想生BB

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

回覆 sammi211 的帖子

甘就叨叨啦 星期六我地覆診後 返黎再share

別墅

引用:回覆 sammi211 的帖子甘就叨叨啦 星期六

原帖由 Sukij 於 14-06-12 發表
回覆 sammi211 的帖子

甘就叨叨啦 星期六我地覆診後 返黎再share
好呀,希望一切順利呀。

複式洋房

回覆 KKM2013 的帖子

KKM你幾時回台灣?

大宅

引用:回覆 KKM2013 的帖子KKM你幾時回台灣

原帖由 Bloom789 於 14-06-12 發表
回覆 KKM2013 的帖子

KKM你幾時回台灣?
我19/6去……但已send左email3日了,翁仍未覆我, 打電話去,姑娘又話要問ec confirm幾時回診,但始終都無覆我,好擔心

大宅

sammi211 發表於 14-6-12 20:33
好呀,希望一切順利呀。
hi 你今日覆診成點?我今日照左只有6粒長緊 仲未熟 仲要打多3日 星期2要照

大宅

回覆:今日Ivf開針啦

好想知ivf針是否会影响情緒,開左針幾日,呢2晚都忍唔住喊左,其實朝早諗返都無大事,只是老公又開始曳曳唔太配合,同埋一d開ivf時已預計到既問題,如假期、机票、資金周轉等……不過好擔心呢d情绪波動会影响d卵唔靚

別墅

引用:Quote:sammi211 發表於 14-6-12 20:33 好呀

原帖由 Sukij 於 14-06-14 發表
hi 你今日覆診成點?我今日照左只有6粒長緊 仲未熟 仲要打多3日 星期2要照 ...
Hihi, 我今日返去照醫生話有7粒卵子已成熟,明晚返去打排卵針,安排17号抽卵,好緊張呀。

別墅

引用:好想知ivf針是否会影响情緒,開左針幾日,

原帖由 KKM2013 於 14-06-14 發表
好想知ivf針是否会影响情緒,開左針幾日,呢2晚都忍唔住喊左,其實朝早諗返都無大事,只是老公又開始曳曳唔 ...
其實我頭幾日打針都有試過,有一日情緒好差差都係爆咸,總之係好小事你都會將成件事好似放大咗咁,但呢幾日又好似冇咩情緒問題,其實開始呢個療程仲有好多艱難的關要過,唔好要自己諗太多放鬆心情去面對,加油呀。

大宅

引用:Quote:原帖由 KKM2013 於 14-06-14 發表好

原帖由 sammi211 於 14-06-15 發表
其實我頭幾日打針都有試過,有一日情緒好差差都係爆咸,總之係好小事你都會將成件事好似放大咗咁,但呢幾日 ...
其實我都唔想諗太多,不過c6天生不羈,在ivf路上,很多嘢如訂机票、酒店等都要親力親為……不過之前做iui打排卵針時我都未試過喊,今次打完支長效,照計吉少幾針開心左,但第二晚已開始黎料,所以覺得好奇怪

別墅

引用:Quote:原帖由 sammi211 於 14-06-15 發表其

原帖由 KKM2013 於 14-06-15 發表
其實我都唔想諗太多,不過c6天生不羈,在ivf路上,很多嘢如訂机票、酒店等都要親力親為……不過之前做iui打 ...
其實都明你感受,可能係因為呢件事係2個人嘅事,而你又覺得c6唔夠關心你所有嘢都要自己安排所以有壓力唔開心,有唔開心就上嚟呢度傾下啦我會十卜你架,你幾時要去台灣呀?順便去玩下開心下。

大宅

引用:Quote:原帖由 KKM2013 於 14-06-15 發表其

其實都明你感受,可能係因為呢件事係2個人嘅事,而你又覺得c6唔夠關心你所有嘢都要自己安排所以有壓力唔開 ...
sammi,很多謝你既開解,你說得對,之前我總覺得我用成副身家去做ivf又要擔心中oshh, c6卻當小事一宗,隨然上網睇新聞也不肯主動去了解下,又不肯休息多d養精蓄銳,的確令我好忟……過兩天我就去台湾了,或許我該把ivf當作去旅行的一部分會輕鬆點……

大宅

引用:Quote:原帖由 KKM2013 於 14-06-15 發表其

其實都明你感受,可能係因為呢件事係2個人嘅事,而你又覺得c6唔夠關心你所有嘢都要自己安排所以有壓力唔開 ...
sammi,很多謝你既開解,你說得對,之前我總覺得我用成副身家去做ivf又要擔心中oshh, c6卻當小事一宗,隨然上網睇新聞也不肯主動去了解下,又不肯休息多d養精蓄銳,的確令我好忟……過兩天我就去台湾了,或許我該把ivf當作去旅行的一部分會輕鬆點……

大宅

大宅

別墅

引用:Quote:原帖由 sammi211 於 14-06-15 發表其

sammi,很多謝你既開解,你說得對,之前我總覺得我用成副身家去做ivf又要擔心中oshh, c6卻當小事一宗,隨然 ...
你的擔憂我曾經都有,但係呢個療程最大滴人就係壓力,放開所有壓力將件事交比天決定,遲些可能你會收到張好滿意嘅成積表架。

大宅

引用:Quote:原帖由 KKM2013 於 14-06-15 發表sam

你的擔憂我曾經都有,但係呢個療程最大滴人就係壓力,放開所有壓力將件事交比天決定,遲些可能你會收到張好 ...
承你貴言,係呢,你早開針過我,知道幾時準備抽卵未?会否放埋胎呢?

別墅

引用:Quote:原帖由 sammi211 於 14-06-15 發表你

承你貴言,係呢,你早開針過我,知道幾時準備抽卵未?会否放埋胎呢?
17号就抽卵啦,都有d緊張,放胎姑娘就話抽完蛋後3天會放,大約星期五放。

大宅

引用:Quote:原帖由+sammi211+於+14-06-15+發表其

sammi,很多謝你既開解,你說得對,之前我總覺得我用成副身家去做ivf又要擔心中oshh, c6卻當小事一宗,隨然 ...
我由lUl及快開始ivf
C6都似唔關佢事
有時佢心情唔好佢會話唔知點配合我
莫講要佢體諒我身心的痛苦
有時好想放棄
但又好想有

大宅

引用:Quote:原帖由 KKM2013 於 14-06-15 發表承

17号就抽卵啦,都有d緊張,放胎姑娘就話抽完蛋後3天會放,大約星期五放。

...
放鬆d, 祝您今次大豐收,10個月後開開心心做媽咪

別墅

引用:Quote:原帖由 sammi211 於 14-06-15 發表17

放鬆d, 祝您今次大豐收,10個月後開開心心做媽咪
Yeah...10個月後一齊做媽咪

首頁
12345...10

尾頁

跳至