自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

我都會十點之前去
第一日去買2本書
還你千世笑來世未必能遇到

子爵府

carolwong168 發表於 18-7-15 16:43
我都會十點之前去
第一日去買2本書

甘少,有部處?

子爵府

edutm 發表於 18-7-15 16:03
10蚊票好似只可以即場買, 無得買定先?
舊年帶個女行左三個鐘就謝皮又無得坐, 今年我會帶埋張好摺櫈去 ...

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/209709/%E6%9B%B8%E5%B1%952018-%E6%85%B3%E5%88%B0%E7%9B%A1%E6%94%BB%E7%95%A5-8%E5%A4%A7%E8%B2%BC%E5%A3%AB%E6%95%99%E4%BD%A0%E7%B2%BE%E6%98%8E%E5%85%A5%E5%A0%B4

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

~緣~ 發表於 18-7-15 17:21
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/209709/%E6%9B%B8%E5%B1%952018-%E6%85%B3%E ...

Thanks for sharing
我仲諗緊今年去唔去?
上一兩年經驗太多人。排到天荒地老都入唔到

不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

carolwong168 發表於 18-7-15 16:43
我都會十點之前去
第一日去買2本書

邊2本咁重要?

男爵府

我想問,我有d 三聯書店cash coupon,一百蚊一張果d,書展用得嗎?

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-7-15 17:31
Thanks for sharing
我仲諗緊今年去唔去?
上一兩年經驗太多人。排到天荒地老都入唔到

屋企冇小朋友?如果冇小朋友要19號10點入先得

子爵府

deco99 發表於 18-7-15 18:12
我想問,我有d 三聯書店cash coupon,一百蚊一張果d,書展用得嗎?

問返三聯

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

~緣~ 發表於 18-7-15 18:12
屋企冇小朋友?如果冇小朋友要19號10點入先得

我打算單拖去,去完買完嘢就返工。
剛醒起本星期要去醫院抽血,而家仲安排緊時間。

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-7-15 18:14
我打算單拖去,去完買完嘢就返工。
剛醒起本星期要去醫院抽血,而家仲安排緊時間。
...

要返工時間好趕,甘好忟,不如貴D系出面書店買,唔好慳少少辛苦自已而且又冇時間慢慢行好 蝕

寶石宮

~緣~ 發表於 18-7-15 18:18
要返工時間好趕,甘好忟,不如貴D系出面書店買,唔好慳少少辛苦自已而且又冇時間慢慢行好 蝕
...

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

~緣~ 發表於 18-7-15 14:46
原來可以咁買飛 同埋自由報料話好似有特別優惠

要用tap n go 係書展比錢先有優惠
其實我係想捨棄個tag n go,但我入面仲有50蚊,係OK用又好麻煩,成日用唔到,橫掂我要入場先用佢黎買飛,快啲用哂啲錢

子爵府

gigi19810326 發表於 18-7-15 18:54
要用tap n go 係書展比錢先有優惠
其實我係想捨棄個tag n go,但我入面仲有50蚊,係OK用又好麻煩 ...

見你話唔好用, 咁我唔申請la

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

~緣~ 發表於 18-7-15 19:57
見你話唔好用, 咁我唔申請la

絕對可以慳返
同支付寶呀,we chat pay呀,payme個啲完全兩回事,一啲都唔好用

子爵府

gigi19810326 發表於 18-7-15 20:03
絕對可以慳返
同支付寶呀,we chat pay呀,payme個啲完全兩回事,一啲都唔好用
...

我好老土,你以上講嘅,除咗支付寶嗰個咩都冇仲要支付寶係用響淘寶付款嗰度

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

今年第6年,一樣會拖喼,主力都係兒童部。每次會係都係第二日一早去等開門,超鬆動。咁就可以帶住阿女慢慢行,佢自己行動都一眼望到佢。各有各選擇,到開始多人入場12-1點。我地就廿不多尾聲回程午餐。

子爵府

laing0722 發表於 18-7-15 20:15
今年第6年,一樣會拖喼,主力都係兒童部。每次會係都係第二日一早去等開門,超鬆動。咁就可以帶住阿女慢慢 ...

咁你都算快手行完喎,仲要拖住阿女,我次次都同阿仔響裏便食埋午餐同埋dinner先走

男爵府

畀面勳章

~緣~ 發表於 18-7-15 20:18
咁你都算快手行完喎,仲要拖住阿女,我次次都同阿仔響裏便食埋午餐同埋dinner先走
...

因為真係超鬆動。連小朋友係入邊跑都通行無阻。阿女又已經高小,可以選定店各自行動, 然後係指定cashier等。細個時仲要人釘人行,差好遠

子爵府

laing0722 發表於 18-7-15 20:22
因為真係超鬆動。連小朋友係入邊跑都通行無阻。阿女又已經高小,可以選定店各自行動, 然後係指定cashier ...

希望今年書展唔好再落雨咁就可以開開心心去購物

男爵府

畀面勳章

~緣~ 發表於 18-7-15 20:23
希望今年書展唔好再落雨咁就可以開開心心去購物
...

早起的鳥兒有蟲吃。等佢開門一定係行得最舒服

首頁
12345...6

尾頁

跳至