想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我就係想調理好身體,到時做ivf身體好會好d

原帖由 bibilan 於 15-06-02 發表
我就係想調理好身體,到時做ivf身體好會好d,暫時都會跟住距來做,希望可以自然受孕

...
我都預備去ivf,所以去調理左先,我會去台灣做,你呢?香港定台灣呀?

大宅

引用:Quote:原帖由 rodona333 於 15-06-02 發表

原帖由 eggfaika 於 15-06-02 發表
其實我睇佢先開始量體溫,所以我唔知自己食左藥體溫高左定係就黎黎m
之前我量左幾個月,所以我知道自低左D,同唔平均,沈ec都話要睇2至3月至清楚D,你keep住量下先,但我覺得红D至清楚,可能自己訓得嗎好啦,探熱無咁準

大宅

引用:Quote:原帖由+bibilan+於+15-06-01+發表我

原帖由 eggfaika 於 15-06-01 發表
我剩係知道依一個星期好容易熱,同埋我上星期睇果時咁岩果日溫度升左叫我做功課,但我明明上個月尾先黎m點 ...
我都係食咗藥keep住高溫,醫師話高溫係好,我直情排卵時溫度都高呢

大宅

虎到金來勳章

回覆:rodona333 的帖子

香港呀

大宅

引用:香港呀

香港呀
香港方便好多,但香港太貴

台灣平D,我预我可能不只做一次,所以至選擇去台灣

大宅

虎到金來勳章

我都唔知自己可否一次成功,因為自己問題都幾多。尋晚擔心訓唔到,因為見住身邊朋友一個一個咁有

大宅

引用:我都唔知自己可否一次成功,因為自己問題都

我都唔知自己可否一次成功,因為自己問題都幾多。尋晚擔心訓唔到,因為見住身邊朋友一個一個咁有

...
你預幾時做vif?要放鬆D心情呀,仲有好多關要過,想得多都控制唔到,我都不敢同朋友講至上bk,講左又多個人問仲衰,你試左幾耐呀?

大宅

虎到金來勳章

我book咗醫生10月中先第一次見醫生,呢幾個月盡量自己做運動減肥,避咗一年,試咗兩年

大宅

引用:我book咗醫生10月中先第一次見醫生,呢幾個

我book咗醫生10月中先第一次見醫生,呢幾個月盡量自己做運動減肥,避咗一年,試咗兩年

...
香港我都見過一次不育醫生,醫生叫我可iui先,我考慮過自己成功率不高,所以想直接ivf

你10月至睇,放鬆D啦,心情好都好重要,可以BB自然來!

男爵府

回覆:eggfaika 的帖子

佢針灸玩體温玩好耐,所以體温會一直高。

男爵府

我果次辛苦到打電話返去問。捱左2劑已經頂唔住。

男爵府

我睇沈醫師佢都叫我調理下就搵西醫搞。我自己諗住試左natural iui 先.

大宅

引用:我睇沈醫師佢都叫我調理下就搵西醫搞。我自

原帖由 Lavenda-S 於 15-06-02 發表
我睇沈醫師佢都叫我調理下就搵西醫搞。我自己諗住試左natural iui 先.
後生,又問題不太可以先iui,加油呀!

大宅

引用:我果次辛苦到打電話返去問。捱左2劑已經頂

我果次辛苦到打電話返去問。捱左2劑已經頂唔住。
依加我次次都反胃,忍住飲,惨!

男爵府

回覆 rodona333 的帖子

咪就係問題不太都無....

男爵府

我上次叫佢開D無咁反胃既藥粉, 果次有紫河車, 除左超臭 超難聞外飲完無反胃.
下次記得同佢講.

複式洋房

回覆:沈醫師中藥難飲到嘔吐,有咩方法可以堅持

我睇咗兩次沈醫師,d藥又冇想像中咁難飲,係有d酸酸哋咁
佢話我卵子唔靚,冇乜高溫
但係食咗兩星期藥體溫仲低過之前⋯⋯
係咪同我夜瞓晏起身有關呢?

男爵府

我7/5因ivf失敗後第一次睇沈醫師。
第一二次睇佢都係勁快,
但我都堅持個個星期去睇佢,
我初時自己煲藥的,但太花時間,同老爺唔鐘意個氣味,
所以我後期都是付費代煎藥的。
味道同自己煲差好遠,易入口啲啲。
通常我會口含佢俾的山渣餅,之後一口把藥飲完,就快上咬開山渣餅,
咁樣就馬上清左d藥味。

另外,我認為你同佢講多d你既問題啦,
我同佢表示我好擔心,
果次佢同我傾左好耐,仲開左鹿茸同蛤蚧叫我燉。
自從果次之後,佢每次睇我都同我傾幾耐,
仲叫我帶埋老公俾佢睇。
之後我內膜好快由0.4增至1.05.
可惜我排卵有問題,所以無升過溫,而家一心等m來。

我有寫日記,記下每次睇完沈醫師的情況,
有興趣可留言,我send俾你睇。

大宅

虎到金來勳章

回覆:Sharonhoy 的帖子

有興趣

大宅

引用:回覆 rodona333 的帖子我上次叫佢開D無咁反

我上次叫佢開D無咁反胃既藥粉, 果次有紫河車, 除左超臭 超難聞外飲完無反胃.
我會同醫生講,我同老公講,老公話我心理作用,咁我已經知道老公好想我去睇……為左B只有堅持下!

首頁

尾頁

跳至