自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 本末倒置呃綜援還要表揚

法律不外乎人情,人心肉做,我地身在福中不知福,呢個女人帶住5條化骨龍好辛苦架。生活既支出好大。但有D人銀行存款又有,自己仔女又買左私家樓仲霸佔公屋唔住,嗰D仲可惡啦!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

我都覺得個官只係站在母親的角度去讚佢, 一個帶5個再加學歷不高, 自己唔食d細都要食架, 難得佢無因為婚姻失敗而自暴自棄, 教得d仔女又乖又叻, 咁都唔算好媽媽? 雖然當中有不對的地方, 我還是覺得可以包容的, 起碼社會無多到5個暴風青少年先啦~~

珍珠宮

好媽媽勳章

呃果part都罰左啦,佢呃綜援,都唔可以否定佢唔係一個偉大的母親喎.......養五條化骨龍真係唔容易,大果兩個仲咁生性,佢阿媽都好有愛心教仔女

佢表揚個阿媽既母愛,唔係表揚佢呃綜援,應該睇得明既......

侯爵府

joeamanda2004 寫道:
法律不外乎人情,人心肉做,我地身在福中不知福,呢個女人帶住5條化骨龍好辛苦架。生活既支出好大。但有D人銀行存款又有,自己仔女又買左私家樓仲霸佔公屋唔住,嗰D仲可惡啦!

呢d都吾可惡啦, 可惡果d還要拿層公屋黎租比人..........呢d人先乞人憎

珍珠宮

好媽媽勳章

再乞人憎既,都算係高太,拎綜援去旅行,唔理仔女果d囉.....咁多反面教材...我覺得呢個母親>>>

唔通大家忘記左高太???

hinhinmummy 寫道:
[quote]
joeamanda2004 寫道:

呢d都吾可惡啦, 可惡果d還要拿層公屋黎租比人..........呢d人先乞人憎[/quote]

首頁

尾頁

跳至