自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:都唔知乜訓教醫院來的。

可能你話比佢知你又係醫院做,所以要投訴你唔識做,唔自己同去換,要佢地換thinking:
其實你媽媽聽電話時候係唔係誤會了當個位護士係醫生呀。因為醫院有男護士嗎?

公爵府

咁怪0既? 個醫生好得閒呀?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

真係莫名奇妙!就算你係其它醫院護士,你當時又晤係on duty, 你只係病人家屬身份,佢投訴你咩呀?邊個部門跟進醫護人員投訴病人家屬既案件㗎㗎

伯爵府

引用:唉,我呀爸已有機吊水,我呀媽又老又有病,

原帖由 Angel^v^ 於 13-01-16 發表
唉,我呀爸已有機吊水,我呀媽又老又有病,我只見到實習姑娘和呀姐,開口問下有冇衫換,換了後都無問題,但 ...
我聽個護士fd講,有個護士學生,佢去探阿媽時又係係病房指指點點,仲自己拎人地d野用,阿媽又周圍同人講自己個仔係讀護士,最後人地病房同返學校講,個學生俾老師照肺

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

可能佢見你話係另一間做佢先咁講,你真係蝕將

我淨係覺得依家既護士同嬸嬸都好惡,少少野就會鬧番轉頭
我個時生完插左尿喉仲未郁得,我由中午等到熄燈先問佢仲會唔會換墊,佢仲好惡話好多野做,但都冇答我....心諗你唔換我想訓o者之後先走黎幫我換仲係咁哦我....好彩之後轉班

侯爵府

我諗當中一定仲有d嘢發生咗個醫生(或護士)先至會投訴個病人家屬嘅。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

會唔會個位高級的護士係醫生嘅 ... ...
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Angel^v^+於+13-01-16+發表唉

原帖由 nrsemi 於 13-01-16 發表
我聽個護士fd講,有個護士學生,佢去探阿媽時又係係病房指指點點,仲自己拎人地d野用,阿媽又周圍同人講自己個 ...

侯爵府

我之前見個醫生比錯假紙我同事,我多口問下有冇比錯藥,我都比個醫生投訴,話我唔用腦

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

事情睇兩面

翡翠宮

到宜家樓主都無講個醫生投訴d咩喎

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

醫生投訴你 莫名其妙

公爵府

有d嘢發生咗
期待2019

珊瑚宮

佢地換衫係職責之一,除非妳家人或爸爸諸多要求,否則好少會聽倒醫生護士投訴病人或家屬

子爵府

畀面勳章

講到吾清吾楚咁醫生有冇咁得閒呀

魔怪媽媽  係囉  發表於 13-1-16 21:09

男爵府

畀面勳章

回覆:Angel^v^ 的帖子

醫生投訴你

大宅

係啦,我都唔明醫生點解投訴我,會咁等閒,電話裏講乜我都唔清楚,係打去娘家的。今日返工無人投訴我。不過我回想,每句都講唔該前唔該後,又無不守規則。我做錯什麼,換件衫那麼小事,要記我仇嗎?諗諗下都係說過自己在另院做,自以為助人為本,想我不在時望人幫下呀爸,係做錯咗! 唔開心la.謝謝大家關心。

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:樓主描述嘅幾行字裡面,我睇唔到點解醫生要

原帖由 kmcatbb 於 13-01-16 發表
樓主描述嘅幾行字裡面,我睇唔到點解醫生要投訴樓主??????? 唔好講啲唔講啲啦!

...
問得好! 樓主,請你講晒成個 story

大宅

回覆:趙元嵩 的帖子

我覺得做政府醫院既醫生護士好辛苦

珊瑚宮

引用:我去探病,見過有家屬一家四口圍住病人,睇電

原帖由 nrsemi 於 13-01-16 發表
我去探病,見過有家屬一家四口圍住病人,睇電視嬸嬸叫佢地只準兩個入都俾佢地投訴,之後叫護士幫個病 ...
呢地見唔少,成班聚係度,講飮講食講玩,病人要乜,第一時間去護士站叫人。mouth:更加唔好旨意佢地動手換衫換片。

首頁

尾頁

跳至