婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

happywingyin 發表於 14-6-5 00:54
呢啲先叻仔我家叔仔同弟婦就係咁厚面皮既人
又係6299出錢幫佢地搞結婚
人情果啲就佢兩公婆吞埋
我成日都唔明點解啲人可以做到咁,無錢咪唔好結婚囉,無錢咪唔好去旅行囉,咩都靠屋企人唔覺得自己無用架咩,我出左黎做野之後,都未問屋企人拎過一分一毫(覺得太丟臉了),又唔係讀緊書,咩都靠呀爸呀媽,佢地唔覺得樣衰架咩,如果我係嫁個咁既人,我自己都覺得羞家,嫁個無用鬼,裙腳仔

大宅

Pegkicc 發表於 14-6-5 06:36
我成日都唔明點解啲人可以做到咁,無錢咪唔好結婚囉,無錢咪唔好去旅行囉,咩都靠屋企人唔覺得自己無用架咩 ...
佢兩公婆過到自己果關其他人點睇唔起,佢地都自得其樂
又唔駛俾家用 水電煤伙食費 都係6299
坐月湊仔買保品 都係99出錢出力
屋企隻狗又係 6299 執屎執尿
咁厚面皮 自問真係做唔出

初初都睇唔過眼
到依家真係有啲覺得佢地利害

6299又唔會係佢地面前投訴
淨係識同我地講
我依家都忍唔住口 叫6299有咩要求
自己同個細仔講

別墅

引用:我99都投訴我玩電話同睇電視,點知我媽嘅反

原帖由 做個靚太 於 14-06-01 發表
我99都投訴我玩電話同睇電視,點知我媽嘅反應係......
玩電話:係咩?!你地玩咩呀?教我啦!
睇電話:哦.. ...
嘩!好正呀

大宅

引用:我會大聲答我媽:+咁又點??!+唔得架咩?!!+(

原帖由 wingwing2009 於 14-05-31 發表
我會大聲答我媽: 咁又點??! 唔得架咩?!! (痴痴地)

別墅

happywingyin 發表於 14-6-5 09:14
佢兩公婆過到自己果關其他人點睇唔起,佢地都自得其樂
又唔駛俾家用 水電煤伙食費 都係6299
坐月湊仔買保品 ...
你6299都話會係你面前話佢地,我6299唔會,只會將想要求佢地做既野,要求我地做,佢地唔比家用,就要我地比多啲,佢地唔做家務就要我地做,我地做唔到/做唔好99既要求就係咁話我地,不斷重複再重複,好似要全世界都知道我地做唔到佢既要求咁,但係佢大仔2公婆咩都唔洗做我99都覺得無問題,我真係好唔明,2個都係佢個仔,待遇咁唔同,偏心到出哂面

大宅

Pegkicc 發表於 14-6-6 07:45
你6299都話會係你面前話佢地,我6299唔會,只會將想要求佢地做既野,要求我地做,佢地唔比家用,就要我地比 ...
我6299包庇到佢地咩咁係唔會係我地面前話佢地

偏心 佢地係做到出晒面
我真係好睇唔過眼
我同C6都有頭家
我唔明有咩事要出錢 都係我地既事 咩都我地俾
擺到成間屋好似個迷你倉咁
又想擺埋入我地租果個迷你倉
痴線

大宅

回覆 Pegkicc 的帖子

做人做到甘辛苦為乜,返工又要忍,返屋企又要忍。你99都够膽死,係甘揾你地笨,你同你老公攞多D家用,等佢知道開支好大。分分鐘你老公揾d 錢,你99攞埋俾你大伯两公婆使。世界上最蠢就係同你大伯甘ge 人一齊供樓啦!第時分樓要揾你地着數咯!你99都痴根
做全職媽媽真係唔簡單吖!

男爵府

除左99,你大伯都好難頂。唔明你點同佢一齊住?人都癲!

大宅

回覆:99係我面前同我媽投訴我睇電視,勁無奈

唉,啲奶奶真係好煩!坐月時同我開火話我坐入房似同屋住唔當佢地係家人喎!真係咩都有得佢地講!好老實,sofa係兩坐位,一屋六個人呀!我出黎睇新聞台,為地餐餐轉台,唔通同為地爭咩?自己屈喺房自閉陣唔岩

男爵府

點解要同大伯住?自己可唔可以搬出去?仲奇怪過同6299住。
做人,5好難为自己

珍珠宮

引用:事情是這樣的我正在坐月中,平時我幫bb沖完

原帖由 Pegkicc 於 14-05-31 發表
事情是這樣的
我正在坐月中,平時我幫bb沖完涼,洗哂bb衫就入返房(我同大伯一齊我住,所以多數係房)我99 ...
以前d人覺得坐月唔好睇電視睇書,傷眼傷神

男爵府

引用:Quote:原帖由 Pegkicc 於 14-05-31 發表本

原帖由 kalonice 於 14-06-01 發表
其實佢唔like妳既, 做咩都有得挑剔. 點解唔搬呢? 始終兩家人 (妳大伯 & 你地) 住埋一齊都唔係幾方便. :quie ...
我係大伯老婆,我仲同 C6 —家四口 + 99 —齊住 400 呎啦,算吾算三家人?

男爵府

回覆:Miss_Yellow 的帖子

係 C6 細佬一家四口 + 99

伯爵府

抱歉講句,你老公好癈,迫宮啦!

咁不無理公平條件下,迫你老公二選一啦,要老母就無老婆仔女,反正6299都當大伯2公婆係寶,你地不受寵既細仔夫妻走左,6299都無損失呀!

仲有個寶貝大仔夫妻陪伴6299終老。佢地一定非常開心。

別墅

回覆:Pegkicc 的帖子

坐月唔睇電視唔通做工人咩。。哈

大宅

回覆:Pegkicc 的帖子

咁攪野同大伯住

首頁

尾頁

跳至