影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:曲詞俱佳,同大家分享下 https://www.youtu

原帖由 Pr0udfish 於 15-01-04 發表
曲詞俱佳,同大家分享下

https://www.youtube.com/watch?v=AtjatXVsTjk
曲詞唱都好正

民房

我都覺,真係好正,做到好到位

複式洋房

引用:曲詞俱佳,同大家分享下+https://www.youtu

曲詞俱佳,同大家分享下

https://www.youtube.com/watch?v=AtjatXVsTjk
林夕的詞、好正:)

複式洋房

引用:Quote:原帖由+familyking+於+15-01-01+發表

原帖由 Pr0udfish 於 15-01-02 發表
因為你幾年中港積落不少矛盾,來生一劇的衝突題材真的隨手一拈,夠突有餘,今個星期連隨處便溺同霸營地都講 ...
除左An姐、hill少; 姐婆、細妹小演員少女演員、龔慈恩、大妹劉美君、Isabella, 阿叔艾威、曾偉權&靚毛二奶、蕭灑、林利;每個都演得好正👍👏👏👏呢套劇包辦HKTV最佳女主角:張可頤;最佳女配角:龔慈恩;👍👏👏👏👏

子爵府

引用:曲詞俱佳,同大家分享下 https://www.youtu

曲詞俱佳,同大家分享下

好久沒看到好詞,現在的人是塞字,夕爺係吾同D。此劇好值得推介。

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 Pr0udfish 於 15-01-04 發表

原帖由 familyking 於 15-01-07 發表
好久沒看到好詞,現在的人是塞字,夕爺係吾同D。此劇好值得推介。

...
最愛呢兩句:
同在天地找過客的家
同用歲月占命裏的卦

悠悠天地,何處是吾家?崢嶸歲月,禍福吉凶,誰為我擔驚受怕?

夕爺好野

我希望套劇最終的訊息係,女人可以感傷命運的乖舛,但我們不認命,人生由自己掌控,幸福亦由自己創造!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:真係好好睇 +

原帖由 小wingwing 於 14-12-22 發表
真係好好睇

大宅

醒目開學勳章

回覆:原來HKTV套來生不做香港人好正

好好睇~

早幾日才開始睇,今日睇到13集。

劉美君和張可頤做得好好

禁止訪問

男爵府

聽聽下首歌好順耳

大宅

我都有追,現在看到15集,停唔到,晚晚都要停完才睡.
鄧AN姐唔底,HILL少被ISABELLA咁走取走.以前都知道大陸女人追男人很厲害,現在看完到阿HILL和個CHEAP精,我開始唔想C6在國產公司番工.

伯爵府

2018復活節勳章

來到結局篇,劇情走向始終脫不了港式狗血,Isabella跳樓自殺(?),大妹患癌,細妹入牢。。。狗血唔緊要,要睇編劇如何給我們一個合情合理的解說。兩姊妹早期的恩怨情仇,睇預告已估到7788;又Anson是否夾埋蔣太,係整件事幕後大黑手呢?

我反而擔心,套劇最後如何回應“來生不做香港人”這個命題?

大宅

之前全部都好好睇,但果個女人竟然自殺,真係好唔合理……整到我唔想追落去。

大宅

但問心,如果我系Isabella我都自殺。Hill少又冇,錢又冇。萬一比人查到自己特登在部車做了手腳,查查分分自己野官非,分分鐘要坐牢,當時她這樣激動,做傻事不出奇。

子爵府

引用:來到結局篇,劇情走向始終脫不了港式狗血,

原帖由 Pr0udfish 於 15-01-10 發表
來到結局篇,劇情走向始終脫不了港式狗血,Isabella跳樓自殺(?),大妹患癌,細妹入牢。。。狗血唔緊要, ...
呢到開始我都吾多like, 其實簡單收尾讓Anson和Hill少和好,然後 Isabella 走回大陸發展便算吧,不知為何硬又要搞人命,入獄呀一堆大龍鳳。其實之前什麽無頭騎士我都不太喜歡,將成个故事簡單複習化! 希望不要像警界線衰收尾吧!

禁止訪問

複式洋房

我有睇呀, 下個星期就完結啦, 好唔捨得, 呢套真係好睇呀。

男爵府

引用:Quote:原帖由+Pr0udfish+於+15-01-10+發表

原帖由 familyking 於 15-01-11 發表
呢到開始我都吾多like, 其實簡單收尾讓Anson和Hill少和好,然後 Isabella 走回大陸發展便算吧,不知為何硬 ...
係囉,伊莎要死我都唔like, 佢無咗Hill少無遺產都唔駛死價?真係唔明?

男爵府

開始拿戲來做,不合情理。

大宅

有d 爛尾,又坐監又cancer 又中槍
好老套既劇情

首頁

尾頁

跳至