親子旅遊

跳至

首頁
12345...15

尾頁

男爵府

睛靈勳章

mikihouse 發表於 13-1-8 11:43
回覆 chickenwing2006 的帖子

我睇你地D comment and booking.com comment, 我都好驚...
我BOOK左Superior triple, 3人房, 俾多少少包3份早餐, 同埋一定係2張床。  我都係2大2小。

男爵府

睛靈勳章

重有想問下大家, 斑蘭cake可以keep幾多日?  因我去左SG後才去JB。

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我同 chickenwing 一樣, book 左 ksl hotel, 貪佢方便.

只會訓 only, 點唔好法? 我冇睇呀....唔好嚇我.

SG 我BOOK 左 SWISSOTEL (CITY HALL)

ZUJI.COM BOOK 的, 算平掛, $1300/NIGHT

但我老公個衰佬, 想住一晚 SANDS 但我話改唔到了. 下次先.

大宅

引用:打算2月中去新加坡1)++阿囡10歲,+請問Sento

原帖由 Sugar_fax 於 13-01-06 發表
打算2月中去新加坡
1) 阿囡10歲, 請問Sentosa 同USS是一日可玩晒嗎?
2) 可在香港買定門票 ? (Sentsa an ...
Ksl legoland package 抵唔抵?

大宅

引用:我同+chickenwing+一樣,+book+左+ksl+hotel

原帖由 moonychan 於 13-01-08 發表
我同 chickenwing 一樣, book 左 ksl hotel, 貪佢方便.

只會訓 only, 點唔好法? 我冇睇呀....唔好嚇我.
學你話齋,只係瞓遮。但我的經歷令我不會有下次。
我係經KSL網站自己book的。我book deluxe, non smoking floor. 去度俾左間superior at smoking floor。我未落去換羅。攪左一輪,換番。房間多塵,浴室常濕因為個浴缸設計太爛。床單有漬,叫housekeeping 換,久等都無人尼換。

大宅

引用:Quote:原帖由+moonychan+於+13-01-08+發表

原帖由 莎莉小姐 於 13-01-08 發表
我係經KSL網站自己book的。我book deluxe, non smoking f ...
我買房時一併買了兩位成人平安夜count down party buffet dinner, 當晚去到個party reception話無我個booking。我慶爆。攪左好耐,把我閒置在旁。我嘈爆佢叫佢refund(因為網上買時已full paid)。最後攪左九個字足之安排了張枱俾我。有見及此,我避免未來三朝早餐要嗌咬,我安頓個仔同老公就踏落去大堂搵經理。理論完,我要求佢發給我三朝早餐的早餐卷以免口同鼻咬。

大宅

引用:Quote:原帖由+莎莉小姐+於+13-01-08+發表學

我買房時一併買了兩位成人平安夜count down party buffet dinner, 當晚去到個party reception話無我個booki ...
我的Legoland n hello kitty town門卷係經星加坡agent買的,唔包transport。出發前打醫貓去問KSL可否book Hotel shuttle only, 佢話得,$40/adult 2-way。甘我去到KSL精拿拿聲去其business centre book羅。去到現場又要理論一番。最終我費事煩,自己打的去。so far KSL令我最窩心的係係到等check in時所提供既馬拉奶茶及bell boy 既service。bell boy 好主動幫忙。

大宅

回覆 Sugar_fax 的帖子

Duck Tour我覺得幾好玩呀,大約45min環遊海濱一帶,睇下風景咁,我2歲既仔仔超鍾意!
避免中午時間去攞,會好好好曬!

大宅

回覆 WinkyLee 的帖子

其實你可以最後去到SG 機場先買會好D...
我試過上次係SG 機場帶返香港(買成個蛋糕), 有放雪糕, 但未食晒的擺左幾日怪怪地, 掉左....

大宅

Superior triple, 幾$?

禁止訪問

大宅

回覆 莎莉小姐 的帖子

莎莉小姐,

KSL, 你住咩room? single bed or twin bed or triple bed?
bed size 幾大?
幾錢晚?

我老公好怕dirty, 我有D 擔心...係唔係KSL 已經係新山係最好? 仲有冇其他選擇?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

莎莉小姐 發表於 13-1-8 15:02
我係經KSL網站自己book的。我book deluxe, non smoking f ...

我 9 月 BOOK 未見甘多人去, 個時咩網咩都未有實際 comments ..... 由 11 月 legoland 開左
到而家, 成 2 個月 ... 人流太多 ksl 可能根本唔足以應付甘多人流 ...... 太多人幫趁, check in 要等好耐, 執房
慢, 有塵有漬

希望到時好彩 ..... 唔好有咩大問題啦

係呢, KSL 既 DINNER buffet 有無 jm 食過 ?? 唔 g comments 如何呢 ???

大宅

引用:回覆+莎莉小姐+的帖子 莎莉小姐,KSL,+你住

原帖由 mikihouse 於 13-01-08 發表
回覆 莎莉小姐 的帖子

莎莉小姐,
我住deluxe room. Christmas 去,成rm$280/night++。一張大床,一定三口夠瞓。

大宅

引用:Quote:莎莉小姐+發表於+13-1-8+15:02+學你

原帖由 chickenwing2006 於 13-01-08 發表
我 9 月 BOOK 未見甘多人去, 個時咩網咩都未有實際 comments ..... 由 11 月 legoland 開左
到而家, ...
我平安夜嗰晚join party,尚算OK。當然不能同香港比因為大家文化都唔同。

男爵府

減齡達人勳章

回覆 moonychan 的帖子

我都打算訂這間酒店 ?

請問你是買 package 定係 機票和酒店分開買? 你幾號出發, 1,300.-/ 晚好抵喎~

你坐什麼 airlines?

男爵府

減齡達人勳章

回覆 小B女 的帖子

我是在 CX holidays 找 package 的~

男爵府

睛靈勳章

mikihouse 發表於 13-1-8 15:35

Superior triple, 幾$?

HK$800

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+chickenwing2006+於+13-01-08

我平安夜嗰晚join party,尚算OK。當然不能同香港比因為大家文化都唔同。
明白明白,thank u very much

男爵府

我聖誕去完,都同大家share一下新山酒店和包車資料。

新山我住兩晚,經Agoda book呢間:
http://www.bayumarinaresort.com/

呢間係新酒店,距離關口好近,過完關大約十五分鐘就到。我地去到時要我地等半個鐘至有房俾我地,我地係book 2-room apartment,一房有一張king size大床,另一房應有兩張single beds,但攞咗房發現得一張single bed,房內亦唔夠拖鞋、廁紙,落返去同front desk講咗我地就出左去食晚飯。回來發現乜都冇做過。再打落去講,完來佢地冇房俾我地換,但就upgrade我地去3-room apartment,房間好大,用品亦齊全,清潔程度亦OK。

至於包車,係新加坡親戚幫我搵的,總數330坡紙,包以下各程:
1st day - 新加坡至新山酒店,酒店往Kota Dinggi 睇螢火蟲,然後出城食晚飯,食完回酒店
2nd day - 酒店至Legoland, Legoland 出城食晚飯,食完回酒店
3rd day - 酒店至Legoland, Legoland 回新加坡

司機講普通話,簡單廣東話也可以,準時及有禮貌。

kennis_t  我都想要包車資料, 我想由機場去新山  發表於 13-2-14 16:00
Janice1206  可否PM包車司機資料給我嗎?  發表於 13-1-16 15:07
YuiYui117   so nice~  發表於 13-1-15 14:15
momofish2002    發表於 13-1-11 15:33
peachtea  可以PM包車司機資料給我嗎?  發表於 13-1-10 10:23

首頁
12345...15

尾頁

跳至