夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:siumi0212 的帖子

而家我間唔中提下佢,佢都話會識做, 只能希望佢說到做到啦!

大宅

回覆:坐月中..但老公..

我c6都係咁架,成日掛住打機,放個女係張床度用一隻捉住佢,就用另一隻手就打機,不過佢每晚打機打到2-3點,佢都主動話餵夜奶,叫我訓到5-6點先起身餵,所以要傾吓大家既問題好呀。

子爵府

你表達既態度好有問題,你遲早會迫到老公出軌

大宅

我老公應該係一回家就同我爭b湊既男人,佢講到明反到黎吾好同佢爭(32wk now )

大宅

引用:你表達既態度好有問題,你遲早會迫到老公出

原帖由 Bling11 於 13-01-11 發表
你認為我點樣有問題先,請你講講

大宅

其實我兩年前生左B之後都有呢個問題出現, 我老公又係好鍾意打機既, 咁我生完之後情緒唔好加上佢又鍾意打機我又係覺得佢幫唔到手, 所以最後要去睇心理醫生, 咁醫生同我講: 千萬唔好期望做爸爸既會有做媽媽既細心同耐性, 呢樣係你窮一生都追求唔到既

咁之後我平心靜氣同我老公傾, 我老公又係話唔知點幫呀, 唔知幾時要幫? 驚做左唔啱我心水等等; 同埋我地協議左逢星期幾可以打機, 又或者等BB瞓左先打咁
咁經過左呢兩年, 無錯係兩年, 呢兩年裡面我地不斷傾, 有時我都會忟憎, 大佬呀, BB出左世咁耐你都仲同我講呢樣唔知O個樣唔明? 但唯有比D耐性慢慢傾

依家我地總算叫做磨合到, 我又睇開D, 有時D嘢佢無做就自己做, 咁佢又積極返少少, 咁我都收貨架啦

禁止訪問

大宅

男人係唔鬧唔得架

公爵府

熱血金章 畀面勳章

我都好後悔生咗B女

大宅

天使仔 發表於 13-1-11 16:27
其實我兩年前生左B之後都有呢個問題出現, 我老公又係好鍾意打機既, 咁我生完之後情緒唔好加上佢又鍾意打機 ...
俾我99話完佢,好d架喇~

大宅

ylc1015 發表於 13-1-11 17:46
我都好後悔生咗B女
反而冇後悔,因為b仔好可愛:loveliness:

大宅

salomanfa 發表於 13-1-11 17:38
男人係唔鬧唔得架
我又冇鬧,只係用行動話俾佢知我想點

大宅

chunchunk 發表於 13-1-11 17:08
生之前我已經下命令叫老公我生完後唔俾打機啦
完全唔俾我又唔會,因為我知道佢點樣都要減下壓,但又唔好打到咁過份囉~

大宅

畀面勳章

siumi0212 發表於 13-1-11 18:07
完全唔俾我又唔會,因為我知道佢點樣都要減下壓,但又唔好打到咁過份囉~
我老公之前都係咁,不過佢只玩電腦, 無出去玩. 但我無氣話佢, 變得唔秋唔采佢, 而bb 都跟我左係咁. 有一次當bb 喊 or 唔舒服既時候, 老公去抱佢, 但個仔唔跟佢. 佢就問我, 點解bb 識認人(得6個月), 我話, 你2個都無互動, 就算係父子又如何, 佢對你都無感情. 自次之後, 老公自覺多左, 有d 佢識做既佢會主動做.好似而家幫bb 沖涼都係佢做. 呢段時間我叫做親子時間, 唔算係叫佢做野, 而係陪養父子情.而家bb 都識叫爸爸了(1歲). 我就同老公講,有付出就有回報既.

大宅

我c6從來都冇幫bb換片,冲涼,餵奶,但我又冇乜嘢!因為男人本身係咁!:;pppp:

大宅

babylove12 發表於 13-1-11 18:15
我老公之前都係咁,不過佢只玩電腦, 無出去玩. 但我無氣話佢, 變得唔秋唔采佢, 而bb 都跟我左係咁. 有一次當 ...
你咁講好o岩呀

大宅

leungemily 發表於 13-1-11 18:21
我c6從來都冇幫bb換片,冲涼,餵奶,但我又冇乜嘢!因為男人本身係咁!

...
只係你認為男人本身係咁o者~如果你可以縱容到父子之間真係一d互動都冇,咁就真係太可惜喇!

伯爵府

引用:你表達既態度好有問題,你遲早會迫到老公出

原帖由 Bling11 於 13-01-11 發表
我都各得呀,樓主補個句太惡了, 佢已經有個呀媽,唔洗多一個呀媽禁罵佢 感覺好似係呀媽罵人既台詞

子爵府

conniebebe 發表於 13-1-11 19:21
我都各得呀,樓主補個句太惡了, 佢已經有個呀媽,唔洗多一個呀媽禁罵佢:t ...

聽佢描述,佢對老公啲語氣可能仲衰過呀mum對工人,當人小學雞咁訓,BB唔係唔緊要,但咁既態度,遲早出事

子爵府

BB唔係唔緊要,即使老公係有責任照顧BB,但下下命令式,一句唔啱聽或做嘢唔啱佢心意或唔即時做就喝令式咁命令人哋停,或用晦氣態度相對,只會令佢老公更反感,把負面情緒反彈,漸漸,湊BB本應是開心事就變咗負面既嘢,仲因此影響夫妻感情

首頁

尾頁

跳至