親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

尋日行弦大行到攰,搵左間cafe hea下,食左個好正既芝士梳乎里即叫即焗,好似棉花糖咁soft!
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

子爵府

晚飯前實在覺得腳都軟,見到街頭有按摩,膽粗粗試下!18000won 30分鐘,唔算平,但哥仔手勢一流,雖然只按腳但佢叫你訓上床等你休息。佢地係先收錢再按摩,所以無話小費呢樣野
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

子爵府

jayk_1030 發表於 16-7-2 22:33
你都係埃航首爾返?

yes ar, 最後你無delay, 又book 左酒店,有無得賠

子爵府

chung_ma 發表於 16-7-3 22:07
yes ar, 最後你無delay, 又book 左酒店,有無得賠

尋日下午聯絡左hotels.com,俄左一輪又話酒店方面唔肯,於是今早我地同前台解釋一次,又話同management 傾

好在下午都得到雙方協議取消訂房及可退款,否則我實同埃航嘈過

子爵府

回覆樓主:

尋日天氣不錯,下午仲放晴
去左新場common ground ,係貨櫃砌成既商場,去到時大約12點半,但估唔到人咁少
地方唔算大,鋪頭都係10幾20多既年輕人時裝為主,我同c6就唔多岩喇 幾乎半個鐘就閃左

下午又去左東大門行下,6點又搭地鐵去「馬場」站食韓牛,呢度好似街市咁,買完就帶你去一間店內燒呢一份大約$350左右,有三個部位。開爐費,白飯夾埋再比左10000won.

子爵府

當然唔少得去樂天超市潮聖!首爾站呢個又大又多野買!(但未必最平)建議可於臨回港前去掃,收銀處已有大量紙箱免費比你pack好帶走,更是即時退稅!

特別推薦呢款脆紫菜,唔經油炸,有原味、辣味同蜜糖。佢有試食,尋日剛巧特價2380won /2pack! 買左好幾包做手信

仲買左多穀茶,大麥茶,幾款餅乾

男爵府

jayk_1030 發表於 16-7-4 16:33
去左新場common ground ,係貨櫃砌成既商場,去到時大約12點半,但估唔 ...

D牛好唔好味?
邊個站係馬場?

子爵府

elmobeebee 發表於 16-7-4 18:16
D牛好唔好味?
邊個站係馬場?

請問你去左邊間食呀?
食牛條街難唔難搵?

子爵府

elmobeebee 發表於 16-7-4 18:16
D牛好唔好味?
邊個站係馬場?

好新鮮,好濃肉味!

見圖。地鐵五號線。

子爵府

yp26 發表於 16-7-4 19:14
請問你去左邊間食呀?
食牛條街難唔難搵?

馬場站行15分鐘左右。果區好靜,係住宅多。我星期日去,原來好多肉檔都休息,所以盡量平日去應該多選擇d.

另外,佢有解釋部位比你知,但唔知咩位好就是但要左併盤,但西冷最好,又腍又香!

子爵府

jayk_1030 發表於 16-7-4 23:38
馬場站行15分鐘左右。果區好靜,係住宅多。我星期日去,原來好多肉檔都休息,所以盡量平日去應該多選擇d.
...

我都安排左星期日中午去。想去龍門家食。唔知有無開呢?定係轉星期六去好呢?

子爵府

jayk_1030 發表於 16-7-4 23:34
好新鮮,好濃肉味!

見圖。地鐵五號線。

thanks

男爵府

jayk_1030 發表於 16-7-4 23:34
好新鮮,好濃肉味!

見圖。地鐵五號線。

邊個出口?
出咗有指示點行嗎?
Thank you!

侯爵府

子爵府

回覆 elmobeebee 的帖子

1 號出口, 指示好似無, 我都係跟手機地圖行咋.....

子爵府

回覆 yp26 的帖子

星期六可能好D...

男爵府

jayk_1030 發表於 16-7-5 12:06
回覆 elmobeebee 的帖子

1 號出口, 指示好似無, 我都係跟手機地圖行咋.....

地圖打俾入去?

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

去左新場common ground ,係貨櫃砌成既商場,去到時大約12點半,但估唔 ...
你未杜小姐介紹個間?

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

開爐費,白飯係未跟人頭計? 有冇其它野可叫? 因有朋友唔食牛

子爵府

回覆 kcm 的帖子

係呀, 其實又因為星期日唔多肉店開, 所以是但選左一間~

首頁

尾頁

跳至