親子旅遊

跳至

首頁
12345...18

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Lqueenie 發表於 18-1-12 11:46
我又報到下先

暑假坐維珍先飛黃金海岸,再飛墨爾本,2大2小$14xxx
請問你philip island 住邊間?
另外great ocean road, 會住apollo bay, 定其他地方?

THX

大宅

回覆樓主

我八月都會去墨爾本,睇緊yarra valley 好似幾靚,有冇人會去?另外諗緊去唔去淘金鎮

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

me920 發表於 18-1-16 17:45
請問你philip island 住邊間?
另外great ocean road, 會住apollo bay, 定其他地方?

philips island住 Coachman Motel

great ocean road住port campbell, 但我會再睇多次點行好d,可能會改住Bimbi Park

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-1-16 19:53
philips island住 Coachman Motel

great ocean road住port campbell, 但我會再睇多次點行好d,可能會改住 ...
Thx
我而家仲plan 緊行程, 應該係mel一個星期左右, 都係2-3日市內觀光+shopping, 一日預蒸汽火車+philip island, 但呢日諗緊join tour定自駕好.

另外應該2日大洋路, 因為好似個個去mel都會去咁, 但其實我又唔係特別好睇石, 但睇完可能又覺得OK, 呢度會自駕, 但未諗宿邊度好...

如果唔去大洋路, 我應該會去mornington peninsula, hea 2日, 但就成個trip 好似hea 左少少, haha

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

me920 發表於 18-1-16 21:05
Thx
我而家仲plan 緊行程, 應該係mel一個星期左右, 都係2-3日市內觀光+shopping, 一日預蒸汽火車+philip is ...

你講中我心聲,去墨爾本唔去大洋路又好似唔知點咁,但我又真係興趣不大,唔去又諗唔到其他地方

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-1-16 22:48
係第二貴咩?我要SUV先夠位擺行李呀!你揀咩車?

Apex得幾款車揀,我地應該只有2大2小喼,邊款車擺到就揀佢

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-1-16 22:51
有咩shopping呀?介紹下
DFO
https://www.dfo.com.au/south-wharf/stores/

未去過唔知有幾平, 但睇其他blog 都有介紹, 所以會去睇下~~
另外要去超市買手信啦~

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-1-17 10:16

DFO 係melbourne仲有另一個centre, 牌子有D唔同, 你可以比較下邊個啱心水D去完返來記得分享下, 你暑假去, 我11月去, 可以參考你的分享~

禁止訪問

男爵府

陪月勳章 BK Milk勳章

請問暑假會去墨爾本,2大2小

應該選夜機去嗎? 第一次帶小朋友搭長途機..請指教..

00:10HKG - 11:15MEL
10:35HKG - 21:40MEL

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

我呢2日左度右度下都改左行程,先去Sovereign Hill>鹽湖>大洋路>Mornington Island>hilip Island>Melbourne>雪山Melbourne

因為發覺原來Sovereign Hill 7月會有聖誕佈置+飄雪,所以改去Sovereign Hill先。

另外提提大家,星期一所有Market唔開。

依家掉轉玩,我可以Mornington farm stay一晚。Philip Island仲未諗住Ramada定Big 4。

珍珠宮

女皇駕到 發表於 18-1-17 16:56
我呢2日左度右度下都改左行程,先去Sovereign Hill>鹽湖>大洋路>Mornington Island>hilip Island>Melbourn ...

Christmas in July好特別喎!搞到我都想去

別墅

IloveJJ 發表於 18-1-12 11:20

我都報到,11-24/8會去黃金海岸及墨爾本,只係買咗來回機票,因為未plan詳細行程,所以未book酒店及未買內陸個程機!
你地好快手,大部分行程已經編好哂!

禁止訪問

首頁
12345...18

尾頁

跳至