在職全職

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆:係咪太沖動...已經決定唔做

更好的在等你。
唔好做衰自己朵,上司衰由佢衰。

別墅

我剛有左7wks, 喺發現有左既前一日打算遞信,我不能再忍受佢地既無理,但發覺自己好似有左就唔遞信住,返屋企驗棒棒,真係中左!咁就諗住點都捱埋個產假,點都唔蝕比呢間死人公司。
但到左今天又受氣,想炒我,我即刻scan封陀仔信比佢,佢覆返一句「congratulations」,我感覺到佢呢句congratulations係有啲唔gur! 哈哈!其實我今朝好嬲,真唔想再受份工氣,唔想佢影響亞b,佢地堅痴線,我將出事嗰個email send比我家姐及朋友睇,我認真請求佢地話我知我錯乜,他們告訴我「你無錯,係佢發緊爛渣」,我好無奈。

話就話頂埋個產假,但我相信呢十個月唔易頂。

大宅

樓主,明天會更好呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

多謝大家聽我呻,舒服咗好多

前面是絕路~希望在轉角

男爵府

回覆:friend07 的帖子

係你,點呀打算幾時遞信

男爵府

回覆:kevinpak117 的帖子

頂到就頂,頂唔順就不要留,影響自己情緒就不行

子爵府

回覆 lam0903 的帖子

未知,因為真係好大考慮,因我的PANTER在本月22 OR 23 夠3個 月,而她有時又好想QUIT,有時又好想做.因我在公司的名聲是不錯的,SO真係好大考慮.

男爵府

回覆:friend07 的帖子

那你看情況才決定,都不急於一時

禁止訪問

子爵府

回覆 friend07 的帖子

我現在都不知道,但為了她這個RUBBISH RESIGN又好不值,我現職公司人工雖然不是十分高,但是一間極大的MNC.

別墅

忍唔到緊係走啦,無謂浪廢自己時間,可能其他公司仲好

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

已經發生左的事就唔好再諗咁多, RELAX, 明天會更好

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

樓主,既然決定唔撈就無謂再諗咁多。想當年我自己同上司炒大鑊,寫花我appraisal , HR仲同我傾我工作問題,我直頭同HR講,叫佢直接炒咗我,就算公司慣常唔即炒,用通知期代替也冇所謂。最後佢都冇炒我,係我自己炒佢。

大宅

回覆:mimichong 的帖子

請吾請人?

別墅

我都系到好努力咁忍緊!

伯爵府

引用:激氣.....忍咗好耐.....谷到爆煲....同上司

原帖由 mimichong 於 13-10-15 發表
激氣.....忍咗好耐.....谷到爆煲....同上司鬧完交比人欺壓咗好多年....決定唔做(文員)....我知好沖動...... ...
我都好想走
日日番工都想喊

伯爵府

引用:我都系到好努力咁忍緊!

原帖由 momo_leung 於 13-10-16 發表
我都系到好努力咁忍緊!
點忍
我學極都學唔到

子爵府

環保接龍勳章

我都係岩巳決定左唔做,本身而家呢份工做左個幾月,
同事處處留難,上司又唔信自己,下屬玩針對,都好難頂,
又怕難搵工,不過我相信一句:the best is yet to come

水晶宮

引用:我都係岩巳決定左唔做,本身而家呢份工做左

原帖由 樂樂小天使 於 13-10-17 發表
我都係岩巳決定左唔做,本身而家呢份工做左個幾月,
同事處處留難,上司又唔信自己,下屬玩針對,都好難頂,
又怕 ...
Add oil 大家一齊搵工

子爵府

環保接龍勳章

大家一齊加油!

首頁

尾頁