想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

黃娣妹 發表於 15-12-31 10:15
姨媽強勢到訪!
又失敗了。
不要灰心!再接再厉!!

別墅

今日day13, 照陰超已經排咗卵。
平日day14-15排的。
Cycle果然係亂咗。

又miss 一個cycle.... Sigh...
真係好似連個天都唔想我有咁㗎...

大宅

too bad to hear that.
i will try IVF this month. thou i think the chance is low, just try my best and won't regret when i am old.

子爵府

引用:今日day13, 照陰超已經排咗卵。平日day14-1

原帖由 黃娣妹 於 16-01-12 發表
今日day13, 照陰超已經排咗卵。
平日day14-15排的。
Cycle果然係亂咗。
你冇用排卵紙測住排卵咩?

別墅

唔想成日check 住,另人好緊張。
之前一年成日check, 覺得自己似隻配種豬。
C6又話會努力,2-3日交一次功課,咁就唔怕miss啦。
但講就無敵,哩個cycle淨係交咗一次功課。
最有可能嗰幾日,本應努力交足功課啦,佢又話冇mood喎。
食屎啦! 多多藉口!
唔交功課又點會有成績?
佢份功課我冇得幫佢做嘅。
唔通搵人請槍?
而家都做晒補充練習㗎啦。(IUI)
但補充練習也不能取代平日做功課㗎?

真係激鬼死!!

別墅

畀面勳章

你地有好消息未呀 我地都高齡啦 加油

大宅

請問各位78年既JM , 你地既週期有冇試過連續兩個月都只得20日呀?上網睇話呢個係卵巢開始退化, 好驚呀 , 我將會做ivf 呀!

大宅

原來有咁多同我同年既JM一齊努力中!我地加油呀!

男爵府

我仔3歲2個月,我試左半年想有第2個都未成功

大宅

上年才開始努力呀, 鬼叫我咁遲先遇到我c6咩

雖然m準cycle都正常, 不過試咗10個cycle都未有聲氣, 今年開始量體溫, 上個cycle開始玩埋紅d, 嚟緊23/6dd, 睇怕都係冇行居多.

子爵府

好媽媽勳章

M不準,第九天開始行房,希望中。
hello hello

珍珠宮

happyforever15 發表於 15-1-12 22:51
我試左一排,但最後發覺係C6問題,佢包皮太緊,所以最近割左包皮,而家等recover中,我估最快都要三月先可 ...

我大樓主2年,第1胎36,第2胎38,第3胎39,有心嘅一啲都唔遲架加油

Ogechi    發表於 16-6-21 10:51

男爵府

黃娣妹 發表於 16-1-12 16:30
唔想成日check 住,另人好緊張。
之前一年成日check, 覺得自己似隻配種豬。
C6又話會努力,2-3日交一次 ...

我c6都係咁,又話好想要第2個,今個cycle最重要嗰幾日响我tum完大仔訓後都訓著左

得深粗嗰日do左一次,我諗都兇多吉少

複式洋房

回覆:有無1978年的JM,努力bingo中,大家一齊share下呀!

大家好呀!我都係78年,結左婚6年,到而家仍然未有bb, 好心急,明白時間係唔等人……本身荷爾蒙失調,經期唔準……好灰心!大家一齊傾下,互相鼓勵下,加油!

大宅

nsoh603 發表於 16-6-29 23:36
大家好呀!我都係78年,結左婚6年,到而家仍然未有bb, 好心急,明白時間係唔等人……本身荷爾蒙失調,經期 ...
我結咗婚兩年, 6299又得我c6一個仔, 雖然佢哋冇講, 但都feel到大家都好心急~
唔好灰心, keep好個身子最重要, 我會keep住每日做運動, 血液循環好啲都有幫助

你有冇量體溫&用紅d嚟check幾時排? 初初我都驚check住會令自己緊張, 不過耐咗就變成習慣, 只要c6合作配合到, 機會會大一點點

大宅

manshan1118 發表於 16-6-20 09:07
請問各位78年既JM , 你地既週期有冇試過連續兩個月都只得20日呀?上網睇話呢個係卵巢開始退化, 好驚呀:scar ...
係咪兩次經間相距20日呀?乜密左d即係退化?真的嗎?

大宅

大家好呀, 我79年頭, 試咗2年都未有第2胎呀~

別墅

我都係78, 努力中

複式洋房

引用:Quote:nsoh603 發表於 16-6-29 23:36 大家

原帖由 miumiu1013 於 16-06-30 發表
我結咗婚兩年, 6299又得我c6一個仔, 雖然佢哋冇講, 但都feel到大家都好心急~
唔好灰心, keep好個 ...
基本上,我應係排卵有問題既……紅d試過,從冇見過2條線……

複式洋房

引用:我2014年7月排,要排到2017年10月25日呀!3

原帖由 脹卜卜 於 15-04-20 發表
我2014年7月排,要排到2017年10月25日呀!3年多呀,到時已經39歲啦

...
me too ar!同你同1日見醫生,我排威爾斯,你呢?

首頁

尾頁

跳至