潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

rudyjr 發表於 18-5-6 21:46
「簡單」和「開心」的純粹分享,但最終牽連老公、兒子、下屬和公司的「現實」照片和資料被挖被揭... 何苦又 ...

比你一言驚醒,確實我係唔應該因為自己嘅分享,而令到其他人現實生活受到騷擾。果然係旁觀者清受教了!
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=10533

複式洋房

oneonemama 發表於 18-5-6 21:48
比你一言驚醒,確實我係唔應該因為自己嘅分享,而令到其他人現實生活受到騷擾。果然係旁觀者清: ...

其實就算oneonema真係reseller, 佢喺bk分享旅遊經歷/體驗點解要俾人指指點點?佢有私下pm過另一d jm買嘢咩?還是佢賣過假貨俾其他jm先?大家係想睇靚嘢啫,唔使起人底啩?定係佢係你競爭對手?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Ah_JJ 發表於 18-5-6 20:59
路過而已,但忍不住問一一媽是當年那位心心新抱嗎?其實你show 那隻40萬手錶的時候和想當年她在人地金鋪試帶鑽戒show 相的感覺很似。想當年心心也有很多fans 護航,但當中我看到些奇怪不合理地方,也不敢多言。真的有故事聽有手袋看是那麼重要,當中有沒有謊言完全不重要嗎?只可説網絡世界大家小心吧,希望一一媽不是心心,想當年那位女士在得到其他人的信任之後,在其他方面獲取左利益,這是其他網友後來說出來的。
其實而家整個BK都係咁樣,唔單止潮版,我都看到奇怪不合理的地方,講真話的被狙擊,講假話的被護航,歪理處處,親子網已淪落。

男爵府

回覆樓主

咁搞法冇人敢分享,我也剛剛買到我的dream bag! 但當然不敢分享啦!未死過咩?唉
仲諗住一一媽個post 可以令大家回來願意分享番添!

男爵府

Ah_JJ 發表於 18-5-6 20:59
路過而已,但忍不住問一一媽是當年那位心心新抱嗎?其實你show 那隻40萬手錶的時候和想當年她在人地金鋪試 ...

放心,我並不是她。
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=10533

大宅

3wa4 發表於 18-5-6 23:26
咁搞法冇人敢分享,我也剛剛買到我的dream bag! 但當然不敢分享啦!未死過咩?唉
仲諗住一一媽 ...

我都唔敢分享,怕咗依啲人

子爵府

3wa4 發表於 18-5-6 23:26
仲諗住一一媽 ...

但我反而很懷念以前潮板的真分享

伯爵府

DoReMi媽媽 發表於 18-5-6 23:21
其實而家整個BK都係咁樣,唔單止潮版,我都看到奇怪不合理的地方,講真話的被狙擊,講假話的被護航,歪理處 ...

"講真話被狙擊講假話被護航歪理處處",當然係有問題,呢樣每個post 情況唔同我唔comment

不過,如果覺得唔合理又知所謂"真相",咪開門見山一五一十講清楚,一時又問吓啲嘢chok人希望回答有犯駁位,審犯式回應,真心覺得討厭

伯爵府

金田媽 發表於 18-5-6 19:14
樓主, 呀唔係, 娜姐至啱, 我哋班知情人士完全唔係關心你, 只係關心邊個有心人利用bk高調搵食唧. 所以你誤 ...

我好少睇潮版,也好少蒲頭,但我記得床單事件喎,係咪呀心肝期權呀?乜原來係咁㗎!
這裏的jm喜歡真心分享,但原來分享不是真心而是另有目的,又唔同講法呀!雖然對我來說冇任何影響,因為我只睇少買、冇做美容,又唔玩期權但我認我八卦,我會食花生
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

大宅

DoReMi媽媽 發表於 18-5-6 23:21
其實而家整個BK都係咁樣,唔單止潮版,我都看到奇怪不合理的地方,講真話的被狙擊,講假話的被護航,歪理處 ...

淪亡咗一段時間
仲要賊喊捉賊, 話有偵探搞到冇人分享, 笑C禾. 分享少咗係因為而家嘅人滿口歪理, 乜唔理真正原因, 有靚嘢睇就得, 充分表現出咩叫有奶便是娘, 當大部分人當潮版係拉客, 宣傳平台, 作為真正用家嘅我, 仲開post嚟做乜? 唔通俾resellers睇
咁嘅另類支持, 多謝曬囉.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

gzilla 發表於 18-5-6 23:45
"講真話被狙擊講假話被護航歪理處處",當然係有問題,呢樣每個post 情況唔同我唔comment

不過,如果覺得唔合理又知所謂"真相",咪開門見山一五一十講清楚,一時又問吓啲嘢chok人希望回答有犯駁位,審犯式回應,真心覺得討厭
每個人感覺唔同,如果你覺得被人審犯式回應而覺得討厭,直接向嗰位會員反映吧,我唔comment了。

水晶宮

Kate111 發表於 18-5-6 21:21
床單事件係點架?

Jm你太年青了

大宅

唔係怪獸 發表於 18-5-6 23:53
我好少睇潮版,也好少蒲頭,但我記得床單事件喎,係咪呀心肝期權呀?乜原來係咁㗎!
這裏的jm ...

想當年好轟動㗎, 最後仲俾人block埋a/c添, 但轉個頭, 開個新戶, 又一條好漢

大宅

BabyMiMi 發表於 18-5-6 23:37
但我反而很懷念以前潮板的真分享

以前潮版冇咁誇張嘅有心人去搵食, 大家真心分享事實, 冇利益輸送, 我都好懷念

伯爵府

金田媽 發表於 18-5-7 00:01
想當年好轟動㗎, 最後仲俾人block埋a/c添, 但轉個頭, 開個新戶, 又一條好漢
...

我知呀心肝俾人block account, 但我冇留意佢另開新account, 因為我從來冇留心睇D細節。我記得當年有jm指心肝「漏」人轉場玩期權,當中好似有錢銀瓜葛,之後有現實世界心肝個friend出來證明心肝是乜乜美容老板,現實又係鍾意玩期權。仲有D細節唔記得了。床單是佢現身的重要證據咁囉!

rudyjr    發表於 18-5-7 08:14
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

象牙宮

金田媽 發表於 18-5-6 23:57
淪亡咗一段時間
仲要賊喊捉賊, 話有偵探搞到冇人分享, 笑C禾. 分享少咗係因為而家嘅人滿口歪理, 乜唔理真正原因, 有靚嘢睇就得, 充分表現出咩叫有奶便是娘, 當大部分人當潮版係拉客, 宣傳平台, 作為真正用家嘅我, 仲開post嚟做乜? 唔通俾resellers睇
咁嘅另類支持, 多謝曬囉.
哩個情況,唔只喺潮版出現,有奶就是娘,整個BK都係,哪管有冇人搭棚,有冇人做媒,慌話連篇,都不重要,個個自信自己唔會被騙,食花生,睇好戲,唔出聲就天下太平,由得歪理當道。哩個就係今日BK。

大宅

唔係怪獸 發表於 18-5-7 00:09
我知呀心肝俾人block account, 但我冇留意佢另開新account, 因為我從來冇留心睇D細節。我記得當年有jm指心 ...

天網恢恢, 疏而不漏, 呃人嘅永遠都會有破綻

大宅

DoReMi媽媽 發表於 18-5-7 00:12
哩個情況,唔只喺潮版出現,有奶就是娘,整個BK都係,哪管有冇人搭棚,有冇人做媒,慌話連篇,都不重要,個 ...

你睇有幾多豬隊友衝出嚟掉酸水果, 攻擊就知

象牙宮

金田媽 發表於 18-5-7 00:16
你睇有幾多豬隊友衝出嚟掉酸水果, 攻擊就知

別墅

金田媽 發表於 18-5-7 00:12
天網恢恢, 疏而不漏, 呃人嘅永遠都會有破綻

現實真的殘酷⋯⋯ 原來是代購⋯⋯連D戰利品也和那個reseller 一樣⋯⋯ 唉
網上世界真的很復雜呢!
謝謝金田媽點醒大家!

首頁

尾頁

跳至