夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:clippy 的帖子

完全同意!不懂分事情的先後輕重。
女人大肚時,最需要的是老公的支持和給予安全感。
你咁做,係!唔算大錯。但婚姻的意義係兩個人的結合,借錢比外人之前,就算借比家人,都要同老婆商量左先。
你咁做左,先斬後奏,好唔尊重對方,就算係幫人比手術費救命都係咁話。
如果你老婆唔註冊,兼落仔,你覺得佢好野蠻,可見你根本沒有從她的角度出發想想。
當然,她也是衝動了少少,但係正常表現,未結婚你已經咁自把自為,之後唔知會點?!
比我,都未必會嫁,咁唔嫁,又點會留bb, 害自己害bb呢…
你自己再想清楚。

大宅

回覆:DDMMYY2015 的帖子

咪傻,唔係每個女人生完就有人奶的,我好多朋友不上奶,無論食乜補乜,身體底子唔好,乳腺唔通,就唔會有。

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:老婆因為我借錢幫個女同學, 嬲到取消同我註冊。24/8updated#1

樓主 你真係好唔成熟..
手上現金加埋股票先得26k 你以為好多?
好話唔好聽 呢d錢你養自己都少啦
仲要養老婆同bb..
你有無諗過一個唔該你同學唔還錢條數就由你還
我覺得你老婆嬲得你好正確

珍珠宮

引用:Quote:man6285 發表於 15-8-22 02:30 個問

原帖由 DDMMYY2015 於 15-08-22 發表
我唔幫個同學, 佢就開唔到學ga la....
我老婆搵多我成萬幾蚊人工, 我覺得佢唔係在乎錢, 佢不斷話個女 ...
自己犯咗條咁重既罪仲要死撐,真係無言。

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:老婆因為我借錢幫個女同學, 嬲到取消同我註冊。24/8updated#1

樓主你算吧啦 ..
得果幾萬蚊學人養車結婚生bb
仲諗住個老婆有人奶乜錢都唔洗預..
餵奶都要食好多有營養野
生完bb都要補身..
你呢d自私又唔成熟ge男人 嫁比你都唔洗旨意有幸福
你都無心為個家庭付出不如唔好結婚啦
得果幾萬蚊仲學人幫人借錢
睇到都覺得好笑..

複式洋房

點解會覺得借錢去借俾人就冇問題⋯

子爵府

hashtag旅遊勳章

睇完,完全明白樓主老婆點解咁嬲,樓主太唔成熟,無啦啦為左個所謂女同學可以去借錢俾人交學費?正常男人都唔會咁做,而且仲要就黎結婚,老婆陀緊BB,不知事情輕重,BB出世幾大開支?自己都唔夠錢用,仲要幫女同學借錢,仲要話番個老婆
現時最重要補救方法,同個所謂女同學表明,自己就結婚,bb就黎出世,一家都等錢駛,叫佢用自己名去借錢,再哄番老婆,承諾以後唔好做傻仔。

利申:借錢容易,叫人還錢難,身邊朋友唔少中過招,連十幾年交情朋友都可以為左唔還錢而斷絕來往,仲要係非親非顧,一個人要反臉好容易既事

大宅

KY34D 發表於 15-8-22 02:10
你係借p loan幫人交學費,即係話你根本無能力借兩萬比人,仲要幫人揹條數,點解你同學唔自己借?佢無屋企人 ...

大宅

樓主女友做左個好聰明決擇.

大宅

引用:Quote:SweetPanda 發表於 15-8-22 03:11 其

抵死,一. 借錢比人都唔同未來老婆商量

二.兩萬都要向外借錢再借比人!

三. 夠膽死話個老婆“應該”分擔照顧bb. 正如你話個老婆叻過你 ,仲洗乜揀個又無錢又幼稚,仲要唔識尊重自己,又唔認錯既人做老公

大宅

我只睇樓主既留言....一路睇都一路覺得你D回覆好唔掂, 比我都車火
感覺到樓主係朋友大過天,將朋友放第一位. 你女友完全唔識你個女性朋友, 唔信佢會還錢係好正常, 仲要借P LOAN, 又要供車又要養車, 你女友而家有左BB, 佢明白咩叫一宽三大, BB出世後要養要湊, 大D又要返學要學野, 你地既積蓄又咁少, (16K CASH加10K股票即2萬6, 我當年18歲自己都儲到LA), 睇你地而家最少應該都2X LA..

你上黎都係想揾個解決方法, 希望你女友原諒你,
真心覺得, 你真係要問個女性朋友還錢,佢而家冇能力還晒都要還一半, 係朋友, 知因為自己而搞到你屋企咁, 佢都唔還既話, 你真係要諗下佢係唔係你朋友LA

別墅

睇到呢個甘膠既POST都吾知講咩好..
生一個小朋友係要做好多準備,用好多錢..
你老婆二十幾週姐係同我差吾多..
請問一下你地買左BB野未..??
我岩岩前排去完BB展,正係買左車,床,衫仔,被,奶瓶,背帶 已經去左接近13K..
但都仲講緊仲有好多野未買齊..
樓主你所謂26K流動資金到底夠買啲咩??
我都仲未計你呀B女出世之後既奶粉同尿片錢
我諗你更加冇錢比你老婆坐月養身啦..
萬一第時BB出世之後要睇醫生,要入院呢啲錢你又有冇諗過
知吾知BB病左可大可小入一入醫院都幾皮野出反黎
虧你仲好意思話自己有26K..都吾怕比人笑
最令我覺得吾留言吾得係睇得出樓主係完全冇做錯既感覺
一味仲係話自己老婆小氣又盛..甘多留言都話你有問題,你就冇諗過反醒下自己,
定係你份人真係甘過分自大,覺得人人都錯得你岩?

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

回覆:老婆因為我借錢幫個女同學, 嬲到取消同我註冊。24-8updated

睇咗幾頁,越睇越火滾,未見過咁白痴既男人,自問自己EQ好高,從來都唔會當面鬧人,但如果我係樓主未婚妻,我都會嬲到震,腦囟都未生埋好心就唔好搞大人個肚,咁既態度咁既思想點同你做人世,唉。

大宅

引用:Quote:man6285 發表於 15-8-22 02:30 個問

我唔幫個同學, 佢就開唔到學ga la....
我老婆搵多我成萬幾蚊人工, 我覺得佢唔係在乎錢, 佢不斷話個女 ...
白痴 呢d唔係叫小器 你幫得一個朋友借錢 可以幫10個朋友借 搵多你成萬又點 你係爸爸 係丈夫 要養老婆養小朋友ga 女人唔介意你搵幾多 但會好介意個百分比 (唔明自己諗下啦) 再講 點解要借錢比第二個女仔 我係你老婆都嗌落b la

大宅

回覆:老婆因為我借錢幫個女同學, 嬲到取消同我註冊。24-8updated

比我都嬲爆
有錢都留番比自己老婆仔女啦
咁多錢借比人,總要係女仔

珍珠宮

引用:唔係還唔還既問題1.無能力,仲去幫人。 有

原帖由 clippy 於 15-08-22 發表
唔係還唔還既問題
1.無能力,仲去幫人。
有老婆有小朋友,都咁不負責任,有頭家仲咁有義氣去咩條數上身?
絕對認同。

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 CassyBee 於 15-08-26 發表回

原帖由 timtim2003 於 15-08-26 發表
佢咪就係之前有個暪住老婆搵私鐘果個post既男人咯(佢話自己最後無搵喎)

...

樓主,咁你女朋友今次真喺做得好啱喇!!簡直喺明智之舉。

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

男爵府

自己得萬幾蚊現金,嫁俾你已經執到啦,仲走去幫人借錢,唔嬲至奇!想要番個老婆就即刻去問人攞番d錢追番個老婆啦

珍珠宮

引用:Quote:Nancy20090615+發表於+15-8-22+10:07

萬六現金, 一萬股票
希望呢個係膠post
如果你得咁少錢都走去供電單車
已經係一個不可靠嘅男人

仲要為朋友揹多條數⋯⋯

你放生你女朋友罷!

伯爵府

想生BB熱投

你重未成熟
就放生你女友啦
返去問下自己阿媽意見