跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:2yrs 女女報咁多間k1都唔收,各位媽媽,我可以點做呀

唉…我前日收到陳李詠貞既信,小朋友列入上午後備,今日就等收商會既信,都擔心唔收呀

男爵府

我地現在只能爭人家既放棄位了...邊度都只能後備面試咋...

珊瑚宮

2024年龍年勳章

回覆:2yrs 女女報咁多間k1都唔收,各位媽媽,我可以點做呀?

你地搞到我好驚,我仔今年報n班,但因元朗得一間有半日已經full左,所以放棄左讀n班了,下年報幼稚園都唔知點算喇

男爵府

我都係見到先驚起來, 現在周圍入表, 等後備IN 咋

別墅

回覆:李豆豆 的帖子

李豆豆mama, 今年in個d係虎年bb, 但已經都咁,出年個批係龍年,應該更嚴重

複式洋房

各位知唔知仲有無幼稚園未截止報名架 ??

因為報左兩間都唔收呀!!!

thanks

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆:2yrs 女女報咁多間k1都唔收,各位媽媽,我可以點做呀

但k1唔收?係見咗唔收定唔收表

複式洋房

唔好灰心,不如試下新少少GE幼稚園啦..?
世德幼稚園
http://www.castar.edu.hk
呢間我自己都有報,有2個外國人老師同1個普通話老師,D老師都有耐性同細心,我囡囡面試表現唔太好但都收左,可能唔係GUM多人報啦..你可以打去睇下仲有冇位?
英揚樂兒中英文幼稚園
電話:2711 0272
依間好似今年新開,應該唔會太多人爭,但唔好處係可能有好多大陸人....
都唔岩心水ge仲有以下係元朗幼稚園名單網址
http://www.chsc.hk/kindergarten/
你可以每間都打去問下睇下仲有冇位..?
就算唔係心水都入左先,下年你可以試下去轉其他心水幼稚園
祝你bb早日搵到幼稚園^^

大宅

引用:各位知唔知仲有無幼稚園未截止報名架 ??因

原帖由 cckk0625 於 12-10-31 發表
各位知唔知仲有無幼稚園未截止報名架 ??

因為報左兩間都唔收呀!!!
激活1/11-3/11交表

大宅

引用:李豆豆mama,+今年in個d係虎年bb,+但已經都

原帖由 cocofung107 於 12-10-31 發表
李豆豆mama, 今年in個d係虎年bb, 但已經都咁,出年個批係龍年,應該更嚴重

...
點解而家變成甘架?!

侯爵府

回覆:Nicmommy 的帖子

之前冇人讀殺校,虎年出生率突然多左,加上元朗天水圍係誇境重災區,所以咪爭到咁囉

男爵府

多間收表及交留位費期限已過啦,, 所以你間間打去問, 佢話會有後備IN 架,.,,
圓玄 , 同明德仲有位添播,,, 我交左啦...

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:李豆豆mama,+今年in個d係虎年bb,+但已經都

原帖由 cocofung107 於 12-10-31 發表

...
下年係兔年啫,真係好擔心呀!

大宅

回覆:sumks 的帖子

前2日有結果啦,我家姐對孖囡in 左陳李(下午班)同青衣商會2間都收左,打算讀陳李,本來想入保良局,不過要3/11先有得in,而陳李收左要2號交留位費,擔心唔交就無書讀

大宅

我女女都in左2間,一間唔收,一間仲未有結果,不過女女係超細女。所以唔強求!試左唔得下年就可以揀番自己心儀既幼稚園報!
龍年果批。。完全不敢想像!

別墅

引用:我女女都in左2間,一間唔收,一間仲未有結

原帖由 YMLAM 於 12-11-01 發表
我女女都in左2間,一間唔收,一間仲未有結果,不過女女係超細女。所以唔強求!試左唔得下年就可以揀番自己 ...
讚成呀!龍年個批真係唔知點算

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆:2yrs 女女報咁多間k1都唔收,各位媽媽,我可以點做呀?

但我發覺蛇年出生率都唔弱,我身邊已有五個人將蛇年生

大宅

係啦,龍年批如果衣家唔報名,隨時無書讀呀! 我啱啱遞左激活, 我上晝去都好多人呀! 但問過英藝,佢叫我可以照遞表,竟然仲有位……

上星期六in 左天水圍商會,好多強國人一齊爭,唔係想歧視佢地,但佢地身光頸靚咁嚟interview, 佢個仔見到d玩具,走去攞左第二個小朋友張櫈嚟坐,個父母唔理,仲由佢玩,見到都唔教! 但我最擔心係衛生情況……

別墅

引用:係啦,龍年批如果衣家唔報名,隨時無書讀

原帖由 joanclm 於 12-11-01 發表
係啦,龍年批如果衣家唔報名,隨時無書讀呀! 我啱啱遞左激活, 我上晝去都好多人呀! 但問過英藝,佢叫 ...
我今早就去商會到交左留位費,因為本身依間都係我心儀之一既學校,再加上而家既學位又爭得咁犀利,所以一收到通知話收左我個仔,我就即刻留位,都唔再簡囉!! 至於強國人既問題,我起初都擔心ga,但後來發覺報左6間,in左3間都充滿著佢地存在既時候,我就知道依個係改變不了既事實,只好焗住接受,到時開學之後,就唯有用自己既方式去教導我既小朋友,什麼是好什麼是壞,什麼要學什麼不好學,以上純屬個人意想法及感受,同各位媽媽分享一下。。。

公爵府

牛年勳章

我個女都凈係報左亞仔讀緊個間,未in,上來見你地報左好多間,又走去問下浸信會,世德同天恩,點知己經驗全部滿額
C啦,如果亞仔個間唔收亞囡,點算?

首頁

尾頁

跳至