母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:請問要返工及埋身喂的媽媽,BB夜晚跟邊個瞓?

返工日子係2, 工人用樽餵,喊得太慘一定要阿媽就自己起身埋身,然後一起仔再訓。
放假日子就3,自己埋身餵番。
如是者,我過左16個月光陰喇

大宅

回覆:piglet_be 的帖子

4,我沒有工人的。每次埋身食完都抱佢返自己張床瞓。張床同我同房,由於太驚扎到佢所以未試過同佢一齊瞓架!但幸運的是未放完產假已戒了夜奶至今七個半月了。

New Year New Start Go

別墅

回覆:請問要返工及埋身喂的媽媽,BB夜晚跟邊個瞓?

男爵府

我都想BB埋身食,但我早上6點就要出門口返工。盡力而為!多謝各位媽媽。

大宅

回覆:piglet_be 的帖子

我都未諗掂, 但工人同大仔瞓, 細B仍未戒夜奶

大宅

BK Milk勳章

滿月前臭豬自己瞓BB床,滿月後已唔肯,到依家快7個月都係跟我瞓,暫時未戒夜奶,佢有濕疹,我夜晚要捉住佢雙手唔俾佢抓自己,所以每朝返工好似行屍走肉咁。 但佢瞓瞓下會痴埋身再摸下我,果刻好sweet…雖然辛苦,但幾享受呢段親子時間…

禁止訪問

男爵府

回覆 Pinkpling 的帖子

多謝你的分享!要照顧濕疹BB,我知道會很辛苦!你要加油啊!兼且要保重!希望你小寶寶的濕疹可以好快"斷尾"!

男爵府

我間房未必入到bb床,我同99同住,佢話佢幫我湊埋夜晚.
我都响度唸緊唔通每次阿b喊醒佢叫我起身,跟住我餵完,佢換埋片,跟住佢先去訓??

佢話驚我倦,我覺得佢覺得我同我老公搞唔掂多d,同埋唔捨得佢個仔俾阿b嘈醒.

男爵府

我間房未必入到bb床,我同99同住,佢話佢幫我湊埋夜晚.
我都响度唸緊唔通每次阿b喊醒佢叫我起身,跟住我餵完,佢換埋片,跟住佢先去訓??

佢話驚我倦,我覺得佢覺得我同我老公搞唔掂多d,同埋唔捨得佢個仔俾阿b嘈醒.

大宅

BK Milk勳章

回覆 piglet_be 的帖子

多謝你﹗ 各位媽媽都要加油呀﹗希望bb好快可以戒夜奶,大家都有覺好瞓

大宅

BK Milk勳章

回覆 wai_wai37 的帖子

我唔係同奶奶同住,不過住得好近,奶奶都講過夜晚阿b跟佢瞓,佢餵泵奶。 但我自己會唔捨得,可能更加瞓得唔好,所以惋拒左佢了…平時返工已經無乜機會同阿b親子,夜晚仲要放在奶奶度,咁即係無晒親子時間了,寧願自己辛苦d。 相信你奶奶為佢個仔,亦希望你休息夠既…

男爵府

唉,我怕唔埋身餵,根住都唔會有奶,平時巳經無咩機會埋身餵.
我d朋友同事都係話99好好,肯幫我,但有時真係好難平衡.既想自己搞,但又怕搞唔掂.

男爵府

3. 我個仔五個幾月先介夜奶,宜家已十三個半月,都係同我地同房但訓BB床,姐姐自己一間房。諗住BB大D要返學先同姐姐一間房訓。早埋身一陣再泵出來餵,臨訓前果餐就姐姐用樽餵。

男爵府

3. 我個仔五個幾月先介夜奶,宜家已十三個半月,都係同我地同房但訓BB床,姐姐自己一間房。諗住BB大D要返學先同姐姐一間房訓。早埋身一陣再泵出來餵,臨訓前果餐就姐姐用樽餵。

大宅

1...but usually i can hear baby wake up...and maid would bring baby to me for feeding

大宅

BK Milk勳章

回覆 wai_wai37 的帖子

Heheee,奶奶都會想個孫痴自己多d既,但又想你兩公婆休息好d。 你只要有決心,唔怕搞唔掂架。 我又係想多d時間同個仔一齊,所以寧願自己辛苦d,佢醒左又對住你笑果刻,真係甜到入心架﹗ 相信佢慢慢長大,戒到夜奶,就轉入直路喇… 加油呀﹗

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊