跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

原帖由 yuyu.c 於 10-10-5 15:57 發表
唔會專登請假啦, 因為一年冇咩大假, 依家都唔夠用. 不過11月可能有一日有機會去接佢放學.

我亞囝好似好鍾意老師, 佢成日提老師名架. 佢哋一定係驚老師多過我哋啦, 因為佢哋精到si, 知亞爸亞媽蝦得, 老師一 ...

我都係咁耐以嚟試過一次接阿囡放學咋! 都未試過送返學!
原來接放學都好鬼墟陷, 好多人排隊.
(咁啱上次中秋節, 公司有得放早, 可以趕到入嚟接囉! 剛趕到學校門口, 就開始排隊入去接嘞! 好彩有工人姐姐排定隊, 佢真係仲熟過我, 講我知阿囡坐邊 )

我都唔會特登請假啊! d假真係唔夠用 ~~~~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

近日課室好似已經吾開冷氣, 小朋友無著冷衫上課, 但我見到有D 小朋友已經換了冬季校服, 我驚會熱, 可能佢地父母吾知冷氣已經吾開了...或者担心會涷

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

原帖由 孔太1121 於 10-10-8 14:11 發表
應該更有多1-2個家庭參加~~~我地照去. 請大家pm電話號碼給我.

日期: 2010年10月10日(星期日-10/10/10~好好記)
時間: 上午10:30 至 中午12:00
地點: 元朗公園遊樂場
下場可以一齊吃LUNCH(自由參加)
報名人數: (A-成 ...

我SENT 了

大宅

原帖由 孔太1121 於 10-10-8 14:11 發表
日期: 2010年10月10日(星期日-10/10/10~好好記)
時間: 上午10:30 至 中午12:00
地點: 元朗公園遊樂場

昨天 ( Sun) 真係玩得好開心 隻傻豬返到屋企好快午睡

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

都好呀! ... 如果時間就啱真係可以時不時出嚟玩, 大家可以交流吓心得, 小朋友亦可以舒展吓.

本來都想 join 你哋一齊午餐, 但剛有人客來, 下次先可以一齊 LUNCH 囉!

我放咗 d 相係 facebook (希望你哋唔介意啦! ), 我落咗權限 (只限朋友可以睇相:lol ). 如果各位有興趣, 可以 add 我.

facebook: [email protected] (Eva)
(請註明邊位, 我會確認的. 嘻嘻~~~~ )

大宅

不如間中攪下PM聚會吖?! Sat/ Sun AM都唔得呀!

原帖由 孔太1121 於 10-10-11 12:10 發表
昨天我地都玩得好開心, 後來我地三家人去草地踢球和打鞦韆, 跟住我和SAMUEL一家和另外佢地親戚一齊上大棠吃LUNCH, 真開心!!

既然大家玩得咁開心, 可以每1-2星期日早上一聚, 除左可以一齊玩仲可以在學校學到的知識 ...

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

~ ok 無所謂有時間就可以JOINT埋一齊

~ 溫馨提示: 15/10 (fri) 天氣轉涼, 小心各位王子/公主身體, 避免受涼 ~

~ Eva 我add 左你

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

原帖由 孔太1121 於 10-10-13 19:49 發表
有見上星期10月10日大家玩得咁高興, 有冇興趣今個星期日又聚一聚?暫定約早上, 但有家長(KAT)要求下午活動, 請大家分享喜歡上午OR下午活動呢?

日期: 2010年10月17日(星期日)
時間: 早上: 10:30- 12:00
地點: 錦田鄉 ...

上午的陽光冇咁熾熱,如果上午我都參加,一大一小

大宅

原帖由 孔太1121 於 10-10-13 19:49 發表
有見上星期10月10日大家玩得咁高興, 有冇興趣今個星期日又聚一聚?暫定約早上, 但有家長(KAT)要求下午活動, 請大家分享喜歡上午OR下午活動呢?
地點: 錦田鄉 ...

~ Sorry, 這個星期日 ( 17/10) 不在港, 下次再JOINT...

大宅

地點: 錦田鄉村俱樂部 (大草地)
事宜: 大草地跑步, 參觀及餵飼小白兔和羊咩咩, 暢遊時間(包括同小朋友一齊溫習校內的課本)

玩完可以一齊吃lunch

報名人數:
1. 孔太 (紫鈞) 上幼三 2A1B
2. mimmy284 (藹琳) 上幼二 2A2B

大宅

好媽媽勳章

地點: 錦田鄉村俱樂部 (大草地)
事宜: 大草地跑步, 參觀及餵飼小白兔和羊咩咩, 暢遊時間(包括同小朋友一齊溫習校內的課本)

玩完可以一齊吃lunch

報名人數:
1. 孔太 (紫鈞) 上幼三 2A1B
2. mimmy284 (藹琳) 上幼二 2A2B
3. raymondeva (曉晴) 下幼三 1A1B

大宅

- 好似近日學了新歌歌名 ~ 喊 喊 喊 歌詞: 喊喊喊 擦乾眼淚........

- 亞囡晚晚常問係咪聽朝吾駛返學, 如答吾駛佢就會發達啦.....

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

孔太,

我琴日搵唔到妳呀, 妳pm比我個tel no.小咗一個number

原帖由 孔太1121 於 10-10-18 11:23 發表
新歌(哭和笑):
我會哭, 又會笑, 開心時會哈哈笑.
不開心時眼淚掉, 擦乾眼淚又會笑.

紫鈞早兩天都有自己背誦.

昨天有6個家庭參加肖珍同學仔聚會, 真開心.

玩意: 介紹自己, 傳波波, LONDON BRIDGE IS FALLING DOW ...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 孔太1121 於 10-10-18 11:23 發表
新歌(哭和笑):
我會哭, 又會笑, 開心時會哈哈笑.
不開心時眼淚掉, 擦乾眼淚又會笑.

紫鈞早兩天都有自己背誦.

昨天有6個家庭參加肖珍同學仔聚會, 真開心.

玩意: 介紹自己, 傳波波, LONDON BRIDGE IS FALLING DOW ...

太客氣嘞! 曉晴都玩得好開心, 多謝你搞的活動!!
曉晴玩咗成日都玩得好倦, 你哋走咗後, 佢沖完涼, 頭都未乾晒就達咗落床瞓都成隻豬咁. 呵呵呵~~~~

下次有空, 再來玩啦!

大宅

原帖由 BB811 於 10-10-19 02:20 發表
孔太,

我琴日搵唔到妳呀, 妳pm比我個tel no.小咗一個number

你e+有味(tel no.), 下次再出來, 到時會好開心

首頁

尾頁

跳至