美容扮靚

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

引用:我都想試下整hard+gel,有介紹買邊隻同邊到

原帖由 Chole_mami 於 14-08-29 發表
我都想試下整hard gel,有介紹買邊隻同邊到買嗎???
Hard gel唔洗延長做法唔難
base->clear->colour->(clear optional)->top
注意返唔係隻隻soak off colour都可以做hard gel,有d會裂,例如opi,但可以做hard gel 底加soak off面就冇問題
Clear可以試下ibd,唔太稀,唔驚流到周圍都係

大宅

引用:Quote:原帖由+candyjjlin+於+14-08-28+發表

原帖由 加利~ 於 14-08-28 發表
莎莎買吾到soak off gel base ,所以去左美甲店買,佢介紹左隻比我
Well, 我google一下你枝base,聲稱美國牌子,但係又搵唔到d咩官網,就算係真美國都係小眾牌子(not like ibd,ezflow個d),不過我知大陸批發會印made in usa,所以我個人會建議買番d大品牌。同化妝品一樣道理,我要平嘅去淘寶,要貴嘅買大牌子~~

別墅

引用:Quote:原帖由 加利~ 於 14-08-28 發表莎莎

原帖由 candyjjlin 於 14-08-29 發表
Well, 我google一下你枝base,聲稱美國牌子,但係又搵唔到d咩官網,就算係真美國都係小眾牌子(not like ibd ...
淘寶都好煩,因為寄唔到香港

大宅

引用:Quote:原帖由+candyjjlin+於+14-08-29+發表

原帖由 circlebb716 於 14-08-29 發表
淘寶都好煩,因為寄唔到香港
都唔係唔寄,但唔可以直送囉,用集運啦!淘寶買閃粉飾物個d一流,啱啱先買左幾十粒閃粉,$1.2@炸!

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

candyjjlin 發表於 14-8-29 09:17
如果你想soak off面,hard gel 底
Hard gel base->延長->color->soak off top
咁卸時可以包住卸
Hard gel base + soft gel top都可以卸?

大宅

引用:Quote:candyjjlin+發表於+14-8-29+09:17+如

原帖由 gelmask 於 14-08-29 發表
Hard gel base + soft gel top都可以卸?
淨係卸到soak-off個層,個hard gel底冇pop起的話可以唔磨走佢、留佢係度,新生嘅指甲用hard gel補番,記住要修番靚個型

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

可否pm我可以卸的gel,無論base或colour?另外想知閃粉喺邊間淘。閃粉是否閘在base同top中間?謝謝!

大宅

引用:可否pm我可以卸的gel,無論base或colour?另

原帖由 gelmask 於 14-08-29 發表
可否pm我可以卸的gel,無論base或colour?另外想知閃粉喺邊間淘。閃粉是否閘在base同top中間?謝謝! ...
其實e加好多soak off gel,大部分日本牌子都係,acegel、pregel、presto、vetro,楽天亦有好多大陸製平價gel,opi、ibd,淘寶甲油gel(kasi)好多好多,睇下你想要咩價位我再pm你係邊買。
閃粉係base同top中間,我pm左你啦!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 ying523 於 14-08-29 發表Soa

大宅

引用:Quote:原帖由+candyjjlin+於+14-08-29+發表

原帖由 ying523 於 14-08-29 發表
我之前買果陣個員工話如果hard gel base 加soak off top會好易裂嘅?係咪呃我架?請問你用緊邊隻b ...
應該係soak off colour on top 加 hard gel top易裂!我次次都係clear延長->S colour->S top完全冇問題!

禁止訪問

大宅

引用:Quote:candyjjlin+發表於+14-8-29+11:38+應

原帖由 ying523 於 14-08-29 發表
可否推介下啲唔傷甲嘅hard gel base呀?
暫時未有推介

男爵府

回覆:candyjjlin 的帖子

請問㸃解我D指甲每次做完gel甲,拆甲後都會都好軟身,狂斷到入肉。情況好以浸過水既紙巾咁,斯開。塗指甲油都你咁,真好鍾意gel甲,但又怕D指甲爛哂。thx

aac11223  miss話如果浸水或沖完   發表於 14-9-1 16:04

大宅

引用:請問㸃解我D指甲每次做完gel甲,拆甲後都會

原帖由 Lkyfanny 於 14-08-29 發表
請問㸃解我D指甲每次做完gel甲,拆甲後都會都好軟身,狂斷到入肉。情況好以浸過水既紙巾咁,斯開。塗指甲油 ...
因為指甲磨薄咗囉

大宅

回覆:有問必答--gel甲區

樓主有冇試過韓國modi呢?你點睇呢個牌子呢?

剛剛托朋友買咗十支color,買埋base & top,試咗三隻色都覺得好唔錯,而且做出嚟都比我喺出面做soak off gel硬,唯獨美中不足係覺得top唔夠出面做令身,可能同我用普通酒精潔甲有關

大宅

引用:請問㸃解我D指甲每次做完gel甲,拆甲後都會

原帖由 Lkyfanny 於 14-08-29 發表
請問㸃解我D指甲每次做完gel甲,拆甲後都會都好軟身,狂斷到入肉。情況好以浸過水既紙巾咁,斯開。塗指甲油 ...
你用咩拆甲同磨甲?

大宅

引用:樓主有冇試過韓國modi呢?你點睇呢個牌子呢

原帖由 嘥米飯 於 14-08-29 發表
樓主有冇試過韓國modi呢?你點睇呢個牌子呢?

剛剛托朋友買咗十支color,買埋base & top,試咗三隻色都覺 ...
冇用過
我個人比較喜歡用罐裝,同埋我聽我喺日本做美甲師嘅朋友講,始終係業內甲油膠算係比較低檔/DIY用,所以我自己比較少用到
不過上網search過下都ok,至少韓國真係有e個牌子,如果想知成份上好唔好,可以聞下味道強唔強烈,好嘅gel係冇咩味道,差嘅係好臭
冇用潔甲水用酒精係冇咁令㗎!

大宅

回覆:candyjjlin 的帖子

其實我都想買罐裝,因為可以溝色,但係市面上好難買到罐裝

大宅

引用:其實我都想買罐裝,因為可以溝色,但係市面

原帖由 嘥米飯 於 14-08-29 發表
其實我都想買罐裝,因為可以溝色,但係市面上好難買到罐裝
好多加架!我最愛嘅ace,其他日牌vetro,presto,pregel,cheap cheap地大6 osr,楽天平價gloccy等...

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

candyjjlin 發表於 14-8-29 11:18
淨係卸到soak-off個層,個hard gel底冇pop起的話可以唔磨走佢、留佢係度,新生嘅指甲用hard gel補番,記住 ...
唔該晒

首頁
12345...12

尾頁

跳至