爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:揸車令人好勞氣

係人地阻住我入carpark就真。佢地冇位又唔係入停車場塞死晒仲係後面入。佢地後面3.4架車塞住。個個以為自己啱。揸車就係咁!惡人先告狀!

子爵府

引用:我相信應該唔係咁簡單。。。叫人吞車點會一

原帖由 Kalok6 於 13-06-10 發表
我相信應該唔係咁簡單。。。叫人吞車點會一開口就爆粗。。。你係咪阻住人地。。。係咪係上落客位停車等人丫 ...
我揸左咁耐車日日揸唔會白痴到咁。我一早走出去鬧人阻住我就唔會比人x.

子爵府

嗰條路係麻煩d我都遇早左到等佢塞入carpark。所以你地唔明唔係一般路邊情况。

子爵府

引用:我揸車都忟,+忟個啲下下唔打燈cut埋黎既職

原帖由 vinik 於 13-06-10 發表
我揸車都忟, 忟個啲下下唔打燈cut埋黎既職業司機, 我多數載住小朋友嘛, 唔可以成日突然煞車~~ 所以而家見到 ...
的士佬

子爵府

我相信應該唔係咁簡單。。。叫人吞車點會一開口就爆粗。。。你係咪阻住人地。。。係咪係上落客位停車等人丫 ...
你未遇過唔代表冇呢d人!仲有好多癫佬傻婆揸車好忟。d路人都有、無啦啦衝出馬路要我dup車。

子爵府

你揸車經驗淺、所以唔明。揸多d就明好多燥人!總之成曰要忍讓。人地用粗口鬧都要算。自己有時都想xyz.但都吞番落肚算。

大宅

回覆 judymama 的帖子

咁又唔好, 唔開心就上黎講下

大宅

judymama 發表於 13-6-8 11:15
個個都惡、自己有時都好忟架。叫人吞位唔可以禮貌d.鬼知你想掂。一黎就粗口。我是女人感覺好冒犯。喊 ...

一來好小事,
三來唔係個個都係咁嘅~~

睇開D啦.

子爵府

所以上黎呻下

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

引用:所以上黎呻下

原帖由 judymama 於 13-06-10 發表
所以上黎呻下
Judymama, 支持你,因為我都係日日揸車送仔女返/放學。我都遇到好多自私嘅司機,自己塞住人就得,人哋塞住佢就勁"bup"或粗口問候。自問自己揸車都好忍讓,可以"吞"都盡量"吞",但往往都係吃力不討好。唔好太唔開心,如果我遇到你呢個情況,若有小朋友係車上,唯有"咕"一聲吞咗佢

子爵府

引用:Quote:原帖由+judymama+於+13-06-10+發表所

原帖由 chiumama 於 13-06-10 發表
Judymama, 支持你,因為我都係日日揸車送仔女返/放學。我都遇到好多自私嘅司機,自己塞住人就得,人哋塞住 ...
纯呻。仲有好多自己為街車手但又慢。cut左佢線追人九條街。我有仔梗唔同佢癫。

大宅

其實街有好多粗人或者心急人,專蝦p牌/湊女返學既女人仔(= 我),但我相信同樣地都有好多有品有禮貌既司機大佬,爸爸,媽媽係馬路,大家都好禮讓,守規舉。宜家只要我冇做錯,我絕對唔會理佢地,由得佢迫我/bip我/甚至出口傷人,我都費事同d粗人勞氣。

大宅

judymama 發表於 13-6-10 12:11
你揸車經驗淺、所以唔明。揸多d就明好多燥人!總之成曰要忍讓。人地用粗口鬧都要算。自己有時都想xyz.但都 ...
如果遇到佢夠膽X我先算啦。。。。呢件事我都有同朋友講開。。好多揸左好多年車都未遇過。。或者d仆街真係專蝦女人啦。。。。。。。。。。

大宅

穎穎媽咪 發表於 13-6-9 19:58
我都試過!學你話齋你唔出聲鬼知你想點!
當時我都好嬲自己冇錯只係等囡放學,無lala比人爆粗叫我退後,因佢 ...
你唔退俾佢,野蠻果個咪係你咯。。。。。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:穎穎媽咪+發表於+13-6-9+19:58+我都

原帖由 Kalok6 於 13-06-11 發表
你唔退俾佢,野蠻果個咪係你咯。。。。。
請你爬清楚文先咁講!
冷靜啲呀師兄

子爵府

引用:Quote:原帖由+Kalok6+於+13-06-11+發表你唔

原帖由 穎穎媽咪 於 13-06-11 發表
請你爬清楚文先咁講!
冷靜啲呀師兄
個位師弟都係火爆。咪就係d人以為自己一定啱唔識喺人地角度睇。鬧完人先知人地都有難處、但都爆晒唔通嗰d人會say sorry咁燶咩?冇得落台佢咪照鬧仲用多d粗口恶就道理、我呢d帶住小朋友唯有硬食。

子爵府

D揸車經驗唔夠得一两年就以為自己好叻,嗰個時期最危險最易炒車。始終揸車都係經驗緊要,所以d職業司機sharp cut我都會由佢,雖然我都有接近20年駕駛經驗。

子爵府

講開又講。有次見兩個男人又因吞位問题,在街上爭持,私家車男仲用電話拍低個揾食車男閙佢。我見到覺得好無聊。如果個搵食車男禮貌d或者私家車男肯吞比佢咪冇事。

子爵府

引用:Quote:原帖由+穎穎媽咪+於+13-06-11+發表請

原帖由 judymama 於 13-06-11 發表
個位師弟都係火爆。咪就係d人以為自己一定啱唔識喺人地角度睇。鬧完人先知人地都有難處、但都爆晒唔通嗰d人 ...
我同你差唔多,我17歳係加拿大考牌,家陣四張大囡都中五,都係日日楂車,所以睇通晒Lu,唔會為外人勞氣,包括網上既人

子爵府

引用:講開又講。有次見兩個男人又因吞位問题,在

原帖由 judymama 於 13-06-11 發表
講開又講。有次見兩個男人又因吞位問题,在街上爭持,私家車男仲用電話拍低個揾食車男閙佢。我見到覺得好無 ...
係呀!我成日覺得你有要求要人知先得家麻,唔係個個知你唸乜!總括職業司機係燥啲既,揸車搵食壓力大,又要顧時間又怕抄牌

首頁

尾頁

跳至