網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由 misszoie 於 14-09-26 發表你

原帖由 mankiki041005 於 14-09-26 發表
咁方便過淘寶好多wor,仲可以支付寶比錢,咁支付寶洗唔洗咩認證左先架?我之前試過用台灣點點印整相鋪係咁叫 ...
我用信用卡,支付寶我唔識喎。。。。
不過信用卡好方便,我第一次買時有一間野冇貨個status轉左returned,嚇到我唔知點算,原來佢會自動取消,再自動直接退款到我信用卡戶口,唔使我搞咁多野,我仲賺左匯率

複式洋房

回覆:冇得淘,轉攻gmarket,嘻嘻^^

但小心,韓國朋友話gmarket好多假嘢

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 mankiki041005 於 14-09-26

原帖由 misszoie 於 14-09-26 發表
我用信用卡,支付寶我唔識喎。。。。
不過信用卡好方便,我第一次買時有一間野冇貨個status轉左returned, ...
唔該哂,咁即其實開個acc 禁禁禁就得,唔洗好複雜,等我試下先,thx

大宅

引用:但小心,韓國朋友話gmarket好多假嘢

原帖由 aab37829 於 14-09-26 發表
都唔夠淘多既,哈哈

別墅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 aab37829 的帖子

我都覺,重要成日睇韓文睇到眼花花

大宅

BK Milk勳章

回覆:misszoie 的帖子

可以比link我

大宅

BK Milk勳章

我仔超愛Thomas,可否比link

公爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

回覆 aab37829 的帖子

我淘寶之前都買咗成年gmarket... 我覺得踩雷嘅機會同淘寶差唔多...

Gmarket好多賣家都唔願意寄外國, 而且評分制無淘寶咁好, 買家比D comments又睇唔明, 比較難知道賣家嘅"真實評價"
不過如果係諗住買韓國製護膚品化妝品我就一定會係GMarket買~~~

The moon is reaching for me~

伯爵府

吸引呀豈碼多過選擇呀!我又研究下先

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 mankiki041005 於 14-09-26

原帖由 misszoie 於 14-09-26 發表
你分開好多間買,但唔好俾錢住,將所有咁多間想買既都先放入購物車,最後先一次過俾錢,gmarket就會同你將 ...
解釋得好清楚

我為貓狂

男爵府

回覆:blink_blink 的帖子

Me too gmarket交過幾次學費之後,宜家淨係買韓國嘅護膚品

禁止訪問

複式洋房

參觀了,如果日用百貨,覺得還是淘寶夠了。如買韓國特有的心頭好還可,真是上等人的消費,運費3Kg都要$150元,真的不便宜。

Kuri  運費都係重點考慮   發表於 14-9-28 00:14

公爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

回覆 dickl 的帖子

Me too gmarket交過幾次學費之後,宜家淨係買韓國嘅護膚品

我試過g過一件雪紡恤衫, gmarket賣成2萬幾3萬won(2百幾港紙), 係淘寶見到一模一樣(實物相)賣45蚊人仔... 果次之後我就唔再係gmarket買衫喇...

複式洋房

我第一次g野,但我g左成個幾月都未送黎,事關有其中一間shop無貨, 無貨又無消息,我check gmarket cs ,cs又叫我耐心等發貨 ,等左2個星期都無發貨再追 ,cs先幫我follow...cs 話send左message俾seller ,後來seller先話無貨,話5日有貨下星期發貨。我見都等左咁耐,就再等下,因為無貨個order係幫fd買的,結果又等了一星期,都係無發貨,再check cs, cs話seller未覆,要再等幾日,2日後再check cs, 佢地又話seller話下星期發貨。來來回回成個月,我仲等緊...

AK+BB  Too bad   發表於 14-9-29 23:45
cvpigpig  Cancell la  發表於 14-9-26 16:49

公爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

回覆 akinkisky 的帖子

我第一次g野,但我g左成個幾月都未送黎,事關有其中一間shop無貨, 無貨又無消息,我check gmarket cs ,cs又叫我耐心等發貨 ,等左2個星期都無發貨再追 ,cs先幫我follow...cs 話send左message俾seller ,後來seller先話無貨,話5日有貨下星期發貨。我見都等左咁耐,就再等下,因為無貨個order係幫fd買的,結果又等了一星期,都係無發貨,再check cs, cs話seller未覆,要再等幾日,2日後再check cs, 佢地又話seller話下星期發貨。來來回回成個月,我仲等緊...

G記有啲賣家好衰, 專蝦外國買家, 見你個地址係寄去Gmarket個倉就出古惑

男爵府

畀面勳章

引用:分享下g野,我仔啲底底, made in korea,超

原帖由 misszoie 於 14-09-25 發表
分享下g野,我仔啲底底, made in korea,超令,質地好,我仔超鍾意,w5500三條
可以比呢個link我?thx.

大宅

有研究過,但去到間碼數丶顏色就全韓文搞唔掂

侯爵府

blink_blink 發表於 14-9-26 11:16
回覆 dickl 的帖子
唔排除G既貨來自大陸廠,咁G同淘賣家都是賣緊同一件貨。

大宅

你入到去有得睇原產地係邊度架嘛,有啲宗明made in korea,同埋我多數買best seller,同埋搵多人買,評價高的,暫時未出事

首頁

尾頁

跳至