樓市動向

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

ivylui 發表於 17-5-19 20:05
我都知好呀!我本身都係住大埔!只係派到嘅單位間隔唔太好,但都接受了,總算有個屬於自己的一個家
...

我外家係大埔,好好住。大元對正巴士站交通方便,係去火車站要駁腳煩d。

子爵府

jamlee309 發表於 17-5-3 16:55
個個都想要新,交通方便,遠d又話唔想,申請咪愈來愈耐囉!起屋地方又唔夠,又有人反對!
未有公屋,可以生 ...

喂,你咁講野既?人地生幾多個有乞你米咩?派樓係有鐘意唔鐘意架啦!有乜問題啫,幾廿年前派公屋都好多人㨂東揀西架

男爵府

shan1016hk 發表於 17-3-14 10:37
我依家第一次派長青邨,我冇要到,剛收到派沙角邨,但封信寫有人自然身故,如吾要,今次吾計算在內,但我 ...

請問你問咗主任,咁嘅情況係咪唔當一次派樓?我都啱啱收到同樣情況

大宅

virox 發表於 17-5-20 22:08

喂,你咁講野既?人地生幾多個有乞你米咩?派樓係有鐘意唔鐘 ...

就係造成這個社會問題囉!點解公屋要排8-9年呀?點解愈來愈多人攞綜援?點解愈來愈多人唔做工作,在家hea?

屋係重要,但做人都要為社會作出貢獻!

子爵府

jamlee309 發表於 17-5-21 06:24
就係造成這個社會問題囉!點解公屋要排8-9年呀?點解愈來愈多人攞綜援?點解愈來愈多人唔做工作,在家hea? ...

你錯,而且好無知!
係政府照顧唔到市民先會連生育權利都被剝削!所以香港只剩低新移民同冇能力走嘅人,你都係香港人,唔應該落井下石

大宅

virox 發表於 17-5-21 10:31
你錯,而且好無知!
係政府照顧唔到市民先會連生育權利都被剝削!所以香港只剩低新移民同冇能力走嘅人,你 ...

我就係香港人,先要自強!搵工作做嘢,知道自己什麼能力,就生幾多個小朋友!兩公婆不斷工作,不斷搵錢,雖然辛苦但有骨氣

子爵府

jamlee309 發表於 17-5-21 16:20
我就係香港人,先要自強!搵工作做嘢,知道自己什麼能力,就生幾多個小朋友!兩公婆不斷工作,不斷搵錢, ...

你其實講咁耐鬧得出邊個唔做野望上樓拎综缓啫?香港地唔係搵唔到錢,係搵到唔夠洗呀!!嗱!我講清楚D, 不嬲都係講緊 基本衡常開支 ,養兒育女 供養父母加住屋呀,唔係周遊列国買名牌呀, 呢度好多人鍾意斷章取義作故仔㗎! 你要接受冇空間進步追求生活嘅人係你嘅事,你唔應該寄望全部人同你一樣接受俾人剝削權利!

大宅

virox 發表於 17-5-21 17:20

你其實講咁耐鬧得出邊個唔做野望上樓拎综缓啫?香港地唔係搵 ...

我從來無鬧過人!亦沒有剝奪人權生B問題!又唔係我養及教!感覺到愈無錢的人就愈生,生完再攞綜援,十分感嘆!

我回埋今次,我唔再回應!其實我無激戰,亦無心激怒你地!

子爵府

jamlee309 發表於 17-5-21 17:34
我從來無鬧過人!亦沒有剝奪人權生B問題!又唔係我養及教!感覺到愈無錢的人就愈生,生完再攞綜援,十分感 ...

就算生完攞綜援都係冇問題,香港人用返香港嘅資源,點解就係錯?唔應該攞綜援就應該cut左綜援佢, 我有份納稅我都想畀返香港人拎綜緩,而唔係畀班政府高官留起啲資源浸庫房, 再成日標榜 拎綜援就係大食懶 咁樣太唔公平,係站喺道德高地說話, 而且公屋確實有啲單位係唔好住而且好細, 要唔要係另一回事,事實係細就係細

大宅

分享愛 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大元邨好呀

首頁

尾頁

跳至