時政擂台

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tutik 發表於 19-11-7 08:05
我都想知,校長有什麼權力阻止警察入內執法? 大學營運都係納稅人嘅付出。明明入面有暴力發生, 好似美國有 ...

啱!
我地班納稅人都未反對,佢地憑乜野反對!
就憑班學生錢都未識搵,仲要我地去資助佢地,佢地仲要搞破壞連累我地無日安寧…仲去話事邊個入得邊個唔入得?
呢班暴大生…莊閒都未識分喎!
咁搞法,大學就變左罪惡既溫牀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

JFL 發表於 19-11-7 01:22
在校長面前開樜張個同學私了.校長好叻喎教出D人渣都不如嘅垃圾.

校長反時只係係電視見私了,今次現場睇有自己學生被私了,唔知有乜感受
手法純熟,證明一向私了都係呢班人
大公司…千奇唔好請大學生,佢地最叻就係私了

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

回覆樓主:

班蓄牲唔止借故打人,仲搶劫呀!
嗰個NDS被科大學牲搶左錢包,香港ID卡,銀行卡冇晒,仲被人將個人資料放上網,大學應承唔報警,唔俾警方入校園

搶劫呀))))))))))))

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

Charitymami 發表於 19-11-7 11:51
嗰個NDS被科大學牲搶左錢包,香港ID卡,銀行卡冇晒,仲被人將個人資料放上 ...

科大可以改名做“寇大”

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

大宅

校長言行令人覺得置身事外

珍珠宮

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

屎校長,食屎狗,終於都可以同段狗睇齊了。

伯爵府

TOMATOO 發表於 19-11-7 00:14
科大校長可耻
無良知無人性

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

對支持暴力嘅人好失望
對反對暴力又認同私了嘅人更失望

侯爵府

JojoFung0304 發表於 19-11-7 00:15
唯一解釋係校長非常認同暴徒理念! 如果唔係,根本要攪對話,首先要登記學生證,並且不准蒙面,不准帶雨傘及 ...

校長係台灣人,係「開放」啲㗎啦

男爵府

tutik 發表於 19-11-7 08:05
我都想知,校長有什麼權力阻止警察入內執法? 大學營運都係納稅人嘅付出。明明入面有暴力發生, 好似美國有 ...
係, 政府應下令學校"做D野!"

男爵府

YolandaTam 發表於 19-11-7 12:23
校長係台灣人,係「開放」啲㗎啦
咁應該要 切換 啦!

公爵府

要推
係校園私了,搶埋人地錢包證件,甘都唔報警好離譜,d報導仲要話內地生打人先
校長保護唔到學生人生安全
以家係校園犯法都無事??
希望個位內地生自己報警

大宅

Augflower 發表於 19-11-7 09:41
係, 有冇JM 文筆好, 可以寫份sample, 我尋日寄咗, 但寫得唔夠好

有無JM提供?

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

將直播片送去警方嚴厲要求徹查

大宅

回覆樓主:

校長,你除左保護犯法的学生,你打算點保護在校內被私了的学生?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

Charitymami 發表於 19-11-7 11:51
嗰個NDS被科大學牲搶左錢包,香港ID卡,銀行卡冇晒,仲被人將個人資料放上 ...

內地生一定要報警,被人搶銀包,拉班生蕃去坐監

侯爵府

JojoFung0304 發表於 19-11-7 12:35
咁應該要 切換 啦!

係㗎,反正而家政府做乜啲人都搞事㗎啦,不如趁機整頓一下。雖然校長係有能者居之,但從呢幾個月嘅事,我哋明白大學校長嘅政治立場亦應該係考慮之列。

珍珠宮

校長唔支持,佢自己擔心會被人私了

男爵府

科大學生很危險,被人私了都不報警,日日都可能有人被私了,校長是否保住自己份糧就算啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

校長跪低就被暴徒叫史爸,挺直腰就被暴徒叫史狗,仲要日日比學生圍。

首頁

尾頁

跳至