默,讓事情淡淡帶過。蔡楓華都是選擇了這個做法, 但不代表他就是默認。 他時常說要做實事, 最重要就是做好自己的歌唱事業, 但我們接觸過他,明白當中一二的人也捺不住了, 怕他的前途又再像10年前般再次歷史重演, 毀於那些無良傳媒的手上, 把一個力爭上遊的歌手再次無理打壓, 令他再次消失樂壇, 試問人生有幾多個10年呢? 是多麼無奈! 希望大家都不要盡信某些失實的報導, 助長他們的劣行,為求賣紙, 不惜抺黑他人, 嘩眾取寵!

禁止發言

禁止訪問

禁止發言

禁止發言

男爵府

其實,好多藝術家都有這樣執著的性格,只是香港娛樂圈比較特別哇眾取寵,空間太小。

假若要批評別人的時候,看看是否自己本身已經做得很足夠呢!

人云亦云,就會產生很多誤會; 誤聽途説,會傷害很多無辜嘅人!邊個真心對Ken好的,他心中自有數,一些攻擊他的報道,我不看不理,我只愛看到他幾時有演出,就是這么簡單!^^
eva

首頁

尾頁

跳至