自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:有人話我知唔好食咁多芽菜, 點解呢

侯爵府

我仲成日食

珍珠宮

引用:Quote:fungwongphie+發表於+14-1-17+11:38+

原帖由 mugtaitai 於 14-01-17 發表
係,我媽已經做緊。我諗我地離要自己種米種菜養豬嘅日子都唔遠了
有甘多地方可以搞咩

公爵府

引用:如題

原帖由 daddy12345 於 14-01-17 發表
如題

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

想自己發芽菜的JM留意,淘寶有發芽菜機賣,好似電飯煲咁大咋。

公爵府

him-bb 發表於 14-1-17 19:14
有甘多地方可以搞咩
學陶淵明咁歸園田居 :)

公爵府

mugtaitai 發表於 14-1-17 14:22
我都係呢個理論,中毒都中得勻循d,可能以毒攻毒,A毒會剋制B毒,B毒又可解C毒 ...
大家一齊學神農氏嘗百草

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:daddy12345+發表於+14-1-17+11:29+如

原帖由 mugtaitai 於 14-01-17 發表
聽聞而家嘅芽菜落激素去浸發,所以長得比以前嘅肥大同快。不過又問下,而家乜嘢食物係真正安全?唔好偏食, ...
又學多樣野

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我媽話芽菜係陰菜, 夜晚唔好煮, 所以我娘家好少食

珍珠宮

回覆:有人話我知唔好食咁多芽菜, 點解呢?

因為用激素種的

瑪瑙宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:1)+寒涼2)+而家發o既芽菜,+好多都係加o左生

原帖由 oxford0158 於 14-01-17 發表
1) 寒涼

2) 而家發o既芽菜, 好多都係加o左生長激素,會催化芽菜生長和瑩光增白劑令芽菜雪白. ...

男爵府

daddy12345 發表於 14-1-17 14:02
真喺

我已經介咗食牛, 雞都少食, 即喺得番豬, 唔通餐餐都豬咩
我都係轉食素約有2年,而家要食肉都只食魚,豬,不過豬都係架,好似話餵d抗生素俾佢地食,等佢地生得快d肥d...

珍珠宮

畀面勳章

我之前聽過豆腐都唔好成日食,話會塞血管,又係唔係真架

子爵府

真係好多癌症產生

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

咩都唔食得

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

首頁

尾頁

跳至