論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 SiuBBee 的帖子

佢真係好多事,咩都要理,咩都要管

男爵府

你咪鬼理奶奶啦!如果佢哦你,你同佢講唔想嘥錢。如果佢要換比工人就叫佢比錢,咁你換張成萬蚊既都唔拘呀!

象牙宮

小小倩 發表於 12-7-16 20:10
有睇我之前寫既帖子,都知我果工人幾假,同幾過分的了。自問自己對佢好好,我食咩,佢食咩,所有水果,零食 ...
奶奶當工人係貴賓,都發生在我身上.... 太多了.其中之一, 有次她去旅行, 說己安排工人煮食給你們了!.

我說您放心去玩吧, 我地想吃什么會叫她煮的. 我以為是普通一回事.

鬼知皇大后說, 你不愛吃, 就醬油撈飯吧. 相信各位都不會叫家中外傭醬油撈飯吧?

ai.. 天呀. 好hurt. 人生不如意的事, 十有八九...

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

小小倩 發表於 12-7-16 23:44
回覆 Sugar~sugar 的帖子

我奶奶擺明撐佢呀,今曰仲係我工人面前話我痴痴地,我真係俾佢激死,成日以為自 ...

你老公呢? 佢知唔知? 定係你奶奶只會當你老公不在時先至會咁講?

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

你 c6 又點睇??

如果我係你, 我會同 c6 講, 由佢同 99 講..........如果我係你, 我唔會同 99 直接對話, 會由 c6 出面, 咁你就好做人啦!!

所以個工人既僱主係我 c6, 唔係我, 咁佢就無籍口話工人既野唔關佢事

複式洋房

2016畫展勳章

小小倩 發表於 12-7-16 23:44
回覆 Sugar~sugar 的帖子

我奶奶擺明撐佢呀,今曰仲係我工人面前話我痴痴地,我真係俾佢激死,成日以為自 ...

me 2!!! 我話個工人放假5可以5話比我知攞家中食物出去,個工人學是非同99講, 99撐佢同c6講我[無理取鬧], CIN MA GUN!!! 我真係忍5住同99 3口6面講清楚!而家個工人知道有人撐佢,真係好麻煩,樓主,千其5好比個工人知有人撐佢,5可以咩都比99渣FIT!你先知係佢AR MUM, 5 係99!

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

引用:回覆+ecling+的帖子 如果我咁講,佢肯定發

原帖由 小小倩 於 12-07-16 發表
回覆 ecling 的帖子

如果我咁講,佢肯定發癲呀,費事同佢吵呀
你坐大99個勢以後日子難過

主 賜 平 安

大宅

回覆 ecling 的帖子

宜家都難過呀,之前有同佢吵過,佢就發癲呀,真難頂,所以我都費事出聲

大宅

回覆 gladys101 的帖子

D工人最識扮野,好黑人憎,d奶奶就扮好人,要全世界人都覺得佢心地好,係個大聖人,唯獨對新抱就多多要求,因為我地始終都係外姓人

大宅

回覆 leekung261105 的帖子

佢講果時c6仲未返來,后來食完飯返屋企我就講俾c6聽,佢叫我唔好理佢媽咪,話佢係咁既人,我話今次我無頂撞佢,費事佢又發癲,c6係度笑,話我EQ幾時變得咁髙,唔駁嘴,話我咁乖要送份禮物俾我作為補償窩

大宅

回覆 janicetsang 的帖子

佢點會咁做,呵呵

珍珠宮

引用:回覆+leekung261105+的帖子 佢講果時c6仲

原帖由 小小倩 於 12-07-17 發表
回覆 leekung261105 的帖子

佢講果時c6仲未返來,后來食完飯返屋企我就講俾c6聽,佢叫我唔好理佢媽咪,話佢 ...
谷谷埋埋都好難頂,99呢家嘢,你以為退一步會海濶天空?佢行前多幾步,只會迫你埋牆角,祝你好運及恕我直言

主 賜 平 安

複式洋房

唔洗嬲...佢都係想工人對阿B好D姐, 你不用跟她呀,"哦哦哦"完之後按你自己安排做.記得唔好係工人面前嘈.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆 小小倩 的帖子

你奶奶 :tongue:

你EQ好高

大宅

工人係唔會appreciate我地對佢既好,佢地會覺得係應份。。。

複式洋房

回覆:我奶奶當工人係貴賓,話我叫工人訓一個星期書房唔好

同99飲茶,我大住個肚,照顧住個大仔,自己都未得閒食,那邊箱99就係咁問我個工人食乜喇?之後就係咁夾嘢比個工人食,另一面又係咁叫我比D咩佢個孫食,又唔好比D咩佢個孫食
又有一次,返99屋企做節,話說我老公屋企人多,開兩圍都有三五個要企,點知個工人二話不說就拎住碗飯坐喺我99隔離,我就同C6講有冇搞錯,飯又唔洗裝比我?C6費事煩,就自己裝比我!之後就見到99係咁夾餸比工人,今次我忍唔住開聲叫99唔洗夾比佢,點知冇應機之餘仲要多D,問你死未?

大宅

回覆:ruby2333 的帖子

你奶奶係咪唔妥你??俾我就發脾氣唔會再帶個工人去奶奶度,

大宅

回覆:ruby2333 的帖子

唔明啲奶奶成日都當啲異族人係寶,可憐你既地位仲低過啲工人
我奶奶對我第一個工人都不知幾好,不過我成日叫我 c6 同佢呀媽講工人啲衰野有幾懶,之後佢就冇咁熱情,不過都成曰幫個工人講好說話:;pppp:

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:我奶奶當工人係貴賓,話我叫工人訓一個星期書房唔好

可以叫你C6搞掂佢嗎?

珍珠宮

引用:你奶奶係咪唔妥你??俾我就發脾氣唔會再帶個

原帖由 Sugar~sugar 於 12-07-17 發表
你奶奶係咪唔妥你??俾我就發脾氣唔會再帶個工人去奶奶度,
你奶奶真係唔妥你,同你唱對台,敢問一聲你係咪唔使返工嘅全職媽咪?

主 賜 平 安

首頁

尾頁

跳至