網購天地

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

引用:回覆+goodfuture+的帖子你可以賣定延遲交易

原帖由 happyyes119 於 13-05-13 發表
回覆 goodfuture 的帖子

你可以賣定延遲交易....可以再多10日
請問在哪裡申請?支付寶嗎?我剛才用ipad進去找不到

禁止訪問

大宅

引用:我都試過,賣家扮發貨,問佢又唔認!最後拖

原帖由 bloveshrimp 於 13-05-13 發表
我都試過,賣家扮發貨,問佢又唔認!最後拖左我成個星期之後同我講無貨退錢囉

...
我都試過,極無奈,如果可以比差評,即比

男爵府

畀面勳章

回覆:goodfuture 的帖子

試過
1)佢冇發貨
2)個個郵寄公司不提供物流資料

大宅

引用:試過1)佢冇發貨2)個個郵寄公司不提供物流

原帖由 noodlebaby 於 13-05-14 發表
試過
1)佢冇發貨
2)個個郵寄公司不提供物流資料
佢經已承認了是未發貨,及再承諾72小時內發貨。但問題是:不誠實,我還是要再等麼?有jm建議延遲交易,但我在ipad 電腦版找不到,是要開電腦的嗎?ps。我是用信用咭付款的。

子爵府

goodfuture 發表於 13-5-13 20:59
剛剛覆我了,72小時內發貨!有冇攪錯,比張假單扼人

應該唔係假單來的,應該都係用果張單來發貨,只係未俾快遞jei
所以物流系統先無信息,等佢真係發貨後先會有信息的
應該都係呢個單號
一般買野前佢地都應該有標明幾時發貨,下次買時亦可問下

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+noodlebaby+於+13-05-14+發表

原帖由 goodfuture 於 13-05-14 發表
佢經已承認了是未發貨,及再承諾72小時內發貨。但問題是:不誠實,我還是要再等麼?有jm建議延遲交易,但我 ...
比我會要求退款,之後投訴佢虛假發貨。一般情況下佢會1)免費比你2)賠錢比你

睇下點同佢吵喇。因為虛假發貨淘寶好似罰得好重

男爵府

畀面勳章

回覆:發貨三天了,仍不見物流信息

睇下你係咪真係咁想要個樣野喇上次我係買手機殼。退錢之後佢賠翻20蚊比我。因為就算佢立即發貨我都要等4日我費事等

男爵府

畀面勳章

回覆:kalaidoscope 的帖子

其實可以投訴架點解好似個個都唔知

男爵府

減齡達人勳章

信用卡是要蝕rate的, 如果怕賣家一拖再拖, 你可申請退款!

大宅

引用:信用卡是要蝕rate的,+如果怕賣家一拖再拖,+

原帖由 mamimi 於 13-05-14 發表
信用卡是要蝕rate的, 如果怕賣家一拖再拖, 你可申請退款!
是不是跟賣家說取消便可

大宅

好媽媽勳章

引用:其實可以投訴架點解好似個個都唔知 +

原帖由 noodlebaby 於 13-05-14 發表
其實可以投訴架點解好似個個都唔知
請問點投訴? 我有件話發貨了兩日。。昨晚跟他說話沒物流信息。但昨晚真的快遞取件了。

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+noodlebaby+於+13-05-14+發表

原帖由 cazza 於 13-05-14 發表
請問點投訴? 我有件話發貨了兩日。。昨晚跟他說話沒物流信息。但昨晚真的快遞取件了。

...
貨已出,還可退款嗎?

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

引用:Quote:原帖由+mamimi+於+13-05-14+發表信用

原帖由 goodfuture 於 13-05-14 發表
是不是跟賣家說取消便可
取消要跟賣家說嗎

男爵府

減齡達人勳章

http://service.taobao.com/support/knowledge-1119776.htm?spm=1.2208725.a2145jn.6.0rVrk3&TBG=43351.80787.7

大宅

回覆:mamimi 的帖子

我旺旺佢,佢唔覆我,於是我申請退款,跟手打埋事情經過,想問我還要做些什麼?這樣錢便會退入支付寶了嗎?

大宅

引用:回覆+goodfuture+的帖子http://service.tao

原帖由 mamimi 於 13-05-14 發表

http://service.taobao.com/support/knowledge-1119776.htm?spm=1.2208725.a2145j ...
見到詳情了,謝謝!

男爵府

減齡達人勳章

叫賣家接受你的申請退款, 如果佢唔理你, 好似要等幾天便會自動退款俾你, 你申請退款後, 有一頁寫等幾多天會自動退款的

大宅

回覆:mamimi 的帖子

唔該哂咁多位

首頁

尾頁

跳至