自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:菲臘牙科 排期好耐,我仔排(全麻隊)排左1

原帖由 conniecheung 於 15-08-02 發表
菲臘牙科 排期好耐,我仔排(全麻隊)排左1年半,由1歲幾等到現在3歲幾都未到佢補牙
睇過3次兒童齒科 ...
第一次補牙全麻 都差不多9000到……… 加埋呢d扭下計五百 真係洗左過萬…………

so far 睇左兩個係兒童齒科 兩個係普通 兒童齒科真係見你吾得就話算 但診金照收…………
普通醫生就叫你去返兒童齒科 講左兒童齒科吾得先搵返普通 醫生都好無奈……

大宅

回覆:jacky1666_hk 的帖子

大角咀富榮有個女牙醫好識氹小朋友,幫左近5歲同近3歲小朋友洗牙,可pm你

大宅

回覆:小朋友睇牙醫…純呻

有好多牙醫見到係小朋友就唔想做㗎

我以前個老闆 見親係小朋友佢就會嫌煩

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:大角咀富榮有個女牙醫好識氹小朋友,幫左近

原帖由 litttle_o 於 15-08-02 發表
大角咀富榮有個女牙醫好識氹小朋友,幫左近5歲同近3歲小朋友洗牙,可pm你

...
好丫 thanks

大宅

引用:邊間呀?

原帖由 little06 於 15-08-01 發表
邊間呀?
邊間都要收錢架啦。去見醫生唔洗收錢

子爵府

回覆 jacky1666_hk 的帖子

收錢係正常啊!你同你個女用左佢時間喎!唔通要醫生氹你個女兩三個鐘先可以收錢?
如果你個女咁唔合作,做GA都好既,佢唔會記得發生咩事嘛!
當然補隻牙就GA好誇張,如果可以希望唔洗。
隻牙係咪乳齒?幾時會換?
有冇試下laughing gas?
牙科G.A唔係真GA,真GA要插喉,牙科唔洗。

子爵府

引用:Quote:原帖由+little06+於+15-08-01+發表邊

原帖由 晉賢囝囝 於 15-08-02 發表
邊間都要收錢架啦。去見醫生唔洗收錢
我係想知邊間個醫生咁冇愛心,係人都知睇醫生要收錢

珍珠宮

引用:回覆 jacky1666_hk 的帖子收錢係正常啊!你

原帖由 Msolivialeung 於 15-08-02 發表

收錢係正常啊!你同你個女用左佢時間喎!唔通要醫生氹你個女兩三個鐘先可以收錢 ...
當年米就係聞氣……試過 如果可以 我當然想吾洗聞氣都補到 大牙 要等到11-12歲先換丫

大宅

回覆:小朋友睇牙醫…純呻

我仔睇過2個兒童齒科醫生,一個在雅蘭,全程冇表情一問一答,而且要阿仔全麻補牙。見了一次只做簡單檢查收了$500。
另一個在金鐘,女牙醫,最先由初級牙醫姐姐檢查/安排照 x ray,之後牙醫先出場再檢查一次。因為助護同初級牙醫都好年青又溫柔(我仔最 like),所以全程冇掙扎,可以冇用麻醉藥下補牙。當然個資深牙醫都解釋得好詳細。補了3隻+洗牙+xray 收二千幾

Our anniversary[br]

珍珠宮

引用:我仔睇過2個兒童齒科醫生,一個在雅蘭,全

原帖由 小bon 於 15-08-02 發表
我仔睇過2個兒童齒科醫生,一個在雅蘭,全程冇表情一問一答,而且要阿仔全麻補牙。見了一次只做簡單檢查收 ...
劉惠心??!

男爵府

引用:阿女有兩隻蛀牙+++睇左好多次+++都補吾到…

原帖由 jacky1666_hk 於 15-08-01 發表
阿女有兩隻蛀牙 睇左好多次 都補吾到…(阿女好驚 又吾肯開口)…今日再試 (呢個已經係第四個牙醫) ...
我都自知個女睇牙會唔合作,但都會好似你咁,間唔中又帶佢去睇,但多數揾d朋友睇過,話好有愛心,好有耐性既,我先敢去睇,同埋有d會唔收$,有d會收$1xx-$200!
$500大貴喇,又咩都無做!
我女雖然最後咩都做唔到,唔合作,但醫生都係咁哄佢,幫佢搽左d野係牙到,話無蛙得咁快

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:回覆+jacky1666_hk+的帖子收錢係正常啊!你

原帖由 Msolivialeung 於 15-08-02 發表

收錢係正常啊!你同你個女用左佢時間喎!唔通要醫生氹你個女兩三個鐘先可以收錢 ...
浪費得佢幾多時間?
係醫生話做唔到都收?

子爵府

引用:大角咀富榮有個女牙醫好識氹小朋友,幫左近

原帖由 litttle_o 於 15-08-02 發表

...
PM please

伯爵府

引用:我仔睇過2個兒童齒科醫生,一個在雅蘭,全

原帖由 小bon 於 15-08-02 發表
我仔睇過2個兒童齒科醫生,一個在雅蘭,全程冇表情一問一答,而且要阿仔全麻補牙。見了一次只做簡單檢查收 ...
我都去過雅蘭一個男嘅兒童齒科度睇,怪怪地,講野完全唔望人,又係一問一答的。

子爵府

回覆 Nok_Nok 的帖子

醫生做唔到係因為小朋友唔合作!而唔係醫生能力不足!
唔係話邊個人浪費醫生時間!係時間的確花費左係呢位病人身上!

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+kianmama+於+15-08-01+發表我

原帖由 jacky1666_hk 於 15-08-01 發表
我去親d醫生都收錢 有d去兩三次 感覺仲有少少 明知你個女要扭 更加吾氹 吾整 等收錢甘
我 ...
同一個醫生,唔得就唔再去,試另一個啦!

你囡同個醫生都唔爭氣攪唔掂,你只需比下次機會你囡,無需比多次機會個醫生!

子爵府

不如試下你洗牙時叫c6帶阿女入去睇,邊睇叫c6旁邊解釋話「媽媽好勇敢」、「其實唔痛,你都可以做到」。細路鐘意學大人,我都係甘勸到阿女。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 小bon 於 15-08-02 發表我仔

原帖由 callmebabe 於 15-08-04 發表
我都去過雅蘭一個男嘅兒童齒科度睇,怪怪地,講野完全唔望人,又係一問一答的。

...
米就係佢囉!!!

禁止訪問

回覆:jacky1666_hk 的帖子

大宅

回覆:callmebabe 的帖子

exactly!睇過一次唔會再去!

Our anniversary[br]

首頁

尾頁

跳至