家事百科

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

引用:金章我年年買保養,年年都免費維修!!!

男爵府

引用:Quote:原帖由+joycewai+於+13-08-29+發表金

原帖由 maywon 於 13-09-11 發表
即係年年都要維修?!
係呀,買左保養甘係年年都未比佢羅反去整!

象牙宮

nncu 發表於 13-8-15 12:41
09年買了西X子洗衣機,11年壞左電路板,上門睇機連換電路板,耍2千大元,剛剛8月又壞電路板,今次決定唔整,本以 ...

正如我家的 6kgs 洗衣机 好敗家. 歐式的
一年 消耗 一片 電子板. 上門 更換 電路板 1000. 不換也得比 280上門費.
一係 燒了 電路板
一係 濕了 電路板
理由 多多 : 太多衫洗. 限洗 4kgs 了, 又有其它理由.

2014 再坏. 棄它了. 打算買市面最 cheap. 反正只能用一年.
我需要 它功能. 靚/醜對我不重要.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

引用:Quote:nncu+發表於+13-8-15+12:41+09年買了

原帖由 333s 於 13-09-11 發表
正如我家的 6kgs 洗衣机 好敗家. 歐式的
一年 消耗 一片 電子板. 上門 更換 電路板 1000. 不換也得比 ...
我部金章買左幾年個摩打有問題,一係就條喉穿左,攞左幾次反廠整,我自己用左成7年金章我就覺得佢嘈,但售後服務又真係幾好!

象牙宮

joycewai 發表於 13-9-12 23:31
我部金章買左幾年個摩打有問題,一係就條喉穿左,攞左幾次反廠整,我自己用左成7年金章我就覺得佢嘈,但售 ...

小時用的 "歐式 洗衣机" 十年都不坏.

現時 歐式 洗衣机 真係 化學.

唔快坏. 廠家 商家 點養 伙計? 吃谷种么!

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

陪月勳章

回覆:每兩年維修一次的洗衣機,決定放棄..

金章五年玩完,依家買乜牌子

大宅

用了金章850轉 5年半咋 , 之前一直乾衣時轉得好嘈, 昨天直情壞埋, 洗唔到
請問各位jm知唔知如果叫上門檢查幾錢. 都唔知壞乜. 還是直接買部新好呢? 再買唔知買乜牌子好, 金章都好似麻麻咋哦

瑪瑙宮

MM2005 發表於 13-8-19 16:20
大d公司買新機即時比多少少錢就多4,5年保養, 計落好平咋, 我都買左!

最近換左部三星兩年保養, 加 4舊幾多兩年保養共 4 年保養, 如果過 4 年佢壞就換過部.

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我用惠而蒲, 12/2008年用到而家, 期間搬過一次屋,
部機仍健在
無記錯係二千幾蚊貨仔

子爵府

我部瘋澤用左13年仍健在.

伯爵府

引用:09年買了西X子洗衣機,11年壞左電路板,上門

原帖由 nncu 於 13-08-15 發表
09年買了西X子洗衣機,11年壞左電路板,上門睇機連換電路板,耍2千大元,剛剛8月又壞電路板,今次決定唔整,本以 ...
我都好鬼激氣,08年尾買左西門子洗衣機,11年整左一次,早兩日再壞,今日C fu
上來睇完,先收470,話要報價收返廠整,可能要2X00元!早知吾叫佢地來睇,買過部好過

大宅

請問金章你們打哪個電話呀? 點解打31939888永遠無人聽要留言呢

333s  時下家電 公司無養維修部.   維修部只听電話,  維修外判比CF.  一單單計.  發表於 13-9-13 21:13

大宅

請問有無人知 " 愛朗" 呢個牌子又好唔好呢. 有fd話ok哦...

大宅

RE: 每兩年維修一次的洗衣機,決定放棄..

333s 發表於 13-8-18 12:55
我花八百多換 電路板. 他用 10min 更換. 下次 低下 維修員傾. 私下更換, 省几百元. ...
你唔怕 ICAC 請你飲茅台咩?

333s  呵呵 你估 ICAC 怎會看上我呢?  起碼都要几百/千萬先得架.  發表於 13-9-13 21:07

象牙宮

jkbabe 發表於 13-9-13 13:11
我用惠而蒲, 12/2008年用到而家, 期間搬過一次屋,
部機仍健在
無記錯係二千幾蚊貨仔

嘩... 運氣真好.

惠而蒲
用 1年多 就坏...

理性討論交流者。

大宅

milkylok 發表於 13-9-13 17:10
我都好鬼激氣,08年尾買左西門子洗衣機,11年整左一次,早兩日再壞,今日C fu
上來睇完,先收470,話要報價 ...
請問你機部係大眼雞定頂揭式呀?

大宅

nncu 發表於 13-8-15 12:41
請問你部機係咪頂揭式呀,幾多轉的?

子爵府

BK Milk勳章

回覆:每兩年維修一次的洗衣機,決定放棄..

我風澤洗衣機用左8年,底已漏水,不過仲用緊,當年買$980

男爵府

引用:請問金章你們打哪個電話呀?+點解打31939888

原帖由 amcbb 於 13-09-13 發表
請問金章你們打哪個電話呀? 點解打31939888永遠無人聽要留言呢
佢有聽架,你留言佢好快覆你,

男爵府

引用:我風澤洗衣機用左8年,底已漏水,不過仲用

原帖由 joeyjoeycc 於 13-09-13 發表
我風澤洗衣機用左8年,底已漏水,不過仲用緊,當年買$980
底漏水睇住漏電喎

首頁

尾頁

跳至