自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:天上野真係正!任何天氣都可洗厚衫,尋日落雨

原帖由 evergreenj 於 16-03-25 發表
天上野真係正!
任何天氣都可洗厚衫,尋日落雨都洗羽絨
羽絨點洗架?乾完有無拍下?我唔敢焗呀。
我高峰期一日焗三機衫,小朋友衫一機十幾廿件,潮濕天氣恩物。

男爵府

milau 發表於 16-3-25 16:18
我都覺有陣膠味
我都覺有陣味,但唔知係咪膠味

伯爵府

引用:我用開owell,但就好似開左部放濕機咁,整

原帖由 fionakong2008 於 16-03-25 發表
我用開owell,但就好似開左部放濕機咁,整到間屋好濕,所以要同時間開埋另一部抽濕機。所以我都想知天上野 ...
我用過天上野,最後都用番抽濕機!好似你咁話,啲熱力蒸乾啲衫時,個膠套的小孔會有水蒸氣走出,整到天花濕晒!如乾局羽絨、毛公仔就好不直得你再買

侯爵府

引用:Quote:原帖由+fionakong2008+於+16-03-25+

原帖由 hennyyoyo 於 16-03-25 發表
我用過天上野,最後都用番抽濕機!好似你咁話,啲熱力蒸乾啲衫時,個膠套的小孔會有水蒸氣走出,整到天花濕晒!如 ...
原來係咁,咁我唔再心大心細考慮了,謝謝你

伯爵府

引用:Quote:原帖由 evergreenj 於 16-03-25 發表

原帖由 [email protected] 於 16-03-25 發表
羽絨點洗架?乾完有無拍下?我唔敢焗呀。
我高峰期一日焗三機衫,小朋友衫一機十幾廿件,潮濕天氣恩物。

...
羽絨都照擺入洗衣机入袋洗,
跟手擺入去焗3小時,再取出拍鬆,再焗多2小時就ok,每次只放2件

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

引用:我本來諗住買天上x和風機,因為屋企已經有

原帖由 ckfamily 於 16-03-25 發表
我本來諗住買天上x和風機,因為屋企已經有佢個架,只要買部機和個套就可以,去到阿姐教我點用,佢話如果吹 ...
我而家就係咁做,不過我部抽濕機放中間

男爵府

BK Milk勳章

引用:我用開owell,但就好似開左部放濕機咁,整

原帖由 fionakong2008 於 16-03-25 發表
我用開owell,但就好似開左部放濕機咁,整到間屋好濕,所以要同時間開埋另一部抽濕機。所以我都想知天上野 ...
好似放濕機咁好正常,天上野都一樣,但只要同時開住抽氣扇就冇問題。

侯爵府

回覆:請教有JM用過「和風機」或「衣櫃式乾衣機」?

我用和風機,冇膠味喎,覺得超好用,D衫乾左拎出來仲熱辣辣添!抽濕機就放入房抽濕,所以即使濕度100,對我來說完全沒有問題。

水晶宮

畀面勳章

引用:請問有冇JM用過呢種乾衣機?是否食電或好嘈

原帖由 hea 於 16-03-25 發表
請問有冇JM用過呢種乾衣機?是否食電或好嘈?一般乾衣時間要幾耐呢?行過千色店見到有「天x野」同「OWE?L」 ...
我用尚朋堂!乾衫之餘,仲可以當暖風機佣

水晶宮

引用:請問有冇JM用過呢種乾衣機?是否食電或好嘈

原帖由 hea 於 16-03-25 發表
請問有冇JM用過呢種乾衣機?是否食電或好嘈?一般乾衣時間要幾耐呢?行過千色店見到有「天x野」同「OWE?L」 ...
寧願買部抽濕機,掛晒啲衫入房,關埋門抽,順便抽埋間房啦,用得抽濕機即係潮濕天氣啦,間屋都好應該順便抽吓濕

別墅

回覆:葉杏霜mama 的帖子

億世通=億世家? 圓筒款嗎。我用梗感覺唔夠熱同乾好慢。想知係咪部野出問題

子爵府

回覆:fuhk 的帖子

你好,請問可暖被及乾衣機是什麼品牌,在那可購入呢?謝謝

原來分享都有難度

首頁

尾頁

跳至