論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:回覆+maronmy+的帖子印姐?印尼舖頭有啲3in

原帖由 LCY30 於 13-11-20 發表
回覆 maronmy 的帖子

印姐?印尼舖頭有啲3in1 coffee都好平。
$10~有4包(印尼舖頭d野啱晒姐姐d口味)
不用去超市買貴好多

子爵府

Nestle 3 in 1, always $0.8 per sachet. very cheap/

禁止訪問

回覆:maronmy 的帖子

大宅

catthien 發表於 13-11-22 01:35
係呀,我都係印尼鋪頭買,一包30包,$28
我果個係菲,同印姐飲嘅咖啡係咪一樣?

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:Quote:catthien+發表於+13-11-22+01:35+係

大宅

我喺超市買一罐最平既咖啡粉, 叫迎x, 英文係 INDOXXXX 200g. 好似三十幾蚊。 我都飲, 我同佢每人一日一杯都飲倒成兩個月 (一杯1 1/2 茶匙粉沖一杯) . 有隻叫 Bushmxx 仲平,啡色紙罐 200g $30.不過我覺得睇落好似少啲, 又真係飲得快啲。 我買常温奶, 如買咖啡伴侶可買一隻黃色招紙既玻璃瓶裝, 平過雀巢好多。 我覺得三合一點都比買粉貴啲, 如果佢一個人飲,一罐可飲成三個月。

因佢都飲我所以就佢買平貨, 以前自己飲日本碳燒咖啡, 而家唔敢買

男爵府

回覆:買邊隻咖啡俾工人姐姐

我都有同感,以前食下靚野,但而十要諗埋佢攪到買番D平野食來就

大宅

回覆 cheung2000 的帖子

又唔係必需品, 做咩要買俾佢, 我個個星期只會買面包俾佢. 咖啡, 額外snack, 全部佢自己買.

大宅

我唔係一定會提供俾佢,但有時見到UCC有特價就買幾樽俾佢獎勵下佢。佢自己買咖啡伴侶,佢均爭到糖都自己買唔會用我煮飯果啲

大宅

我提供咖啡給工人,她選擇那隻雀巢三十多元(9包)的,雖然貴D,算了。

大宅

引用:我唔係一定會提供俾佢,但有時見到UCC有特

原帖由 Bbmama2012 於 13-11-22 發表
我唔係一定會提供俾佢,但有時見到UCC有特價就買幾樽俾佢獎勵下佢。佢自己買咖啡伴侶,佢均爭到糖都自己買 ...
我飲咩佢飲咩,我自己都係飲ucc...好彩我姐姐唔大食,所以我覺得唔飲得幾多食得幾多,姐姐又算唔錯,ok啦...

複式洋房

我之前舊街埸比佢飲,佢話飲完肚痛,之後佢自己係印尼買

大宅

引用:Quote:原帖由+LCY30+於+13-11-20+發表回覆+

原帖由 catthien 於 13-11-22 發表
係呀,我都係印尼鋪頭買,一包30包,$28
我姐姐都係飲呢隻,不過佢自己比$,佢話佢自己買、唔使我比~

大宅

不要给咖啡工人.冇個好人

複式洋房

分享下。。。。數字零食舖,泰國出的,做特價$8有10包。原價$12。

男爵府

我自己都唔飲,唔會買。

子爵府

引用:只提供3合1每日一包,雀巢好似$1.1/包,+惠

原帖由 小紅梅 於 13-11-21 發表
只提供3合1每日一包,雀巢好似$1.1/包, 惠康有個雜牌有時$0.9/包好平,不過我姐姐話飲到暈暈地,雀巢奶滑 ...

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我沒有提供

子爵府

引用:想問有提供咖啡俾姐姐嘅JM,你地買邊隻咖啡?

原帖由 maronmy 於 13-11-20 發表
想問有提供咖啡俾姐姐嘅JM,你地買邊隻咖啡?我自己唔飲所以唔知原來唔平,我買雀巢果隻俾佢,細樽嘅咖啡粉+咖 ...
雀巢3 in 1! 藥房買平好多!

子爵府

引用:不要给咖啡工人.冇個好人

原帖由 香姑 於 13-11-23 發表
不要给咖啡工人.冇個好人
如果工人唔差,幫到手,又作為早餐飲包咖啡都冇問題

首頁

尾頁

跳至