自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆:ungoobee 的帖子

意大利

公爵府

2018復活節勳章

回覆:設訴NOVA 意大利雪糕機找同樣個案

我覺得係染色,我試過整藍莓同士多啤梨,整完未食先洗,但都染咗色,我無理繼續用

伯爵府

引用:可能是正常的吧,我還沒知道有染色這回事.還

原帖由 zoo8826 於 14-08-12 發表
可能是正常的吧,我還沒知道有染色這回事.還請教現在可以用什麼洗掉的嗎
如果d色已經食左入膠度,應該洗唔到了。

洋房

謝各位回覆

公爵府

2018復活節勳章

其實樓主你整過咩生果?同埋有啲生果會染色係好正常,例如藍莓,甘筍,芒果,車厘子等,其實染咗色除咗無咁好睇外,有啲咩問題?

除咗呢個雪糕機,我仲有個philip蒸煮攪拌機阿囝細個時整嘢比佢食,整完甘筍即洗都食咗啲色喺白色啲膠位,唔通我又打去叫佢換個新?

翡翠宮

牛年勳章

果酸溶膠

男爵府

ungoobee 發表於 14-8-12 21:02
人地講“意大利雪糕”係指 gelato 喎

我覺得似洗唔乾淨染左色。白色膠砧板都會咁的。
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Gelatohttp://culinaryarts.about.com/od/glossary/g/Gelato.htm
咁呢部機做出來的「雪糕」同gelato有乜關系?

男爵府

ungoobee 發表於 14-8-12 21:04
如果係因為洗唔乾淨染左色,正常都唔換畀你啦,洗唔洗特登開個 a/c 唱人啊

...
知你高分account舊,唔洗特意提嘅,每個人都有新account嘅時候

男爵府

引用:Quote:原帖由 zoo8826 於 14-08-11 發表設

原帖由 ungoobee 於 14-08-12 發表
如果係因為洗唔乾淨染左色,正常都唔換畀你啦,洗唔洗特登開個 a/c 唱人啊

...
咪係 ……跟本就係自己洗唔干淨唔通奶樽用水就咁沖唔擦就有奶(即)咩

首頁

尾頁

跳至